Galaksi s4'e rom atıldı. Eski rom'a nasıl dönebilirim?

Sponsorlu Bağlantılar

muratbeyim

muratbeyim

Üye
    Konu Sahibi
Galaksi s4'e rom atıldı. Eski rom'a nasıl dönebilirim?
Galaksi s4 i9505 cihazıma, telefoncuda rom attırdım. Fakat şarj süresi yarı yarıya düştü. Eski rom'a nasıl dönebilirim? Eski rom elimde mevcut değil. Fabrika ayarlarına dönsem eski rom'a dönmüş olur muyum?

abdurrahmancam

abdurrahmancam

Üye
fabrika ayarlarıyla eski roma dönmez ama eski rom dediğiniz nedir yani hangi android sürümü ve telefoncunun kurduğu hangi sürüm bunlar hakkında bilgi verebilir misiniz. Çünkü bu bilgilere göre yardımcı olmak daha kolay olacaktır

• Beğen
Tepkiler: muratbeyim
muratbeyim

muratbeyim

Üye
    Konu Sahibi
Cihazı ilk aldığımda 4.2 sürümü vardı, birkaç ay içinde 4.3 güncellemesi geldi. Imei sorunu yüzünden telefoncuda rom attırmak zorunda kaldım. Telefoncudan geldiğinde de 4.3 vardı. Cihaz üzerinde 200 mb kadar güncelleme vardı, onu yaptım. Cihazın şarj süresü düştü ve bilgisayara bağladığımda telefonu görmüyor. Usb driver'larını falan da yükledim ama işe yaramadı.
Şu anda kullandığım Ana bant sürümü: i9505XXUEMKF

yesilyolnet

yesilyolnet

Üye
uygun rom u indir download modunda odin ile yükle

• Beğen
muratbeyim

muratbeyim

Üye
    Konu Sahibi
telefonunuzun csc kodunu ogrenin ve telefonunuza uygun romu bulup indirin
Galaxy S4 Ububmf3/ubmf8/xxubmea /xxubmg9 Türkiye Jb Factory Firmware(4dosyali Wipe) bunun sadece i9505 olani

Teşekkür ederim kardeşim, lakin dosyalar silinmiş. Gerçi zaten sayfada Sadece 9500 Cihazlar içindir yazıyor. Benimki i9505.

Birkaç sorum var (Siz olsaydınız ne yapardınız?):

1- Yakında Android kitkat sürümü yayınlanacak onu beklesem, güncelleme ile telefonu Android Kitkat'a yükselttiğimde, telefon orjinal duruma geçer mi?

2- Telefona hazır rom yüklenmişken, root yapsam (kin nasıl yapılacağını bilmiyorum) bana faydası olur mu? Şarj sorunum düzelir mi?

3- Telefona odin ile rom yükleyebilirsem yüklenmiş olan imei numarası uçar mı? Gerçi uçsa bile, 6 ay boyunca yurtdışındayım, Türkiye'ye dönünce pasaporta falan kaydederim artık.

4- Şarj süresi yarıya düştü ya acaba benim telefonda batarya şişmiş olabilir mi? Şekil olarak bataryada bir değişiklik yok ama, s4'lerin kronik problemi batarya şişmesi imiş. Bu da bir ihtimal olabillir. Sizce?

Telefonu akşam şarj ediyorum. Uyandığımda şarjı %75 e falan düşmüş oluyor. Cihazın şarjı -çok az kullanmama rağmen- 12 saatten fazla gitmiyor. Daha önce bu şekilde kullandığım zaman 24 saate yakın gidiyordu şarjı.

uygun rom u indir download modunda odin ile yükle

Teşekkür ederim verdiğiniz linkte orjinal rom'u buldum. Yukarıda açıkladığım sebeplerden dolayı yükleyip yüklememekte kararsız kaldım.

Son düzenleme:
eskbxl

eskbxl

Üye
Teşekkür ederim kardeşim, lakin dosyalar silinmiş. Gerçi zaten sayfada Sadece 9500 Cihazlar içindir yazıyor. Benimki i9505.

İki sorum var (Siz olsaydınız ne yapardınız?):

1- Yakında Android kitkat sürümü yayınlanacak onu beklesem, güncelleme ile telefonu Android Kitkat'a yükselttiğimde, telefon orjinal duruma geçer mi?

2- Telefona hazır rom yüklenmişken, root yapsam (kin nasıl yapılacağını bilmiyorum) bana faydası olur mu? Şarj sorunum düzelir mi?

Telefonu akşam şarj ediyorum. Uyandığımda şarjı %75 e falan düşmüş oluyor. Cihazın şarjı -çok az kullanmama rağmen- 12 saatten fazla gitmiyor. Daha önce bu şekilde kullandığım zaman 24 saate yakın gidiyordu şarjı.

Teşekkür ederim verdiğiniz linkte orjinal rom'u buldum. Yukarıda açıkladığım sebeplerden dolayı yükleyip yüklememekte kararsız kaldım.

kitkatla telefonun sarj olayinin tamamen duzelecegini sanmiyorum.
ama istersen soyle yapa bilirsin telefonun yedegini al. sonra recovery moda girip
wipe data facrory ve wipe cache partition silme islemini yapip hic bir uygulama yuklemeden deneyin. bir kac gun kulanin birde batarya kalibrasyonu yapin oyle deneyin bazen batarya sismis olabilir.recovery moda almak ses acma + home tusu + power tusu ayni anda basili tutucaksiniz. ses acma kapatma tusu ile asagi yukari hareket eder. power tusu okeyler.
batarya kaliprasyanu iki yondtem var
1 *#0228# quick start tusuna basacaksinia bu islemi bir kac defa yapin.
2. cihazi acikken tam sarj edin sonra kapatin tekrar tam sarj edin cihazi acip bir defa daha tam sarj edip kapatip tekrar tam sarj edin yani iki kere acikken tam iki kerede kapaliyken tam sarj ediyorsunuz sonra normal kulanmaya devam ediyorsunuz.

• Beğen
muratbeyim

muratbeyim

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler wipe data factory yapınca ya da rom atınca atılan "imei" gider mi acaba?

• Beğen
Tepkiler: eskbxl
eskbxl

eskbxl

Üye
wipe islemi herseyi siliyor sadece sistemi birakiyor yapinca imeli silermi bilmiyorum ama orginal romu yuklediginde orginal imeil geliyor onu biliyorum.

• Beğen
abdurrahmancam

abdurrahmancam

Üye
Teşekkürler wipe data factory yapınca ya da rom atınca atılan "imei" gider mi acaba?
wipe ile imei gitmez çünkü bu normal bir işlem, normalde türkiye çıkışlı yada imei kaydı olan cihazlarda da rom atınca gitmez ama sizin cihazda imei sorunu varmış onun için bi bilgim yok

• Beğen
eskbxl

eskbxl

Üye
eger cakma imeilse romm atinca gidiyor imeil. bizzat test etdim :)

• Beğen

Üst Alt