Forumda üç kagıtcı bişey almayın dediğim için savcılığa verebilirmi.? Yeri değil ama.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emre443444

Üye
    Konu Sahibi
Tamam abicim haklısın konuyu kapatıyorum...
ama şurasını çözemedim sen başka bişeyin peşindesin ne demek abi bu.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Öncelikle bu konunun yeri forumumuzdaki "genel hukuk" bölümüdür.

Sorunuza gelince. Merak ederseniz aşağıda benzer olguları havi Yargıtay kararlarını örnek olarak verdim, okuyabilirsiniz.

"Üç kağıtçı" dediğiniz için size hem ceza davası hem manevi (ve varsa maddi) tazminat talepli hukuk davaları açabilir. Hiçbir engel yok. Yargılama sırasında davanın aleyhinize sonuçlanıp sonuçlanmayacağını, olayı tam olarak incelemeden kestirebilmek güç.
Neticede sarfettiğiniz bir hakarettir ve bunu basın ve yayın yoluyla (internet) yaptığınız için olası bir ceza davasında cezanın ağırlaştırılmış halinden yargılanırsınız.

Yaşınız 16 ise bu suçta indirim sağlayacaktır size.

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki, adam kafasına taktıysa ve uğraşır ise en azından sicilinizle oynar. Ki hemen her işyeri sizden Temiz Kağıdı istediği için yaşayacağınız zorluğu tahmin edebilirsiniz. Ama sanmıyorum ki o kadar uğraşsın... Zira hem uzun ve meşakkatli bir süreç hem de pahalı. Avukat tutması gerek sizinle uğraşabilmek için eğer avukat değilse tabii :)

Sen sen ol, hakaret etme :) Hele internette hiç etme. Bir anda duvara çarparsın yoksa...

T.C. YARGITAY 4. HUKUK DAİRESİ

E. 2001/618 K. 2001/3869 T. 16.4.2001

DAVA : Davacı Orhan vekili Avukat tarafından, davalı Zaim aleyhine 14.4.1999 gününde verilen dilekçe ile haksız eylem sebebiyle 3.000.000.000 lira manevi tazminatın tahsili ile açılan karşı davada 5.000.000.000 lira manevi tazminatın tahsilinin istenmesi üzerine mahkemece yapılan yargılama sonunda; dava ve karşı davanın reddine dair verilen 26.9.2000 günlü kararın Yargıtayca incelenmesi davacı-karşı davalı vekili tarafından süresi içinde istenilmekle temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra tetkik hakimi tarafından hazırlanan rapor ile dosya içerisindeki kağıtlar incelenerek gereği görüşüldü.
KARAR : Dava ve karşı dava, kişilik haklarına saldırıdan kaynaklanan manevi tazminat istemine ilişkindir.
Davacı-karşı davalı; davalı tarafından çeşitli yerlerde söylenen Karabuda, aile yakınlarını kayırıyor, onları haketmedikleri mevkiilere tayin ederek şirketi milyarlarca lira zarara uğratıyor, Karabuda eşi ve çocuklarına ait daireyi S...aşa fahiş fiyattan kiralayarak şirketi zarara uğratıyor, kendisine haksız gelir elde ediyor, Karabuda sermaye sıkıntısı çeken S...ere lüks jip aldı, bu jipi kendi özel arabası gibi kullanıyor, Orhan S...aşı ele geçirmek istiyor, Karabuda ailesi başkalarının hakkını gasp ederek şirket hisselerini topluyor, Karabuda 4 şirketten ayda 2 milyar lira alıyor, şirketleri sömürüyor, milletin hakkını yiyor, Karabuda sende şeref varsa, benim ne kadar çalıştığımı söylersin vs. gibi sözlerle kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu belirterek manevi tazminat istemiştir. Davalı-karşı davacı ise, kendi aleyhine açılan davanın reddi ile toplantı salonunda üzerine doğru yürüyerek bunları senin yanına koymam diyerek tehdit etmesinden dolayı davacı-karşı davalı hakkında açtığı manevi tazminata ilişkin karşı davasının kabulüne karar verilmesini istemiştir. Yerel mahkemece; tarafların, birbirlerine karşı aynı nitelikte söz ve davranışlarda bulunduğu, birbirlerine karşı eylemlerinin eşit olduğu gerekçesi ile BK. nun 44. maddesi gereğince açılan dava ile karşı davanın reddine ilişkin karar verilmiştir. Karar, davacı-karşı davalı tarafından temyiz edilmiştir.
Yargılama sırasında talimatla dinlenen davacı tanıkları, dava dilekçesinde yazılı olan sözleri davalının yaptığı konuşmalarda söylediğini, bunları yazıya dökerek bildiri şeklinde köylere dağıtttığını ve adam, Orhan bey, adam değilmiş, hırsız, üç kağıtçı çıktı dediğini ifade etmişlerdir. Tanık anlatımları ile doğrulanan bu olgular, davacının kişilik haklarına saldırı niteliğindedir. Mahkemenin karar gerekçesinde belirtilen olgular, hüküm altına alınacak tazminatın miktarında etkili olabilir. Bu nedenle mahkemece davacı yararına manevi tazminat takdir edilmesi gerekirken yanılgıya dayalı değerlendirmeyle yazılı şekilde istemin BK.nun 44. maddesi gereğince tamamen rededilmiş olması usul ve yasaya uygun görülmediğinden kararın bozulması gerekmiştir.
SONUÇ : Temyiz olunan kararın yukarıda gösterilen nedenlerle BOZULMASINA ve peşin alınan harcın istek halinde geri verilmesine 16.4.2001 gününde oybirliğiyle karar verildi.

researcher

Üye

Sen sen ol, hakaret etme :) Hele internette hiç etme. Bir anda duvara çarparsın yoksa...

bunu okuyunca aklıma eski bir olay geldi..... sırf hakaret etmem icin ortamı geren birisi vardı...

srbebi bumuydu yoksa...

:hmmm

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
bunu okuyunca aklıma eski bir olay geldi..... sırf hakaret etmem icin ortamı geren birisi vardı...
srbebi bumuydu yoksa...
:hmmm
Tahrik varsa indirim cezasızlığa kadar gider... Ama tabii ki tuzağa düşürmek için yapmış da olabilir. Bir nevi çarpsın diye Mercedes'in önüne kendini atan dilenci çocuk gibi...

Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
Korkma Sadece Seni korkutmaya çalışıyor hiç bişey olmaz merak etme

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Eğer benim gibi taktımı yapar tiplerden ise, yapar.

researcher

Üye
Tahrik varsa indirim cezasızlığa kadar gider... Ama tabii ki tuzağa düşürmek için yapmış da olabilir. Bir nevi çarpsın diye Mercedes'in önüne kendini atan dilenci çocuk gibi...

benim hakaret etmem icin hakkaten cok ugrasmaları lazım... cezası olsun olmasın...:oke:

emre443444

Üye
    Konu Sahibi
tamam saolasınız. inş bişey olmaz..

--------------- Ekleme ---------------

ama burası forum forumunda anlamı herkez kendi düşüncesini özgürce yazabileceğini düşünüyordum...

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Adam senle kafa buluyor sana kaç kere söyledik dalga geçiyor seninle takma bu kadar :)

Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
Adamla konuştuum seni savcılıga vermiş 29 şubatta Duruşmanız var :ehe

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Öncelikle bu konunun yeri forumumuzdaki "genel hukuk" bölümüdür.

Sorunuza gelince. Merak ederseniz aşağıda benzer olguları havi Yargıtay kararlarını örnek olarak verdim, okuyabilirsiniz.

"Üç kağıtçı" dediğiniz için size hem ceza davası hem manevi (ve varsa maddi) tazminat talepli hukuk davaları açabilir. Hiçbir engel yok. Yargılama sırasında davanın aleyhinize sonuçlanıp sonuçlanmayacağını, olayı tam olarak incelemeden kestirebilmek güç.
Neticede sarfettiğiniz bir hakarettir ve bunu basın ve yayın yoluyla (internet) yaptığınız için olası bir ceza davasında cezanın ağırlaştırılmış halinden yargılanırsınız.

Yaşınız 16 ise bu suçta indirim sağlayacaktır size.

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki, adam kafasına taktıysa ve uğraşır ise en azından sicilinizle oynar. Ki hemen her işyeri sizden Temiz Kağıdı istediği için yaşayacağınız zorluğu tahmin edebilirsiniz. Ama sanmıyorum ki o kadar uğraşsın... Zira hem uzun ve meşakkatli bir süreç hem de pahalı. Avukat tutması gerek sizinle uğraşabilmek için eğer avukat değilse tabii :)

O zaman ben bir kaç kişiyi şikayet edeyim , hayatım kurtulur en azından :) Hocamın eşi savcı , ona şikayet etcem.

emre443444

Üye
    Konu Sahibi
tamam beyler eyw. saolasınızz.çok kaliteli güzel bir forum hemen dertlere derman cevap geliyor çok güzel bir aile maxicep..

MonRêve

MonRêve

Üye
Ya adamın işi gücü yok seninlemi uğrasıcak korkma :ehe

Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
Konuyu Kilitleyin artık...

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Kilitlenmesine gerek yok. Belki daha sonra bu konuda sorusu olan birisi çıkacak, bilemeyiz.
Konu açık ve hukuk bölümünde.

Godfather

Godfather

Üye
Bir şey yapamaz hemde hiç bir şey :) Rahat ol:oke:

Emperian

Emperian

Üye
hakaret davası açabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt