FW Atmak Çipine Zarar Veriyormuş Telefonunun

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İz[Mir]Kan

İz[Mir]Kan

Üye
    Konu Sahibi
FW Atmak Çipine Zarar Veriyormuş Telefonunun
Arkadaşlar bu bilgiyi aldığım abi iletişimde okuyor ve 5800 kullanıyor.Baya araştırmış bu olayı.Zaten okulun yarısında 5800 var onunda yarısı cfwci:eheÇipini bozması gibi bir olay söz konusu.Şimdi değil ama uzun vaadede bu olaya yol açabilirmiş.Flaşıyla çok oynamayın.

Not:Bilgi alıntıdır.Lütfen daha iyi bilenler, araştıranlar varsa nedeniyle bunu bana açıklasın

Saygılar...

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
En basit kıyaslama ile bilgisayarınızdaki HDD'yi yada telefondaki gibi katı bir birim olan Flash Diski düşünelim. Uzun vadede sürekli veri yazıp veri kaldırdığınızda bir gün ömrünü dolduracak hatta zaman içerisinde öncelikle veri kayıpları vermeye başlayacaktır. Flash attığınızda telefonun ROM belleğini yeniden Flashlamış oluyor. Katı bir bellek sonuçta ve o da uzun vadede veri kaybı yaşatmaya başlayacaktır. Katı bellekten kastım HDD içinde disk olan bir birimdir SSD'de yada Flash diskte böyle birşey yoktur o yüzden katı birim dedim. Tabirim yanlışsa düzeltilsin lütfen :)

Özetle: Doğru demiş.

• Beğen
Tepkiler: giray38
tayyip34

tayyip34

Kapalı Hesap
o zaman tek çare, hatasız fw yapsın nokia. :off:

ALpWaR24

ALpWaR24

Üye
uzun vade dediğiniz ne kadar :D

SilentOne

SilentOne

Üye
yha orji. fw de den de bıktı insan yha nokia bari soyle saqlam bir fw yapsın bide bu işler altına girmyek

• Beğen
İz[Mir]Kan

İz[Mir]Kan

Üye
    Konu Sahibi
Ben navinin fwsini kullanıyorum orjinal.Hiçte bıkılcak gibi değil ve forumdakilerden daha iyi

pcwolf

pcwolf

Üye
Benim telefona bişi olmaz:P:D
Yeni sürümler çıkınca da güncellerken zarar verir öyleyse, bence hiçbir şey olmaz. Her cihaza fw atılıyor, arabalara bile atılıyor bişi olsa onlara olurdu maliyeti binlerce kat fazla olurdu.

İz[Mir]Kan

İz[Mir]Kan

Üye
    Konu Sahibi
Dostum adı üstünde yeni sürüm.Adamlar onu telefona senkronize etmek için baya uğraşıyorlar ve titiz çalışıyorlar.Sürekli V52 fwsi atıyosun sen firmware atarken ve adam ayarlamış neyden çıkınca cache oluşacağını.Sen her çıktığını ramden kazanmak için kapatan mod koyarsan farkı sen düşün

'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
cfw atmayıp 5 yıl yaşayacaksa cfw atarım 3 yıl yaşasın.

• Beğen
Tepkiler: Turan ve giray38
pcwolf

pcwolf

Üye
İz[Mir]Kan;3335419' Alıntı:
Dostum adı üstünde yeni sürüm.Adamlar onu telefona senkronize etmek için baya uğraşıyorlar ve titiz çalışıyorlar.Sürekli V52 fwsi atıyosun sen firmware atarken ve adam ayarlamış neyden çıkınca cache oluşacağını.Sen her çıktığını ramden kazanmak için kapatan mod koyarsan farkı sen düşün

Titiz yapsalardı telefon üç yılda adam olmazdi bence

• Beğen
SilentOne

SilentOne

Üye
ohoo nokia bide titzlikle fw yapıcak ulen adamlar firmayı kapatır :D

• Beğen
Tepkiler: Del Rey ve giray38
SeKo_75

SeKo_75

Üye
ahh benim Windows 7 de bu cfw islemi yapmak icin el verisli olsa bende yapacam benim telefon hackli olmadigi halde saçmaliyo bari hacke yapamda belki farki gorurum :d::d:

SilentOne

SilentOne

Üye
bnce git bir internet cafede yap :D

safamart

safamart

Üye
Vel asıl kelam sigara içmeyin çok yaşayın oldu bu.. :d::d::d:

SeKo_75

SeKo_75

Üye
bnce git bir internet cafede yap :D

Usta yurt disinda olan internet cafelerdede windows 7 yuklu yani bendeki 64bit olani, belki 32bit olanini yuklemis olsaydim o programlar calisabilirdi ama 64bit'den $a$mam :naughty:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt