Fotoğraflarda ve Muziklerde çoğalma sorunu hk.

Sponsorlu Bağlantılar

sympatico

Üye
    Konu Sahibi
Fotoğraflarda ve Muziklerde çoğalma sorunu hk.
Arkadaşlar 2 gün önce bu sorun başlamıştı bende dosyaları yedekleyip hafıza kartına format atmıştım

Bugün sabah telefonu elime aldığımda yine aynı sorun başladı , çektiğim Bi video , fotoğraf olsun galeride hep dörder beşer gozukuyor , muziklerde de aynı sorun var .

ilk başıma geldiğinde kopyalardan birini silmiştim ama o zaman asıl dosyayı da kaybetmiştim , korktuğumdan şimdi bu yolu da deneyemiyorum

lıtfen yardımlarınızı bekliyorum.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Hafıza kartını yedekleyin ve sıfırlama yapın. En garanti yol bu bence. Genede diğer arkadaşlarımızın fikir ve yorumlarını almak için bekleyin derim.

sympatico

Üye
    Konu Sahibi
Hafıza kartını yedekleyin ve sıfırlama yapın. En garanti yol bu bence. Genede diğer arkadaşlarımızın fikir ve yorumlarını almak için bekleyin derim.

tam da 2 gün önce yapmıştım dediğin şeyi , ama yine başıma geldi bu durumdan tamamem kurtulmak istiyorum ben

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
Sıfırlamaya gerek yok . Bunla ilgili bi konu vardı aynı durumun müziklerle alakalı olduğu ve benim çözümümle düzeldi . Sorun basit ve halledilebilir

sympatico

Üye
    Konu Sahibi
Sıfırlamaya gerek yok . Bunla ilgili bi konu vardı aynı durumun müziklerle alakalı olduğu ve benim çözümümle düzeldi . Sorun basit ve halledilebilir

keşke çözümunude paylaşsaydın , şimdi iki saat bulamam ben.

marist

marist

Üye
Bende de sadece müziklerde oluyor. Tel N97.

• Beğen
Tepkiler: 47MaDo47
windman1981

windman1981

Üye
Arkadaşım bu virüs olayı. Benim ilk zamanlar başıma çok geldi ve çare bulamadım hep sıfırladım. Ben nereden virüs diyorum. Şu yüzden aynı gün eşimin lumia telefonunda da aynı sorunu yaşadım. Yani aynı gün 2 lumia da aynı olayın başıma gelmesi tesadüf değil. Ben son olarak şöyle yaptım. Telefon ve sd kart içindeki her şeyi bilgisayara yedekledim. Bilgisayarı güzelce karpersky virüs programı ile temizledim. Bu şart çünkü oradan bulaşıyor. Telefonları sıfırladım. Sd kartlara format attım. Kurtuldum. Bir daha da aynı sorunu yaşamadım.

- - - Eklendi - - -

Ayrıca şunu da belirteyim. Söylediklerimin hepsini sırayla aynen uygula. Birini eksik yaparsan sorun devam ediyor. Bizzat denedim ve tecrübe ettim. Telefonlara da sıfırlama şart. Anca o zaman kurtulursun. Lanet şey bütün foto, müzik ve video dosyalarına bulaşıyor. Bende deli olmuştum kurtuldum.

- - - Eklendi - - -

Ofice, not, pdf benzer belgelere de bulaşıyor. Onlarıda skydrive veya farklı bir yerde yüklü ise sil. Telefona yukleme. Yoksa oradan da bulaşıyor. Aklında olsun. :)

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
Yanlış bilgilendirme yapıyosunuz !

Kısaca sorunun çözümünü özetliyorum madem konumu bulamadınız ;

- Telefonun içindeki müzikleri pc ye takıpta silme . Direkt olarak '' Müzik+Videolar '' yazan uygulamaya girin ve müziklerinizi seçili hale getirerek oradan silin . Ardındanda pc ye takıp istediğiniz gibi müziklerinizi atabilirsiniz .

SORUNSA ŞU : Siz müzikleri pc üzerinden sildiğiniz zaman , telefonda isim olarak kopyası silinmiyor ( bu bi yazılım sorunu ) ve bu sorundan dolayıda şarkılar siz o şarkıyı pc den attıkça attığınız sayıda çoğalıyor . Bununda önüne geçmek için en ufak bi şarkı silmede üşenmiyeceksiniz ve albüm albüm telefondan sileceksiniz . Tabi telefona daha önce atmadığınız şarkılar için geçerli değil bu . Virüsle alakası yok ve sorunun yazılımsal olduğunu hem kendim keşvettim hemde bi çok yerde bunun bi yazılım sorunu olduğunu okudum

Boş yere telefonunu sıfırlama , yazık etme o kadar düzenlemene , emeğine .

windman1981

windman1981

Üye
Yanlış bilgilendirme yok. Ben başıma gelen olayı ve yaptığım çözümü anlattım. Virusden kastım solucan. Solucanın bulaştığı sistemde dosyalar kullanıcı işlemi olmaksızın çoğalır. Google dan bilgisayar solucanı yazıp daha fazla bilgi almanızı tavsiye ediyorum. Sadece telefonda değil benim bilgisayar ve usblerimdede benzer şekilde aynı dosyadan 4-5 tane gördüm. müzik değil video foto her türlü belgede ne bilgisayar ne de telefonda işlem yapmadan 2-3-4-5 tane aynı dosya. Diyorum hiçbir işlem yapmadan nasıl çoğalır. Virüs sorun çok basit. Sizin tespitiniz de de benzer bir durum sozkonusu olduğu için sorunu kullanıcının iyi analiz etmesi lazım. İşkembeden sallamadık bilgilensin insanlar diye yazdık.

- - - Eklendi - - -

Ayrıca bu virüs dosyaları çoğaltarak bellekten de yiyor. Sd kart içinde benim 1 gb lık müzik klasörü virus bulaştıktan sonra 4gb gösteriyordu. Sorun virus de olabilir arkadaşım göz ardı etmemek lazım. Bir ara deli etti beni. Telefon ve sd kart içinde bütün dosyalardan bir sürü kopya. Söylediklerimi yaptıktan sonra 4ay geçti. Bir tane dosyadan aynısına henüz rastlamadım. Her gün telefonu laptopa takıp dosya transferi yaparım. Farklı bir sorun olsaydı tekrar başıma gelirdi.

- - - Eklendi - - -

Yaşasın üşengeçlik o da güzel. Tamam forum kuralları var kabul ediyorum da amaç birbirimize fikir alışverişi ve sorunları çözme yardımı ise cevapta bu olmamalı değerli arkadaşım. Umarım alınganlık yapmazsınız. Saygılarımla.

- - - Eklendi - - -

Benim profilimden açtığım konulara girin. Sinir bozucu problem konu başlığı ile ben şubat ayında aynı sorunu buradan arkadaşlara sordum. Daha sonra çözümü sonrası bilgilendirme yapıp konu kapandı. İlk olarak kolay yol arkadaşımızın önerilerini uygulayın. Sonuç alamazsanız benim uyguladığımı yapın. Ama eminim sorun virüs arkadaşım.

tanercoskun

tanercoskun

Üye
Daha sistemin bootloader kilidi bile kırılamamış bu kadar güvenli bir sisteme şuan da virüs bulaşamaz rahat olun.

anilakbay

Üye
Bu virüs falan değil arkadaşlar. Defalarca hafıza kartını pc de ve telefonda biçimlendirdim. Sıfırlama yaptım. Farklı bir pc den müzik attım yine 2 kopya yada 3 kopya oluyor. Bazı şarkılarda olmuyor. Tamamen yazılımsal bir sorun. Bunun bir çaresine bakmalılar artık. Bu tarz sorunlar çok can sıkıcı. Pes ettim artık bıraktım 2 tane 3 tane olsa da aynı şarkılar böyle kalıcak yapıcak bişey yok :)

windman1981

windman1981

Üye
Ne derseniz deyin arkadaşlar benim tespitim virüs. 4ay önce bende bu soruyu sorduğumda birçok virüs diyen arkadaşımız vardı. Ben de tecrübe ettim ve söylediğim şekilde lanet virüsü temizledim. 4 aydır hiçbir şekilde aynı sorunla karşılaşmadım diyorum. Yukarıdaki sayın Seriaga nın konusunu inceledim. Sağılsun güzel bir açıklama yapmış. Ancak benim sadece sd kart değil sd kartı çıkardıktan sonra telefon hafızasında kayıtlı resim video müziklerde de aynı problem vardı.

- - - Eklendi - - -

Bende çok seviyorum wp8 in dizaynını. Vazgeçemiyorum. Ama sıkıldım çok problem var. Aylardır bir güncelleme bekle bekle gelmedi. Bu ayda problemler düzelmezse ben iphone a geçicem. Bir de bellek problemi var. Hafıza da 2.83 gb boş yer var. Real futbolu yükleyeyim geçenlerde. 850 mb lık dosya. Hafızanız dolu diye uyarı veriyor yuklemedi. Bir çok programı oyunu sildim. Yükleyemedim. sonra yaklaşık 1 gb yer daha açtım. En sonunda yükledim. Yükleme sonrası baktığımda boş hafıza 2.4 gb. Ee sonra sildiklerimi geri yükledim. Nasıl işdir anlayamadım. :) Fazladan hamallık yaptık sil yükle.

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
Ne derseniz deyin arkadaşlar benim tespitim virüs. 4ay önce bende bu soruyu sorduğumda birçok virüs diyen arkadaşımız vardı. Ben de tecrübe ettim ve söylediğim şekilde lanet virüsü temizledim. 4 aydır hiçbir şekilde aynı sorunla karşılaşmadım diyorum. Yukarıdaki sayın Seriaga nın konusunu inceledim. Sağılsun güzel bir açıklama yapmış. Ancak benim sadece sd kart değil sd kartı çıkardıktan sonra telefon hafızasında kayıtlı resim video müziklerde de aynı problem vardı.

- - - Eklendi - - -

Bende çok seviyorum wp8 in dizaynını. Vazgeçemiyorum. Ama sıkıldım çok problem var. Aylardır bir güncelleme bekle bekle gelmedi. Bu ayda problemler düzelmezse ben iphone a geçicem. Bir de bellek problemi var. Hafıza da 2.83 gb boş yer var. Real futbolu yükleyeyim geçenlerde. 850 mb lık dosya. Hafızanız dolu diye uyarı veriyor yuklemedi. Bir çok programı oyunu sildim. Yükleyemedim. sonra yaklaşık 1 gb yer daha açtım. En sonunda yükledim. Yükleme sonrası baktığımda boş hafıza 2.4 gb. Ee sonra sildiklerimi geri yükledim. Nasıl işdir anlayamadım. :) Fazladan hamallık yaptık sil yükle.

Hiiiiç uğraşma . Bu paraya yok o gelecek , yok bu gidecek , yok şu eksik , yok şu uygulama eksik , yok bu uygulama neden yok demek yerine benim gibi yakın zamanda sat telefonu al İphone 5s . çıkar yakında . En temizi . en rahatı .

serinaga

serinaga

Üye

- - - Eklendi - - -

Sanırım sizdeki sorun bahsettiğiniz gibi bir solucana benziyor, bellek kartında, bilgisayarda, telefonda vs.vs. her yerde çoğalıyorsa tesbitiniz doğru olabilir, tabii böyle durumda telefonun sıfırlanması şart olabilir, siz doğru olanı yapmışsınız ...

Üst Alt