Placebo-
Üye
-
Konu Sahibi
-
Teşekkürler o zamanHayır bugünün haberi canım.
Yayımlanma tarihi : 6 Ekim 2012, Cumartesi 14:51
Çin gibi bir ülkede bile haftanın 6 günü 12 saat çalışan adamlar isyan ediyor yahu. Bizim memlekette bankada çalışan gişe görevlisi sabah 9'dan gece mesaiyle 11'e kadar çalışır -mesai ücretini de alamaz- pazarları resmi izin günüdür hop bankadan bir telefon gelir işe gider apar topar,gıkı çıkmaz. İnsan muamelesi görmek isteyenler de bu tip işlerde çalışmak istemeyince iş beğenmez olurlar. Ağzı torba olanlar "milletimiz iş beğenmiyor" falan der.
Çalışırsın bu sefer de işveren vurur kırbacı.
belki haklisin ama sakin cin'deki işcilerle burayi karşilaştirma. Orada sigorta,maaş,prim,ikramiye,tatil,emeklilik,ikramiye aklina ne geliyorsa hicbir sosyal hak yok. en kral işci maaşi da 50dolar.
Maalesef öyle ama orada sadece iphone ipad üretmiyorlar.hp ve daha birçok markanın ürünlerini üretiyorlarabi zaten en çok iphone zamanlarında çalışıyorlar apple taviz vermeyince firmada yükleniyor elemanlara ama harbi yazık adamlara kimse de el atmıyor bu işe anlamadım gitti
Maalesef öyle ama orada sadece iphone ipad üretmiyorlar.hp ve daha birçok markanın ürünlerini üretiyorlar
en çok canlarından bezdiren Apple demek ki
biliyorum ama dikkat edersen büyük isyanlar hep iphone zamanlarında çıkıyor.
belki haklisin ama sakin cin'deki işcilerle burayi karşilaştirma. Orada sigorta,maaş,prim,ikramiye,tatil,emeklilik,ikramiye aklina ne geliyorsa hicbir sosyal hak yok. en kral işci maaşi da 50dolar.
şartlar aynı olmasa da iki ülkeye de yapılan yabancı yatırımları cazip kılan temel sebep düşük işçi ücretleri. Burada da özel sektörde işveren cebini doldururken çalışan eziliyor. Saydığın haklardan faydalanamayan çalışan burada da çokca mevcut.Emeklilik hakkı tanımamakla 60 yaşında emekli yapmak arasında fark yok. Sigortasız çalışanların, haftalık çalışma saatlerinin üstüne çalışıp mesai ücretlerini alamayanların veya yılda bir hafta kafa izni isteyip bir daha dönme cevabı alanların sayısı azımsanacak gibi değil. Hal böyle olunca şartların Çin'dekinden nispeten iyi hatta çok iyi olmasına insan sevinemiyor.
en çok canlarından bezdiren Apple demek ki
Türkiye'de hersey sutliman demiyorum zaten ama oradaki rejimin yonetim sekli geregi oradaki calisma sartlariyla burasi mukayese goturmez. 60 yasinda emeklilik yasinin fazla oldugunu dusunuyorsaniz bircok vatandasimizin ozendigi avrupadaki calisma ortami ve emeklilik sartlarini incelemeyi tavsiye ederim. 36 yasinda emekli olanlarin ceremesini oduyor bu millet hala.
Iphone 6 çıkarmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?