Haber Galaxy Note 7 Ön Sipariş Teslimatları Süresiz Olarak Durduruldu

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Galaxy Note 7 Ön Sipariş Teslimatları Süresiz Olarak Durduruldu
Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung'un Galaxy Note 7 modelinde yaşadığı sorunlar nedeni ile başı belada gözüküyor. Bugün gelen Galaxy Note 7 üretiminin durdurulduğu haberinin ardından şimdi de Galaxy Note 7 ön sipariş teslimatlarının süresiz olarak ertelendiği bilgisi teknoloji gündemine bomba gibi düştü.

http://www.maxicep.com/samsung-galaxy-note-7-uretimini-gecici-olarak-durdurma-karari-aldi
Samsung, Galaxy Note 7 Üretimini Geçici Olarak Durdurma Kararı Aldı
Gün içinde bazı kaynaklardan tarafından dile getirilen fakat resmi olarak doğrulanmayan Galaxy Note 7 ön sipariş teslimatlarının ertelendiği bilgisi az önce Samsung Hollanda kaynakları tarafından bilgilerle doğrulandı. Gelen bilgiye göre Galaxy Note 7 ön sipariş teslimat gönderileri "süresiz olarak" durduruldu. Bu kararın, neden alındığı hakkında ise şimdilik herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Samsung, yaşanan münferit bir kaç batarya patlaması sorunu nedeni ile bir milyonun üzerinde Galaxy Note 7 modelini geri çağırmış ve geçtiğimiz günlerde bu cihazları yeni modellerle değiştireceği Galaxy Note 7 Değişim Programını başlatmıştı. Fakat dünyanın çeşitli bölgelerinden değişim yapılan yeni Galaxy Note 7 modellerinde de benzer güvenlik sorunları yaşandığı rapor edildi. Bunun ardından ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde AT&T ve T-mobile'ın satışları durdurma kararı alınmış, peşinden Samsung'un global dağıtım için üretim yapılan Vietnam'daki Samsung tesislerinde Galaxy Note 7 üretimini durdurma kararı alınmıştı.

Samsung henüz resmi olarak konuyla ilgili bir duyuru yapmadı. Fakat devam sorunlar nedeni ile Galaxy Note 7 üretiminin daha düşük kapasiteye sahip Güney Kore tesislerine alınacağı gelen iddialar arasında. Bu tesislerin düşük üretim kapasitesi nedeni ile Galaxy Note 7 dağıtımlarının tekrar ne zaman başlayacağı kestirilemiyor.
Galaxy Note 7 Ön Sipariş Teslimatları Süresiz Olarak Durduruldu

MaxipmaN

Üye
bu işin içinde apple var mı yok mu bi ortaya çıksa da ona göre cihaz alsak.

Cadillac34

Üye
Habire rekabet yapacağım diye telefon üretirlerse böyle olur.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
6'nın ahı.

Her adımını para odaklı atmanın sonucu.

İphone 7 varmış S7 varmış,Note 6 eski görünmesinmiş pehh.Hala kullanıcılarının belli seviye altında olduğunu kendileri de kabul ediyor.
Satışlar yüksek ama büyük oranı şaptan şaraptan anlamayan tipler diyor kısaca.

• Beğen
Tepkiler: man20
0MG90

0MG90

Üye
bu işin içinde apple var mı yok mu bi ortaya çıksa da ona göre cihaz alsak.
Apple mapple yok. Adamlar kabul etti pilde sorun olduğunu zaten.

iPhone 7 çıkana kadar tanıtıp satmaya çalıştılar hızlı hızlı ellerinde patladı işte. Kalite kontrolü ya hızlı bir şekilde yaptılar ya da hiç yapmadılar, artık kim bilir. Ders olsun onlara, aynı şeyi S8'de yapmasınlar bari.

MaxipmaN

Üye
Apple mapple yok. Adamlar kabul etti pilde sorun olduğunu zaten.

iPhone 7 çıkana kadar tanıtıp satmaya çalıştılar hızlı hızlı ellerinde patladı işte. Kalite kontrolü ya hızlı bir şekilde yaptılar ya da hiç yapmadılar, artık kim bilir. Ders olsun onlara, aynı şeyi S8'de yapmasınlar bari.
tam dedik kalite imajını düzeltiyorlar başa döndüler :pokey:

Murat Alper

Murat Alper

Üye
işid sipariş versin bunlardan en çok onların işine yarar :ehe :ehe

• Beğen
Tepkiler: Cadillac34

Cadillac34

Üye
Samsung resmen alay konusu oldu şimdiden. En güzeli ve en kalitelisi; sağlam telefon, güçlü donanım, kalite testi, az telefon ve az rekabettir.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Her inişin bir yokuşu vardır,
Her yokuşun da bir inişi vardır.
İbn-i Haldun, her şey gibi ülkelerin de büyüme ve çöküşlerinin olabileceğini anlatmıştır.
Bu büyüme ve çöküş, şirketler için de kaçınılmazdır.
Göreceğiz.... İşin içinde İbn-i Haldun'un sözünü ettiği türden bir çöküş mü yaşanıyor, Yoksa burnumuza kötü kokular mı gelecek..

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
samsung 19 milyar dolar zarar etmiş bu note 7 yüzünden toplamda
60 milyar civarında nakit parası ve 235 milyar dolar değeri olan bir firmaymış
ama ne olursa olsun az para değil 19 milyar dolar :hmmm

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bir Türkler, komplo teorilerine bayılırız. Apple'ın parmağı var mı? Sabotaj mı? Bunlar eğer varsa da kısa süre içinde ortaya çıkacak şeyler değil. Şu anda tek gerçek var. O da Samsung mühendislerinin bile sorunun gerçek kaynağını açıklayamadığı.
Ortada iki ihtimal varsa, ben de aklımın yettiği kadar yorum yapayım.

1- Üretim - Tasarım - Mühendislik hatası: Eğer böyle bir durum varsa bunun izahı olamaz. Kullanılan teknolojiler, üretim prosesleri, kalite-kontrol aşamaları sil baştan yeniden elden geçmek zorundadır. Burada kabul edilebilir hata oranı için %1-2'lerden söz etmemiz mümkün değil. Bu oran, 5 milyon cihazda binlerce riskli cihaz demektir. Hatalar milyonda bir-ikilere düşünülmek zorundadır. Bu yüzden olası üretim, montaj veya mühendislik hatası Samsung için telafi edilemez sonuçlar doğurur.

2- Sabotaj- Apple "Amerika" parmağı:
Öncelikle Apple'ın böyle bir sabotajı tek başına yapacak gücü yok. Evet Apple çok güçlü bir firma ama sadece teknoloji firması. Apple'ın bunun için bir yerlerden* yardım alması lazım. Ki Samsung da bu konularda mutlaka üst düzey gizliliğe ve önleyici istihbarat ekibine sahiptir.
Sabotaj ihtimaline karşı Samsung hatayı kabul etti dersek de kendimizi kandırırız. Çünkü VW de Amerika'nın oyunu olan emisyon skandalında suçunu kabul etmişti.
Sonuç: Bence Samsung, bu kadar büyük bir hatayı yapacak kadar "aptal" bir firma değil. Ha eğer bu gerçekten hata ise, Samsung önümüzdeki bir kaç yıl belini kolay kolay doğrultamaz.
Diğer bakış açısı ise sabotaj ihtimali. Bu ihtimal hiç de yabana atılacak bir ihtimal değildir. Hafızanızı tazeleyelim; son dönemde VW emisyon skandalı, Airbus'a engel Skandalı, Apple'a AB'den vergi cezası ve son olarak Alman bankasına verilen para cezası skandalı gibi olaylar hiç de masum olaylar değil. Bunların hepsi VW'nin Amerika'nın tehditlerine rağmen Çin hükümetinden 23 milyar dolarlık otomobil alımı ihalesini almasıyla başladı. Çünkü Amerikan ekonomisi çok kötü ve onlarca milyar doların döndüğü bu ortamı, ticaretin normal akışına bırakması düşünülemez.

(*) Amerikan Gizli Servisleri

• Beğen
Tepkiler: The Pancar, Buğra ve bmw_m6
bmw_m6

bmw_m6

Üye
Bir Türkler, komplo teorilerine bayılırız. Apple'ın parmağı var mı? Sabotaj mı? Bunlar eğer varsa da kısa süre içinde ortaya çıkacak şeyler değil. Şu anda tek gerçek var. O da Samsung mühendislerinin bile sorunun gerçek kaynağını açıklayamadığı.
Ortada iki ihtimal varsa, ben de aklımın yettiği kadar yorum yapayım.

1- Üretim - Tasarım - Mühendislik hatası: Eğer böyle bir durum varsa bunun izahı olamaz. Kullanılan teknolojiler, üretim prosesleri, kalite-kontrol aşamaları sil baştan yeniden elden geçmek zorundadır. Burada kabul edilebilir hata oranı için %1-2'lerden söz etmemiz mümkün değil. Bu oran, 5 milyon cihazda binlerce riskli cihaz demektir. Hatalar milyonda bir-ikilere düşünülmek zorundadır. Bu yüzden olası üretim, montaj veya mühendislik hatası Samsung için telafi edilemez sonuçlar doğurur.

2- Sabotaj- Apple "Amerika" parmağı:
Öncelikle Apple'ın böyle bir sabotajı tek başına yapacak gücü yok. Evet Apple çok güçlü bir firma ama sadece teknoloji firması. Apple'ın bunun için bir yerlerden* yardım alması lazım. Ki Samsung da bu konularda mutlaka üst düzey gizliliğe ve önleyici istihbarat ekibine sahiptir.
Sabotaj ihtimaline karşı Samsung hatayı kabul etti dersek de kendimizi kandırırız. Çünkü VW de Amerika'nın oyunu olan emisyon skandalında suçunu kabul etmişti.
Sonuç: Bence Samsung, bu kadar büyük bir hatayı yapacak kadar "aptal" bir firma değil. Ha eğer bu gerçekten hata ise, Samsung önümüzdeki bir kaç yıl belini kolay kolay doğrultamaz.
Diğer bakış açısı ise sabotaj ihtimali. Bu ihtimal hiç de yabana atılacak bir ihtimal değildir. Hafızanızı tazeleyelim; son dönemde VW emisyon skandalı, Airbus'a engel Skandalı, Apple'a AB'den vergi cezası ve son olarak Alman bankasına verilen para cezası skandalı gibi olaylar hiç de masum olaylar değil. Bunların hepsi VW'nin Amerika'nın tehditlerine rağmen Çin hükümetinden 23 milyar dolarlık otomobil alımı ihalesini almasıyla başladı. Çünkü Amerikan ekonomisi çok kötü ve onlarca milyar doların döndüğü bu ortamı, ticaretin normal akışına bırakması düşünülemez.

(*) Amerikan Gizli Servisleri

note7 konulari altinda okudugum en mantikli ve tarafsiz yorum.

Emre

Üye
Durdur dedim durdurdu.

Üst Alt