Fransa soykırımı kabul etti!<GÜNÜN HABERİ>

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Fransa soykırımı kabul etti!<GÜNÜN HABERİ>

Fransız Senatosu, kamuoyunda "soykırımı inkar yasası" olarak bilenen tasarıyı kabul etti.

Fransa Senatosu genel kurulu, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesinin suç sayılmasını öngören yasa teklifini kabul etti.

213 oy kullanıldı, 127 kişi yasa teklifini kabul etti, 86 kişi kabul etmedi ve yasa teklifi onaylandı.

Genel kuruldaki oylamada önergeye 86 senatör "evet", 167 senatör "hayır" dedi.

Genel kuruldaki ikinci değişiklik önergesi için ise 81 senatör "evet", 171 senatör "hayır" oyu verdi. O önerge de reddedildi.

Genel kurulda senatör Jacques Mezard tarafından sunulan üçüncü önerge için de 196 senatör "hayır", 42 senatör "evet" oyu verdi.

"KANUNLARIN TANIDIĞI SOYKIRIMLARIN İNKARI YASAKLANIR"

Fransa Senatosu, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesinin suç sayılmasını öngören yasa teklifini kabul etti. 86'ya karşı 127 oyla kabul edilen yasa teklifinde, ''Kanunlar tarafından tanınan soykırımların inkarı yasaklanır'' ifadesi yer alıyor.

Fransa Parlamentosu, 2001 yılında, ''Fransa, 1915'deki Ermeni soykırımını tanır'' ifadesi bulunan bir yasayı onaylamıştı.

1 YIL VE 45 BİN AVRO CEZA

Yasa teklifine göre, suçlanan kişiler hakkında 1 yıl hapis cezası ve 45 bin avro para cezası istenebilecek.

Meclis ve Senatoda 60 senatör ve milletvekilinin yasa teklifine itiraz edip, anayasa mahkemesine gitmesi halinde, yasa teklifinin anayasa mahkemesi tarafından incelenmesi gündeme gelebilecek.

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
Bu karar Türkiye-Avrupa birliği ve Türkiye-Fransa arasını büyük ölçüde açacaktır.Farklı düşünürsek hem iyi hem de kötü bir haber.

bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Dip not olarak da şunu eklemek isterim ki Almanya da bu yasanın aynısını kabul etmenin eşiğinde.

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
Herkesin ermeni oldugu bir toplumda,bu da normal sayilir..
Hepimiz ermeniyiz diyenler kına yakar artık

• Beğen
Tepkiler: One907
yakup_281

yakup_281

Üye
Herkesin ermeni oldugu bir toplumda,bu da normal sayilir..
Hepimiz ermeniyiz diyenler kına yakar artık

alakası yok o bir kere insanlığını kaybetmiş hırs sevdalılarına karşı kullanılan bi söz sırf ermeni diye insan olduremezsiniz zamanında dedelerinizin yaptığını hrant dinkede yaptınız sonra bayrak önünde poz verdiniz

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva
mrtcn307

mrtcn307

Üye
zamanında dedelerimiz birşey yapmadı ermeniler zaten kötü durumda olan orduya arkadan saldırınca onları oradan uzaklaştırmak zorunda kaldılar üstelik sınırdışı da olmadı yine kendi toprağımızda kaldılar yolda kötü koşullar yüzünde hayatlarını kaybettiler ayrıntısız şekli bu

----------Eklendi @ 01:17:50 ---------- Yazıldı @ 01:12:01 ----------

asıl soykırımı onlar yani avrupa devletleri yaptı yüzyıllarca afrikayı sömürdüler yüzbinlerce insanı öldürdüler hırsları uğruna o kadar insan öldü köleleşmeyini öldürdüler şimdide kendi ayıplarını örtmek için sözde soykırımı bahane etmeye çalışıyorlar ama ortada soykırım falan yok belgelerle kanıtlanan bişey bu

----------Eklendi @ 01:19:17 ---------- Yazıldı @ 01:17:50 ----------

Dip not olarak da şunu eklemek isterim ki Almanya da bu yasanın aynısını kabul etmenin eşiğinde.

şimdi sıra Almanya da kendi ayıbını örtmeye çalışıyor öldürdükleri milyonlarca Yahudi'yi kimse dile getirmiyor

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva ve One907
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
zamanında dedelerimiz birşey yapmadı ermeniler zaten kötü durumda olan orduya arkadan saldırınca onları oradan uzaklaştırmak zorunda kaldılar üstelik sınırdışı da olmadı yine kendi toprağımızda kaldılar yolda kötü koşullar yüzünde hayatlarını kaybettiler ayrıntısız şekli bu

----------Eklendi @ 01:17:50 ---------- Yazıldı @ 01:12:01 ----------

asıl soykırımı onlar yani avrupa devletleri yaptı yüzyıllarca afrikayı sömürdüler yüzbinlerce insanı öldürdüler hırsları uğruna o kadar insan öldü köleleşmeyini öldürdüler şimdide kendi ayıplarını örtmek için sözde soykırımı bahane etmeye çalışıyorlar ama ortada soykırım falan yok belgelerle kanıtlanan bişey bu

----------Eklendi @ 01:19:17 ---------- Yazıldı @ 01:17:50 ----------

şimdi sıra Almanya da kendi ayıbını örtmeye çalışıyor öldürdükleri milyonlarca Yahudi'yi kimse dile getirmiyor

Açıklama gayet açık,net ve doyurucu olmuş,yorum için :tşk:

mstf_l

mstf_l

Üye
alakası yok o bir kere insanlığını kaybetmiş hırs sevdalılarına karşı kullanılan bi söz sırf ermeni diye insan olduremezsiniz zamanında dedelerinizin yaptığını hrant dinkede yaptınız sonra bayrak önünde poz verdiniz

Bizim dedelerimizin ne yaptıgını tarih gayet iyi bilir kim kime soykırım yaptıgını kimin kimi oldurdugunu kimin kimi kendisi yıkıklırken bile korumaya calıstıgını sadece biz degil tüm belgeler bilir

• Beğen
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye

saolsun ben görmeden arkadas vermıs cevabını benden önce davranıp

----------Eklendi @ 15:14:28 ---------- Yazıldı @ 15:13:45 ----------

ayrıca şu fransaya cezayir katliamını nye kımse hatırlatmıyor anlamıs deılım

spy ghost

spy ghost

Üye
zamanında dedelerimiz öyle birşey yapmadı asıl soykırımı onlar yaptı arşivler açılıyor gelen giden varmı yok biliyorlar gerçeği o şanlı bayrak önünde poz vermişse biz engelleyemzdik öldüren o bayrağın önünde poz vereck diye birşey yok nokta ! .

bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi

saolsun ben görmeden arkadas vermıs cevabını benden önce davranıp

----------Eklendi @ 15:14:28 ---------- Yazıldı @ 15:13:45 ----------

Fransa kadar bizim de müttefikimiz olsaydı Ermeni tasarısının E'sini Fransız parlamentosundan geçiremezlerdi.

• Beğen
mrtcn307

mrtcn307

Üye

Kimse dile getirmiyor çünkü kimsenin tarihten haberi yok 800 bin insan sadece hırsları için öldü bizim de onlara dava açmamız gerek

• Beğen
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
Kimse dile getirmiyor çünkü kimsenin tarihten haberi yok 800 bin insan sadece hırsları için öldü bizim de onlara dava açmamız gerek

kesınlıkle ama ıste dedıgn gıbı tarıhten bıhaberiz

bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi

kesınlıkle ama ıste dedıgn gıbı tarıhten bıhaberiz

Forumdaşlarım,tekrar söylüyorum,gerekirse tekrar tekrar da söylerim,sorun değil;olay Fransa'nın Türkiye'den çok daha fazla ve sağlam müttefiklere sahip olmasından ibarettir.

mrtcn307

mrtcn307

Üye
bence Türkiye'nin müttefike ihtiyacı yok bizim köklü tarihimiz ve asil milletimiz onlara yeter. yeter ki birlik beraberliğimizi bozmayalım Kurtuluş Savaşı'nda kaç tane ülkeye karşı savaştık. O kadar zor durumda olmamıza karşın Türk milletini geçemediler geçemeyeceklerde.

bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
bence Türkiye'nin müttefike ihtiyacı yok bizim köklü tarihimiz ve asil milletimiz onlara yeter. yeter ki birlik beraberliğimizi bozmayalım Kurtuluş Savaşı'nda kaç tane ülkeye karşı savaştık. O kadar zor durumda olmamıza karşın Türk milletini geçemediler geçemeyeceklerde.

Ben Türkiye'nin müttefike ihtiyacı var demedim,yazdığım lütfen yanlış anlaşılmasın;sadece Fransa'nın tarihte yaptığı soykırımların gündeme getirilmemesinin sebebini anlattım.

mrtcn307

mrtcn307

Üye
kusura bakma ben yanlış anladım :) o zaman kimsenin yapmadığını bizim yapmamız gerek onların yaptığını bütün Türkiye'ye hatta bütün Dünya'ya duyurmamız gerek. Aslında forumda tarihteki soykırımlar isimli bir başlık açılsa milletimizi de bilinçlendirmiş oluruz böyle birşey olabilir mi

bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
kusura bakma ben yanlış anladım :) o zaman kimsenin yapmadığını bizim yapmamız gerek onların yaptığını bütün Türkiye'ye hatta bütün Dünya'ya duyurmamız gerek. Aslında forumda tarihteki soykırımlar isimli bir başlık açılsa milletimizi de bilinçlendirmiş oluruz böyle birşey olabilir mi

Ortada kusur yok,alınmayın lütfen :ok2: ayrıca önerdiğiniz türden bir/bir kaç konu açılabilir.

mrtcn307

mrtcn307

Üye
yok alınmadım :) ben site hakkında bölümüne öneri olarak yolladım yönetici onayından sonra konunuz açılacak dedi herkesin desteğini bekliyorum böyle bir bölüm sayesinde bir çok insanı bilinçlendirebiliriz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...