akyurt1
Üye
GALAXY ACE First-UA Rom cyanogen mod
dün akşam xdada gezerken özellikleri hoşuma giden bir rom gördüm. Baktım ki 2.3.4 içeriyor hemen kurayım dedim. Açıkçası çok beğendiğimi söyleyebilirim. Çünkü Daha önce hep gingerbread 2.3.4 kuruyordum bu sefer farklılık olsun istedim. Daha önce kullandığım ve sürekli format atıp kullandığım gingerbread 2.3.4 rom ile quadrant skorum hep 1009 seviyelerinde çıkıyordu. Bu rom ile akşam 1570değerini elde ettim. Ve cihaz aşırı şekilde hızlandı ve stabil hale geldi. Bunun sebebi Cihaza rom yüklemeden önce ClockworkMod ve CF-ROOT uygulamasını kurmam oldu. Görünüm olarak açılış ekranında Samsung yerine Cyanogen Mod boot ekranı ile harika bir açılış geliyor. Ve yazı fontunda görünümsel olarak bir iyileştirme yapılmış.
Rom yüklediğinizde root yapmanız gerekmiyor çünkü kendinden rootlu ve son sürüm market uygulaması (sürüm 3) ile beraber geliyor. Ek olarak içeriğinde Titanium Backup, Go Launcher gibi gerekli uygulamalarıda gelmekte. Şimdi kurulum işlemlerine başlayalım.
ClockWorkMod-CWM4-CF-ROOT
FirstUA-ROM v1.0 Gingerbread 2.3.4 Rom
FirstUA-ROM v1.1 Güncelleme (Update)
FirstUA-ROM v1.2 Güncelleme (Update)
kurulum işlemleri
FirstUA-Rom-V1.1 Güncelleme yükledim
Ne olur ne olmaz diye titinium backup ile yedeğimi aldım ve v1.1 yüklemesine geçtim. Fakat 1.1 güncelleme sonrası tüm verilerim olduğu yerdeydi yani hiçbirşey silinmemiş sadece sistem güncellemesi yapılmış, görsel öğeler eklenmiş ve A2SDGUI uygulaması eklenmişti. Bu uygulamayı henüz denemedim fakat kısa zamanda deneyip yorumlarımı yazacağım.
v1.1 ekran görüntüleri
FirstUA-Rom-V1.2 Güncelleme yükledim
Yazılanlara göre baya eksiklik düzeltilmiş. Aşağıdaki gibi bunlar.
Rom yüklediğinizde root yapmanız gerekmiyor çünkü kendinden rootlu ve son sürüm market uygulaması (sürüm 3) ile beraber geliyor. Ek olarak içeriğinde Titanium Backup, Go Launcher gibi gerekli uygulamalarıda gelmekte. Şimdi kurulum işlemlerine başlayalım.
ClockWorkMod-CWM4-CF-ROOT
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
- Öncelikle işe başlamadan yazılım sürümünüz KPH olmalıdır. Aksi halde bu işe kalkışmayınız
- FirstUA-Rom-V1.0_without_.zip ve CWM4-CF-ROOT.zip dosyalarını sd kartınızın ana dizinine atın ve telefonu kapatarak recovery moduna alın
- CWM4-CF-ROOT.zip dosyasını recovery aracılığıyla yükleyin, şayet Clockworkmod telefonunuzda yüklü ise bu adımı geçin
- ClockworkMod yüklemesi bittiğinde telefonu kapatıp tekrar recovery modunda açın. ClockworkMod açıldığında wipe data/factory reset işlemini yapın ve tüm verilerinizi silin.
- Sonrasında FirstUA-Rom-V1.0_without_.zip dosyasını yükleyin ve yükleme işleminin bitmesinden sonra telefonunuzu kapatıp yeniden açın
- Yeni yazılımınız yüklenimştir. Artık Samsung boot ekranı yerine CyanogenMod boot ekranı sizi karşılayacaktır.
- Menüde yer alan tweak uygulaması ile performans ayarlarınızı kendinize göre düzenleyin.
FirstUA-Rom-V1.1 Güncelleme yükledim
Ne olur ne olmaz diye titinium backup ile yedeğimi aldım ve v1.1 yüklemesine geçtim. Fakat 1.1 güncelleme sonrası tüm verilerim olduğu yerdeydi yani hiçbirşey silinmemiş sadece sistem güncellemesi yapılmış, görsel öğeler eklenmiş ve A2SDGUI uygulaması eklenmişti. Bu uygulamayı henüz denemedim fakat kısa zamanda deneyip yorumlarımı yazacağım.
v1.1 ekran görüntüleri
FirstUA-Rom-V1.2 Güncelleme yükledim
Yazılanlara göre baya eksiklik düzeltilmiş. Aşağıdaki gibi bunlar.
- Durum çubuğunda sd kart taranıyor mesajı geldiğinde beyaz metinde iyileştirmeler yapılmış
- CF-ROOT b80 yeni versiyon yüklenmiş
- Windows paylaşımları için cifs.ko ve vpn modülü olarak Open VPN(tun.ko) kulanılmış
- CifsManager paylaşım sistemi gelmiş
- GoLauncherEx 2.50 beta gelmiş fakat kullanmadığımdan sildim
- Eski markete geri dönülmüş sürüm 2 yani
- BLNcontrol uygulaması yüklenmiş sms yüklendiğinde alttaki görünmeyen tuşların ledlerini yakıyor
ŞAHSIMCA DENEMİŞTİR
SORUNSUZ ÇALIŞIYOR ALINTIDIR...
NOT:BU İŞLEMDEN SONRA TEL. GARANTİ KAPSAMI DIŞINDA
KALMAKTADIR BEN TAKMAM BANA FARKETMEZ DİYORSANIZ YÜKLEYİN
TELEFONUNUZDA GİNGERBREAD 2.3.4 YÜKLÜ OLMASI GEREKİYOR
ROM YÜKLEME YAPAMAYANLAR İÇİN:
TEKRAR SÖYLÜYORUM ALINTIDIR
SORUNSUZ ÇALIŞIYOR ALINTIDIR...NOT:BU İŞLEMDEN SONRA TEL. GARANTİ KAPSAMI DIŞINDA
KALMAKTADIR BEN TAKMAM BANA FARKETMEZ DİYORSANIZ YÜKLEYİN
TELEFONUNUZDA GİNGERBREAD 2.3.4 YÜKLÜ OLMASI GEREKİYOR
ROM YÜKLEME YAPAMAYANLAR İÇİN:
TEKRAR SÖYLÜYORUM ALINTIDIR