Formattan Sonra Diskim Kayboldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Otroligt

Otroligt

Üye
    Konu Sahibi
Formattan Sonra Diskim Kayboldu
Arkadaşlar konu doğru yerde mi bilmiyorum ama burası uygun diye düşündüm.

Geçenlerde uykulu uykulu bi şifre koymuşum bilgisayara ve unuttum daha sonra :D windows 7 olduğu için kırılamadı ve format attırdım bilgisayara.Bilgisayar geldikten sonra fotorağflarımı sakladığım disk görünmüyordu. Benim HDD 500GB toplam 130 Gb si şuan format atılmış gibi kendi kendine bölünmüş. Kalan 400Gb ise format atılmadan önceki bilgisayarın diski. Ben bu iki diski birleştirip(format atılmamış biçinde olursa daha iyi olur) kendi depo olarak kullandığım diski geri getirmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim :=)

fullwar

fullwar

Üye
Tam anlamadım ama sanırım bunu demek istediniz; Siz diski formatlamak için verdiniz ve diskin yaklaşık 100gb'lık bir bölümü Windows için C olarak ayrılmış. Geri kalan 400gb'lık bölüm gözükmüyor. Doğrumudur? Yoksa 400gb'lık bölümünüzde fotoğraflarınız var ve bu iki diski birleştirmek istiyorsunuz. Eğer ilk söylediğimse geçmiş olsun resimleriniz gitmiş. Bunu düzeltmek için diskin veri kurtarma işlemine girmesi lazım. 400gb'lık bölümün geri getirilmesi ise disk yönetimi bölümünden gerçekleşir. Eğer ikinci söylediğim ise diskinizdeki verileri yedekleyip sıfırdan tek disk olarak formatlanması lazım.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bende bıse anlamadım :hmmm

Otroligt

Otroligt

Üye
    Konu Sahibi
Biraz karışık oldu evet :D

Benim HDD 500 Gb. Formatta 400g si hiç dokunulmadan yerel disk f olarak duruyor. 100g is ise format atılmış bir şekilde. Fotoğraflarımın durduğu disk ise görünmüyor. Anlatmak istediğim formatta hiç birşey formatlanmamış sadece 100gb si ayrılıp yeni bir yerel disk olarak kullanıma geçmiş o kadar.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
yıne anlamadım....
Sımdı 500 gb var.
Adam bölmüş.
100+400
400gb nın ıcındekıler aynen duruyor...
100 gblık yer formatlanmıs sistem kurulmuş...

Eee fotograflar hangi disktee.. ??? :hmmm :hmmm

400 gb aynen duruyorsa ordadır fotografların..
Yoksa zaten saklayacak baska yer yok..
C dıskı bıcımlendırılmış fotograflar sılınmış.............

fullwar

fullwar

Üye
500gb diskin var ve 100gb'ı ayrılmış ise format atılmış demektir. 100gb'ı sistem yani "C:\" olarak kurmuş. 400gb ise "F:\" gözüküyorsa ortada başka disk olamaz. Yani format atan fotoğrafları "C" yada "F"ye atmadıysa silinmiştir. Aslında bu cevabı yukarıda vermiştim ama neyse. Diski tekrar tek part olarak kullanmak istersen yeniden formatta tek part olarak biçimlendirmen lazım. Bunuda söylemiştim.

Otroligt

Otroligt

Üye
    Konu Sahibi
fotoğrafların bulunduğu disk görünmüyor.Ya bağlantı kurulamamış ya da başka bi sorun var. dediğiniz gibi 400gb duruyoru 100 gb yeniden formatlanmış yeni sistem kurulmuş.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
kardeş anlamıyosun sen...
100 lük 400 lük ten başka bir disk yok

fotoğraf yoksa silinmiştir..
sinirim tavan yaptı yaa tövbe tövbe :vur:vur:off::off:

:megafon:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt