Galatasaray hisseleriyle kim oynuyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
Galatasaray hisseleriyle kim oynuyor?
Borsa'da Galatasaray hisseleri inanılmaz prim yapınca şirket 'spekülatif hareketlere dikkat' uyarısı yaptı. Bu artışı, Fenerbahçeli ünlü bir spekülatörün yaptığı konuşuluyor...

Vatan gazetesi yazarı Ercan İnan bugünkü yazısında, borsada Galatasaray hisselerinde yaşanan harekete dikkat çekti ve piyasa kulislerinde konuşulan bir iddiayı gündeme taşıdı. İşte İnan'ın yazısı:

"Galatasaray Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş.’yi birleştirmek için 70 milyon dolarlık kredi buldu. SPK çağrı fiyatını henüz açıklamadı. Galatasaray bu fiyatın 116.74 TL olmasını istiyor. Borsa’da Galatasaray hisseleri dün 227 TL’ye kadar çıktı. Bunu Galatasaray’ın birleşme maliyetini artırmak isteyen Fenerbahçeli ünlü bir spekülatörün yaptığı konuşuluyor.

Borsa’da Galatasaray hisselerinde son 7 işlem gününde inanılmaz hareketler yaşanıyor. Öyle yükselişler oldu ki sonunda Galatasaray Sportif A.Ş. bir açıklama yaptı ve artışın suni olduğunu belirtip yatırımcıları bu spekülatif hareket karşısında dikkatli olmaya çağırdı.

Galatasaray hisselerine gerçekten de son 7 işlem gününde müthiş bir atak var. Burada atak kelimesini saldırı şeklinde okumak gerekiyor. Bu atak karşısında GS Sportif A.Ş’nin hisse değeri 179 TL’den dün itibarıyla 227 TL’ye kadar çıktı. ‘Atak kimden geliyorsa gelsin. İster Fenerli ister Beşiktaşlı olsun. Ne güzel hissemizi alıyorlar, kulübümüzün değeri yükseliyor’ diyen Galatasaraylılar erken sevinmeden önce lütfen yazacaklarımı dikkatli okusun. Çünkü burada çok büyük bir oyun var. Ve bu oyun Galatasaray’ın hiç istemediği sonuçlar doğurabilir. Ortaya çıkan tehlikelere birlikte bakalım. Galatasaray çok uzun zamandır Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş.’yi birleştirmeye çalışıyor. Çünkü ilk halka açılma modeli hatalıydı ve kulübü maddi açıdan büyük külfete soktu. Gelirler halka açık şirkette, zararlar Futbol A.Ş.’de kaldı. Bu yüzden de Galatasaray yönetimi uzun bir süredir bu iki şirketi birleştirmeye çalışıyor.

Birleştirmek öyle kolay değil. Önce SPK’dan izin alınması gerekiyor. SPK’nın birinci önceliği ise Sportif A.Ş hissesi alanların hakkını korumak. Zira birleşme Borsa’da işlem gören Sportif A.Ş.’nin aleyhine bir durum yaratacak ve hisse değeri düşecek. Bu yüzden de kulübün birleşme öncesi hissesi olanlara çağrı yapması ve ‘Hisseni satın alırım’ demesi gerekiyor. Burada kritik konu çağrı fiyatının ne kadar olacağı? Galatasaray bu birleşmeyi gerçekleştirmek için Denizbank liderliğindeki bir konsorsiyumdan 70 milyon dolar aldı. Yönetimin hesabına göre birleşme için bu kredi yetecek. Zira kulüp çağrı fiyatını 116.74 TL olarak belirledi. Sportif A.Ş.’nin yüzde 37.05’lik hissesi Borsa’da. Sportif A.Ş.’nin sermayesi ise 2 milyon 35 bin TL. Yani yüzde 37.05 hissenin çağrıya uysa Galatasaray Kulübü 753 bin 967 TL’lik nominal hisseyi geri alacak. Kendi belirledikleri 116.74 TL’lik çağrı fiyatına göre de toplam maliyet en fazla 88 milyon TL olacak. Ancak burada çağrı fiyatını belirleme keyfiyeti kulübe ait değil. SPK henüz incelemesini yapıp çağrı fiyatını açıklamadı. Bu işin normali çağrı talebinden önceki 90 günlük fiyat ortalamasının, çağrı fiyatı olarak belirlenmesidir. Eğer bu kurala uyulursa, bizim yaptığımız hesaba göre çağrı fiyatının 116.74 TL değil 155 TL civarında olması gerekecek. Peki hisseler 155 TL civarı bir rakamdan alınacaksa neden birileri Borsa’da Sportif A.Ş. hisselerini 227 TL’ye kadar çıkardı?

Burada ilginç bir iddia ortaya atılıyor. Hatırlayın GS, 2006’da da iki şirketi birleştirmek istemiş ve o zaman çağrı için 108 TL gibi bir fiyat belirlemişti. Şimdi bu fiyatın üzerine reeskont faizini ekleyenler, çağrı fiyatının en az 200 TL civarında olması gerektiğini söylüyorlar. SPK’nın gerçekten fiyat belirlerken başı bir hayli ağrıyacak. SPK kulübün istediği rakamı kabul etse birileri çıkıp, Borsa’daki değeri emsal gösterebilir ve “İtiraz ediyoruz, haklarımız gasp ediliyor. Sportif A.Ş.’nin değeri daha yüksektir” diyebilir. O zaman SPK’nın kendisinin Sportif A.Ş.’ye bir değer belirlemesi gerekir. Değerleme, İttifak Holding usulü yapılırsa, GS’nin bu birleşmeyi yapması için değil 70 milyon dolar, 370 milyon dolar bile yetmeyebilir. Fiyat hareketleri belli ki Galatasaray‘ı tedirgin etmiş vaziyette. Tedirginlik dünkü açıklamada, “Bu suni durumun SPK’nın başvurumuzla ilgili kararını etkilememesini ümit ediyoruz” cümlesi ile kendini belli ediyor.

Bu hareketleri Fenerbahçeli ünlü bir spekülatörün yaptığı konuşuluyor. Böyle bir hareket olunca akla tanıdık isimlerin gelmesi normal. Ancak atak kimden gelirse gelsin, Galatasaray’ın keyfini kaçıracağı, birleşme maliyetini en az Jo’nun bonservisi ile alınma faturası kadar kabartacağı da bir gerçek."
 


arslansem

arslansem

Üye
Bu işlerle pek anlamam.Ama sene başında arkadaşa dedim Galatasaray şampiyon olacak hisse al borsaya gir dedim bişeyler yap dedim ama dinlettiremedim :ehe
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
siz şampiyonluk şarkıları söylemeye başladınız sonunuzu iyi görmüyorum:ehe
 
arslansem

arslansem

Üye
Şampiyon olamazsak katliam çıkarırım :pro:
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
:ehe texas katliamı çıkmasında ;)
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
galatasaray şampiyon olucak tabiki ne sandın :D
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
bu işler belli olmaz kardeşim :)
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
beşiktaş olacak değilya :D
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
son şampiyon çifte kupa bunları kim aldı ya :hmmm
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
geçmişi unutalım yoksa uefa ve süper kupa ve 3 yıldızı hatırlatmak istemiyorum :D
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
ben en sondan bahsediyorum ama ;) :ehe
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
olsun şimdiye bakalım ;)
 
arslansem

arslansem

Üye
Buldun çocuğu ne sıkıştırıyosun arkadaşım :ehe gelsene bana gel gel :box
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
:horse: gel hadi gel :ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Eren Değerli
Cevap
1
Görüntüleme
191
Baydırman
scarface006
Cevap
0
Görüntüleme
338
scarface006
arslansem
Cevap
0
Görüntüleme
431
arslansem
.Kerasus.
Cevap
1
Görüntüleme
493
haltie
Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
383
Kingmortall


Üst Alt