azomania
Üye
Fonts dosyalarını(*.gdr) programsız silme!
Öncelikle Fonts dosyası ne işe yarar onu kısaca bir anlatayım.Fonts telefondaki yazı stillerinin değişmesini sağlar.Ama çoğumuz bunları yükledikten sonra yada elle attıktan sonra silmek için extradan bir program daha kurmak gerektiği söylenir.Nedeni ise elle silmek istediğimizde telefon tarafından "Bu dosya telefon tarafından kullanılmaktadır!!" uyarısını almamızdır.Fakat anlatacağım yöntemle hiç extradan bu tür programlara ihtiyaç duymayacaksınız.
**Öncelikle elinizde bir FExplorer yada Xplorer gibi telefonunuzda vazgeçilmezlerin olduğunu var sayıyorum.(yok ise sitenin arama butonunu kullanarak birçok programa ulaşabilirsiniz).FExplorer yada Xplorer programını açıyoruz ve C:\SYSTEM\FONTS klasörüne geliyoruz silmek istediğiniz zaman silinmediğini göreceksiniz.Şimdi önemli kısma geldik.FONTS klasörünün ismini değiştirip herhengi bir şey yapalım (mesela "abcd" gibi farketmez yani ) onaylayın,ve birde böle klasörü silmeyi deneyelim.EVET yanlış görmediniz sonuç %100 başarılı ve program kullanmadık.
NOT: Defalarca denedim hiçbir sorunla karşılaşmadım.Tamamen kendi buluşumdur.
**Öncelikle elinizde bir FExplorer yada Xplorer gibi telefonunuzda vazgeçilmezlerin olduğunu var sayıyorum.(yok ise sitenin arama butonunu kullanarak birçok programa ulaşabilirsiniz).FExplorer yada Xplorer programını açıyoruz ve C:\SYSTEM\FONTS klasörüne geliyoruz silmek istediğiniz zaman silinmediğini göreceksiniz.Şimdi önemli kısma geldik.FONTS klasörünün ismini değiştirip herhengi bir şey yapalım (mesela "abcd" gibi farketmez yani ) onaylayın,ve birde böle klasörü silmeyi deneyelim.EVET yanlış görmediniz sonuç %100 başarılı ve program kullanmadık.
NOT: Defalarca denedim hiçbir sorunla karşılaşmadım.Tamamen kendi buluşumdur.