Fransa'ya Soykırım Suçlaması

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Fransa'ya Soykırım Suçlaması
Belçika basını, bugün Ruanda'da açıklanacak olan bir rapor çerçevesinde, Fransa'nın bu ülkede, 1994'te yapılan soykırıma faal olarak katıldığına yönelik ithamların ilk defa resmiyet kazanacağını duyurdu.

BM verilerine göre 1994 yılının Haziran-Ağustos döneminde Ruanda'da 800 bin Tutsi ve ılımlı Hutu'nun ölümüyle sonuçlanan soykırım hakkında bir araştırma komisyonu oluşturulmuştu. Kapsamlı araştırma ve sorgulamaların ardından çalışmalarını tamamlayan ve bugün raporunu resmen açıklaması beklenen komisyonun vardığı sonuçlara göre, bölgedeki "insani yardım operasyonlarına" katılan Fransız askeri birimleri, soykırıma doğrudan destek vermekle suçlanıyor.

Komisyonun 500 sayfalık raporunda, Fransa'nın soykırım hazırlıklarından haberdar olduğu, bu hazırlıklara katıldığı, cinayetlerde faal rol oynadığı belirtiliyor. Raporda Fransa ayrıca, soykırımcılara istihbarat, strateji, askeri eğitim desteği sağlamakla, "öldürülecek kişilerin listesinin belirlenmesine katkıda bulunmakla", "silah temin etmekle" suçlanıyor.Ruanda Araştırma Komisyonu'nun, "AB Dönem Başkanı" Fransa'yı resmen suçlayan raporunun "bomba tesiri yapacağı" ifade ediliyor. Komisyon, raporunda, Ruanda hükümetine, "Fransa devletine karşı uluslararası kurumlarda suç duyurusunda bulunmasını ve dava açmasını" öneriyor.


Yaptıkları Soykırımların Hangisinin Hesabını Sorasın ki En Başta Cezayir Olmak Üzere Ruanda,Gabon,Kongo Cumhuriyeti ve Diğerleri..
Ayrıca Kimi Kime Şikayet Ediyorlarki.. :@
 


Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Bu duruma en çok yakışan söz karşısındakini kendisi gibi zannetmekle ilgili olan herhalde...
 

Calaissien

Üye
etme bulma dünyası işte Türkiye'ye az çektirmedi hain fransızlar şimdide kendileri çeksinler bakalım
 
qurbuz

qurbuz

Üye
tsk
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt