HotBiber
Üye
-
Konu Sahibi
-
4)3G yi kapat demişsin nasıl kapatcam acaba?Ayrıca kapatınca nasıl düzelcekki yani 3G ile ne alakası var onu anlamadım?2. sorunun cevabı : 3G açık kalmıştır.Eğer hattında 4GB gibi bir internet paketi tanımlı değilse 3G yi kapalı tut.Batarya ömrünü de korur. Ayrıca Slide-me ve diğer market programlarına Wi-Fi ile bağlanırsan daha iyi olur.Onlara giriş ücretsizdir ama bazı program ve oyunlar ücretli.Onlar da belli zaten.
Soruları okudukça biraz acemi olduğunu anlıyorum.Sorun etme ben bir gece de hiç android kullanmamışken çözdüm telefonu.Aceleye getirme işlemler yaperken.
4. soruya cevaba gerek yok arkadaşım bu tarz basit şeylere takılma üzülürsün sonra
5. markete ulaşabilmek için root etmen gerekiyor.Tavsiye etmiyorum.Ben yapmadım zaten.Bİzim milletimiz paylaşımcı sağolsunlar.Ben forumlarda dolaşıyorum programları indiriyorum bilgayara.aynı mp3 resim indirir gibi.Sonra usb ile atıyorum telefona ve kuruyorum.Ama telefonu elinden düşürmeyen biriysen ve ben çok program,oyun yüklerim diyorsan root etmen gerekecektir.Bunu da kendi başına değil bir profesyonelle beraber yapman lazım... Ohhh yazarken yoruldum valla
Arkadaşlar telefon hakkında bazı sorularım var
1)Shiftdelete'deki galaxy ace incelemesinde menüde 1. sayfada market var bu sizdede var mı bende yokta çünkü ve ne işe yarıyor?
2)Benim durup durarken bakiyemden 0.50 kr 1 tl o civarlarda düşüyor neden anlıyamadım S-Android markete ve Slide-me ye girmiştim onlara girmek ücretli mi?Android marketten bir şey indirmedim ama slide- me den indirmiştim .Sonraki günlerde hiç bir şey indirmeden tekrar girdim okuldan bir geldim yine 0.50 kr düşmüş.Bunun nededini bilen var mı?
3)İnternete giriyorum anasayfa google daha sonra ordan X e basıyorum yukardan 0.facebook.com a giriyorum çıkış yapıyorum facebooktan, daha sonra geri tuşuna basıyorum çıkıyor internetten, internete tekrar giriyorum anasayfada 0.facebook.com açılıyor ben googlenin açılmasını istiyorum.Bunun sebebi nedir acaba?
4)Telefona ilk aldığımda Angry Birds ve Nimbuzz'u indirmiştim sim araçkitinin yanındaydı ikiside telefonu kapattım sim araç kiti, nimbuzz ve angry birds ün yerleri değişmiş tekrar düzeltiyorum kapatıyorum telefonu yine aynı şey oluyor yeleri değişiyor.Bunun sebebi nedir?
5)Android markette çok az uygulama var nisanda güncelleme falan gelcek demişler bu güncellemeyle neler değişecek acaba?
Sorularım böyle biraz fazla olabilir ama lütfen aranızdan bilen varsa nolur cevaplasın.Şimdiden teşekkür ediyorum.
(Bütün bu işlemlere başlamadan önce mutlaka bir gmail hesabınızın olması lazım.İstenen kısımlarda bu hesabınızı girmeniz gerek)
Telefonunuzun arama menüsüne girip *#272*telefonunuzun imei numarası# tuşlayın.Karşınıza gelecek listeden ECT 'yi seçeceksiniz.Bunu onayladıktan sonra telefonunuz kendiliğinden kapanacak ve kısa bir süre sonra kendiliğinden açılacak ve artık android market ve youtube açılmış olacak.Bu arada telefonunuz ingilizce olarak açılacak.Telefonunuzu türkçe yapmak için settings>language and keyboard>choose language kısmına girip türkçeyi seçeceksiniz.Artık herşey tamam marketi ve youtube' yi sorunsuz olarak kullanabilirsiniz.BU İŞLEM ROOT DEĞİLDİR.DOLAYISIYLA GARANTİYİ BOZMAZ ve GERİ DÖNÜŞLÜ BİR İŞLEMDİR.Bu işlemi geri döndürmek yani marketi ve youtube'yi kaldırıp cihazı ilk günkü gibi yapmak istiyorsanız *#272*telefonunuzun imei numarası# tuşlayın.Bu defa ECT'yi değil TUR'u seçin ve onaylayın.Cihazınız kendiliğinden kapanıp açılacak ve açıldığında market youtube ve sizin yüklediğiniz bütün uygulamalar silinecek sadece galerinizdeki resim ve video gibi şeyler kalacak.(BÜTÜN AYARLARINIZ DA KUTUDAN İLK ÇIKTIĞI GİBİ OLACAK.)
Arkadaşlar telefonu bende dün aldım.
USB ile bilgisayara bağladığımızda sadece şarj oluyor.Bilgisayara bağlatmak ve tanıtmak için telefonun yanında gelen kies programını yüklemeniz gerekiyor.(Siyah renkteki cdyi)
Adroid Market türkiyeye açık değil.Bunu aşmak için root etmeye gerek yok.Basit bir yöntem var onu bende netten buldum şöyle;
Ayrıca kontör gitme sebebi telefonu kurulurken ilk açılışındaki gelen menüyü onaylamaktan kaynaklanıyor.Sanırsam düzenli olarak veri gönderiyor googleye.Bunu önlemek için "Ayarlar>Kablosuz ve Ağlar>Mobil Ağlar>Paket veri kullan daki tiki kaldırın.
bunu neden verdiniz acaba?Arkadaşlar öncelikle ilk olarak APN ayarını aşağıdaki gibi yapmamız gerekiyor. Bunun için de “Settings-> Wireless Controls -> Mobile networks -> Access Point Names” menüsünden aşağıdaki tanımı yapmamız yeterli:
Name : Turkcell Internet
APN : internet
APN type : default
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
APN type’ı default olarak değiştirmemiz önemli.
MMS Ayarları
Internet APN’ini değiştirdikten sonra yapmamız gereken ise bir tane de MMS için APN tanımı yapmak. Bunun için de “Settings-> Wireless Controls -> Mobile networks -> Access Point Names” menüsünden aşağıdaki tanımı yapmamız yeterli:
Name : Turkcell MMS
APN : mms
MMCS :Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
MMS Proxy : 212.252.169.217
MMS Port : 8080
APN type : mms
Internet ve MMS ayarlarını yaptıktan sonra da APN menüsünde aşağıdaki gibi tanım da gözükmeli:
İnternet ve mms ayarları:
Turkcell ve Avea için
APN NAME : TURKCELL - AVEA
Vodafone için
name :vodafone mms
APN : mms
MMCS :Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız(Büyük- küçük harf duyarlı)
MMS Proxy : 217.031.233.018
MMS Port : 9401
APN type : mms
Name : vodafone Internet
APN type : default
alıtıdır.
Çok teşekkür ederim ama yine Web sayfası yok diyor aynı yani düzelmedi birde APN type i default yapamadım 3 seçenek var birini seçmem lazım İnterner+MMS var İnternet var birde MMS var interneti seçiyorum fakat yine olmuyor
Arkadaşlar Kiese güncelleme gelmiş bulunmakta, yükleyen var mı? (Söylenilenlere göre güncelleme ile artık 640x480 video çekilebiliyormuş)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?