Frank Rijkaard: Her Maçımızı Kazanarak Taraftarlarımızı Sevindirmek İstiyoruz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arslansem

arslansem

Üye
    Konu Sahibi
Frank Rijkaard: Her Maçımızı Kazanarak Taraftarlarımızı Sevindirmek İstiyoruz
Frank Rijkaard: Her Maçımızı Kazanarak Taraftarlarımızı Sevindirmek İstiyoruz

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Galatasaray Televizyonu’nda yayınlanan “Rijkaard’la Soru Cevap” programında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

On günlük kampın genel değerlendirmesini alabilir miyiz?

Genel olarak çok iyi bir kamp geçirdik, takım çok iyi çalıştı, çok iyi antrenmanlar oldu. Fakat talihsiz sakatlıklar yaşadık. Normalde bu tip kamplarda hazırlık maçı oynarsınız ama biz onun yerine bir kupa maçı oynadık güzel bir sonuç aldık. Genel olarak da bu kamp iyi geçti diyebilirim.

İstanbul ayağını da katarsak Galatasaray ligin ikinci yarısına hazır diyebilir miyiz?

Tabi biz bunun için hazırlandık zaten şimdi bunu ıspatlamamız lazım.

Antalya kamp için uygun bir yer miydi? Hocamızda memnun kaldı mı acaba?

Özellikle kış aylarında Antalya daha önce bildiğimiz bir yerdi, sırf Türk takımları için değil Avrupa takımları için de çok güzel ve elverişli bir yer. Aynı zamanda meşhur bir yer Antalya.

Takım çalıştığı zamanda çok eğlenmişti bunu farkındaydık, bu konu hakkında da yorumlarınızı alabilir miyiz?

İşinizi yapmanız çok önemli ama işinizi yaparken yapılan harekete iyi konsantre olunmalı tabi ki. Bunu yaparken de eğlenceyi ve küçük mutlulukları da katarsanız daha iyi oluyor. Bu yüzden de özellikle kondisyonerlerimiz Alberto ve Carlos’a da çok teşekkür ediyorum.

Normalde kondisyoner hocaları çok çalışma yaptıklarından dolayı futbolcular pek sevmez. Ama bizim kondisyoner hocalarımız çok seviliyor. Aynı zamanda antrenmanlara da bu yansıyor. Hocalarla kartopu savaşı yaptıklarında da bu anlaşılıyor. Bu konu hakkında yorumlarınızı alabilir miyiz?

Bu tip şeyler kartopu olsun, daha farklı eğlence şekilleri olsun, futbolcuların teşekkür etme yöntemi. Gerçekten çok iyi çalışıyorlar fiziksel olarak. Çok iyi hazırlanıyorlar. Antrenmanların da eğlenceli geçmesi için bu tip eğlenceli şeylere başvuruyorlar. Burada Carlos ve Alberto hocaya tekrar teşekkür etmek gerekiyor.

Bu olay aynı zamanda sezonun başından beri dediğimiz takım olma ruhunu da yansıtıyor diyebilir miyiz?

Sizin de dediğiniz gibi bu tip küçük detaylar mutlaka takıma çok yardımcı olabilir. En önemlisi işin ciddiyetle doğru yapılması ama bu tip görüntülerin de takıma katkı sağladığı kesin.

Galatasaray’ın geleneksel saç kesme konusunda yorumlarınızı alabilir miyiz?

Gelenek haline gelen bu olaya bütün futbolcular alışmış durumda. Kaptan bu konuda uzmanım diyor. Fakat Berkin’in saçını keserken Berkin bağırıyordu ve acı çekiyordu. Bunu farkettik. Ama Emre Aşık saçı keserken daha titiz ve daha profesyonel bir şekilde kestiğini görüyoruz.

Ayrıca bu olayın felsefesi olarak bakarsak alttan gelen gençlerin çok çabuk adapte olmasını sağlayan bir gelenek olarak görebiliriz.

Bu tip şeyler alttan gelen oyunculara çok yardımcı oluyor. Sadece bu gelenek olarak gördüğümüz saç kesimi olayı değil, aynı zamanda alttan gelen oyuncuların da son derece saygılı ve aynı zamanda diğer oyuncuların onlara bakışı, onlara yardım etmesi ve ellerinden geleni yapması onların adaptasyon sorununu çözüyor. Aynı zamanda daha iyi motive oluyorlar.

Kewell ve Elano’nun konuk olduğu program hakkında ne düşünüyor sunuz?

Tabi ki bu futbolcularda olan bir şaka anlayışı. Takımın içinde böyle bir anlayışın olması gayet güzel. Bu tip şeyler Kewell’ı biraz rahatsız etti ama Mert orada profesyonelce işini yapmaya çalıştı.

Takım içi arkadaşlıktan memnun musunuz? Kamp süresince her şey oldukça iyi geçti.

Bir takımda arkadaşlığın olması çok önemli bir artı. Bu her zaman olmayabilir. Önemli olan saha içerisinde çalışırken elinizden gelenin en iyisini yapıp, takım içindeki oyuncuların birbirlerine saygı göstermesi. Bizde hem saygı var, hem de çok güzel bir arkadaşlık var. Bu küçük detaylar çok önemli başarıları getirebilir.

Kamp boyunca herkes siz ve takımdan çok memnun kaldılar. Herkes Galatasaray’ın böyle bir kamp geçirmediğini ve futbolcuların hiç şikayet etmediğini söylüyor. Bu güzel kamptan dolayı size bir teşekkür borcumuz olduğunu düşünüyorum.

Teşekkür etmeye gerek yok. Bu çok normal bir şey. Aynı zamanda ben de çok keyif aldım. Burada en önemlisi takımın ikinci yarıya çok iyi bir şekilde hazırlanmasıydı ve bunu gördük. Önemli nokta buydu.

Denizli Belediyespor maçında tam olarak memnun kaldığınız noktalar nelerdi? Kampın bu maça yansıması nasıl oldu?

Öncelikle güzel bir skor elde ettik. Güzel bir oyun sergiledik. Bireysel olarak iyi oynayan oyuncularımız vardı. Goller doğru zamanlarda geldi. Değinilmesi gereken en önemli konulardan biri kanatlarımız çok iyi çalıştı. Hem Caner olsun, hem de Barış. Çok güzel bir skordu ama ne olursa olsun ligin ikinci yarısı için kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bu tip şeylerin olması çok normal. Çok zorlu bir kamptan çıktık. Yoğun bir antrenman dönemi geçirdik. Bizim için ideal bir rakiple oynadık. Maça çok iyi başladığımızı söyleyemeyiz. Futbolcularda bir yorgunluk olması çok normal. Kewell ve Keita’nın yokluğunda bu sistemi deniyoruz. Bu sistemde kanat oyuncularımız Barış ve Caner’in ne yaptıkları çok önemli. Bu maçta gayet iyi performans gösterdiler. Rakibe doğru zamanda doğru yerde pres yapmaları lazım. Özellikle Caner’in performansı beni çok mutlu ediyor. Taraftarları da mutlu ettiğini düşünüyorum. Daha önce defansif olarak oynadı ama ofansif olarak çok daha iyi oynayabiliyor. Bu sistemde sol açıkta daha iyi bir performans çıkartacaktır. Bu oynadığımız sistemde kanatların önemi çok fazla. Kanatlarda oynayan futbolcuların disiplinli olarak pozisyonlarını korumaları gerekiyor. Az öncede söylediğim gibi doğru yerde pres yapmaları gerekiyor. Barış’ı çıkarıp yerine daha fazla dribling yapıp içeri girmek isteyen bir oyuncu alabilirsiniz ama o zaman burada bir açık meydana gelir. Sistemde kopukluklar olabilir. Bu nedenle kanat oyuncuları çok önemli. Takımımızın farklı bir sistemde de oynayabildiğini ve bizim dediklerimizi harfiyen uygulayabildiğini görmek de çok güzel bir şey.

Peki o zaman Keita ve Kewell dönene kadar bu sistemle devam edecek diyebilir miyiz Galatasaray için? En azından Gazintepspor maçı için..

Tam anlamıyla bunu söyleyemeyiz. Maçtan önce elimizdeki şartlara bakıp buna karar verilebilir. Ama Kewell biliyorsunuz sol kanatta da oynayabilen, kendisini daha önce forvette de kanıtlamış bir insan. Onun haricinde Keita mükemmel bir futbolcu. Ne yapacağını kestiremediğiniz bir futbolcu. Çok hareketli bir futbolcu. Tam anlamıyla Gaziantep maçında bu sistemle oynayacağımızı söyleyemeyiz. Bu maç öncesinde konuşulacak bir olay.

Bu karşılaşma için en çok konuşulanlardan birtanesi de Emre Çolak ve performansı üzerine. GSMobile ve Galatasaray.org üzerinden gelen taraftarlarımızın soruları var. Bir taraftarımız demiş ki Emre Çolak’ı sene başında kadroya almamıştı hocamız bunun sebebi onu hazır görmemesi miydi, tecrübesiz olmasıy mıydı? İkinci yarıda Emre Çolak’ı sahada görebilecek miyiz? Ben genel anlamda Emre Çolak’la ilgili düşüncelerini merak ediyorum. Şunun heyecanı var taraftarda. Messi’yi Dünya piyasasına çıkaran Frank Rijkaard’tı. Yıldız kokusunu alan birisi olarak herkes Emre Çolak’ın performansını merak ediyor. Neler söyleyecek hocamız Emre Çolak’la ilgili?

Tabi ki Emre Çolak’ın ne kadar kaliteli bir futbolcu olduğunu biliyoruz. Çünkü hazırlık kamplarına götürdüğümüz bir futbolcu. Onun haricinde sadece Emre Çolak olarak değerlendirmeyelim. Biliyorsunuz bizim mentalitemiz bu. Elimizden geldiği kadar genç futbolculara şans tanımak istiyoruz, genç futbolcuları aramıza katmak istiyoruz. Bu çünkü A2 Takımı’nda da güzel bir sinyal. Bu tip olanakları onlara sunmak güzel bir sinyal. Emre Çolak’a gelirsek tabiki güzel bir performans gösterdi. Güzel goller attı. Takım arkadaşlarının ve kaptanı Arda’nın ona yardımı çok fazlaydı. Buda takım içindeki takım ruhunu gösterir. Penaltı atılınca Emre Çolak atacak denmesi gibi bu tip şeylerin olması takım ruhunu gösterir. Ama Emre’nin performansı genelde iyiydi. Emre Çolak gibi genç futbolcuları oyuna ne zaman süreceğiniz çok önemli. Onun zamanlamasını iyi ayarlamanız lazım. Çünkü berabere giden bir maçta ya da mağlup olduğunuz bir maçta onu bir kurtarıcı gözüyle oyuna sokarsanız ilk maçını yaşayan bir genç oyuncu için çok riskli ve inanılmaz bir baskıyla oynayabilir. Ondan sonra eleştiriler gelebilir. O yüzden onun zamanlaması çok önemli. Bu maçta Emre Çolak’ı oyuna soktuğumuzda skor olarak öndeydik, fazla baskı yoktu ve az öncede dediğim gibi takım arkadaşları ve kaptanı Arda çok fazla yardım etti ona. Bu tip durumlarda mesela takımın berabere gittiği ya da geriye düştüğü maçlarda tabi daha fazla tecrübeli futbolcuları bir kurtarıcı olarak oyuna sokmayı tercih ediyorum. Bu tip genç oyuncuların oyuna girme zamanı çok önemli.

Lucas Neill transferine genel bir değerlendirme yapabilir misiniz? Transfer memnuniyeti, oynayacağı mevkiyi çok sordular Neill’e stoper mi veya sağ bek mi gibi. Hocamız genel bir değerlendirme yapabilir mi Lucas Neill transferiyle ilgili?

Lucas Neill transferi için gayet memnunum. Çok mutlu oldum Lucas’ın bizim aramıza katılmasına. Çünkü kendisi tecrübeli bir futbolcu, çok zeki bir futbolcu, insan olarak, karakter olarak çok iyi biri. Çok çalışan takımı için elinden gelen her şeyi veren bir futbolcu. O bakımdan Lucas’ın transferi nedeniyle çok mutluyum. Onun haricinde hangi pozisyonda oynayacağı sorusuna gelince bence oynayacağı ana pozisyon stoper. Tabi ki ihtiyaç olduğunda beklerde de oynayabilir. Ama genelde ana pozisyonu stoper.

Peki bir iki taraftarımızın sorusu var. Geçen devre ve önümüzdeki devre arasında bir fark olacak mı?

Tabi ki tam anlamda nasıl bir farklılık olur onu şimdiden söylemek doğru olmayabilir. Şu anki durumumuz iyi tabiki hedefimiz birinci olmak. O yüzden çalışmamız lazım ve takımın gösterdiği performansla, oynadığı oyunla mutlaka taraftarımızın üzerinde iyi bir etki bırakmak istiyoruz. Elimizden geldiği kadar her maçta galip gelmek istiyoruz ve onları mutlu etmek , onları sevindirmek istiyoruz. Umarımda bu şekilde gerçekleşir. Lucas Neill’e tekrar dönersek biliyorsunuz ilk yarıda organizasyon bozukluğundan bazı goller yemiştik. Belki Lucas Neill’in gelmesi bu tip eksiklerimizi düzeltme açısından iyi olacaktır. Mutlaka takıma yeni gelen bir oyuncunun adaptasyon süreci olur. Ben umuyorum ki bu adaptasyon sürecini Lucas Neill en kısa zamanda atlatacaktır.

Yine taraftarımızdan gelen bir hoş bir soru var. Hocamızın Galatasaray’daki olmazsa olmazı nedir? Şıklar vermiş: Galatasaray taraftarı, Johan Neeskens, 4-3-3 ve Mert Çetin?

Tabi ki en önemli olan kulüp. Böyle güzel bir kulüpte çalışmak mutlaka insana onur veriyor. Bireyler çok önemli olabilir ama yalnız başlarına değil. Mutlaka kollektif bir şekilde takım olarak çalıştıkları zaman daha fazla değeri olabilir. O yüzden en önemlisi Galatasaray.. Başarılar, sonuçlar, bireysel olarak insanların gösterdikleri başarılar mutlaka kulübü daha önemli kılabilir, daha önemli yerlere getirebilir..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt