Haber 1.56 milyon dolar değerinde 5700 adet iPhone çaldı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
1.56 milyon dolar değerinde 5700 adet iPhone çaldı
Eski Foxconn yöneticisinin iPhone çaldığı ortaya çıktı.




Akıllı telefonlar artık günümüzde insanların vazgeçemediği şeylerin başında geliyor ve neredeyse her sene daha güçlü daha başarılı tasarıma sahip modeller insanlar tarafından satın alınıyor. Günümüzde doların da artışı sonrasında akıllı telefonlar oldukça değerli bir hale gelirken, örnek vermek gerekirse Apple'ın iPhone 7 modelleri 3.249TL seviyesinden başlayan fiyatlarla alınabiliyor.



Akıllı telefonlar hırsızların da en büyük hedeflerinden ve Apple'ın iPhone modellerini konu alan yeni bir hırsızlık vakası ortaya çıktı. Aslında bu hırsızlık biraz eski tarihi kasıyor. AsiaOne üzerinden gelen bilgiye göre Çin'de 2013-2014 senesini kapsayan dönemde 5.700 adet iPhone akıllı telefon çalındı.

Apple'ın o dönemde sunduğu modeller iPhone 5 ve iPhone 5S olurken, Bir Foxconn yöneticisinin Çin'de bu hırsızlık olayını gerçekleştirdiği ifade ediliyor.

Gelen bilgiye göre Tsai adındaki bir Tayvanlı yönetici, Shenzen'de Foxconn'un test departmanını içeren bir fabrikada görev yaparken, 8 çalışanın da yardımı ile bu hırsızlık olayını gerçekleştirmiş. Bu hırsızlığın Apple'a maliyetinin ise 1.56 milyon dolar olduğu ifade ediliyor.

Foxconn tarafından olay açığa çıkartıldıktan sonra da, firmanın hırsızlık olayını Tayvan güvenlik birimlerine de rapor ettiği belirtiliyor. Tsai, Tayvan'a bu sene döndükten sonra tutuklanmış ve suçlu bulunursa 1 sene hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir.

Aslında Foxconn'da ilk olay değil.2014 senesinde firmanın beş çalışanının tedarikçilerden 5 milyon dolar rüşvet aldığı ortaya çıkmış ve bu kişiler 10 yıl 6 ay hapis cezası almıştı.
1.56 milyon dolar değerinde 5700 adet iPhone çaldı
 
  • Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Bana 5 Milyonu Bırak 2 Milyon Ver 20 YIl Yatarım :D Asdfghjkl
 

MaxipmaN

Üye
Apple çöker bunlara :ehe
 
vedat1966

vedat1966

Üye
Rüşvet isteyene hırsızlık yapandan daha ağır ceza verilmesi doğrumu?
 
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Yani sen koskoca müdürsün yöneticisin neden ayfon çalarsın ki :hmmm
 


Üst Alt