Flört zina, koku sürmek edep dışı!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Hz. Peygamber’in kadınların kendi evleri dışında, başkalarına hissettirecek derecede koku sürmelerini hoş karşılamadığını ve bunu ‘edep dışı bir davranış’ olarak değerlendirdiğini belirtti.

Ben burda direk olarak "koku sürmenin" edepsiz bir davranış olduğuna dair bi ifade göremedim. Dinimiz kadınlara evlerinin içinde ve eşleriyle birlikteyken dilediği özgürlüğü tanımıştır. Tüm müslümanlarada Temiz olmayı farz kılmıştır. Temiz olmak için de terlemeyi önleyecek ürünler mevcut. Ayrıca parfüm sıkacaksanda bunu 10 metre geriden gelen birinin hissedeceği kadar abartmamak gerek ben bu açıklamadan bu manayı çıkarıyorum. Sadece ön yargılarla paldır küldür dalmak yerine düşünürek yorum yapacak olsaydın eminim sende aynı fikirde olurdun benle ve tabi diğer arkadaşlarda

Ev içinde temiz dışarda pis. Bu da ayrı bir olay. :)

Benden daha müslüman olanlar varya etrafta türban için yırtınanlar. Onlar senin dediğin tarife uyuyor, 10 metre öteden hissedilen koku ve makyaj. :oke:

Yasminozz

Yasminozz

Üye
bu konunun neyi tartışılıyo anlamadım...

evlenmeden bi kızla bi erkeğin yaptığı herhangi bi temas günahtır bunu hepimiz biliyoruz zaten (el ele tutuşmak,öpüşmek vs..) uyan uyar uymayan uymaz o ayrı bi konu..her koyun kendi bacağından asılır ve işlenen günahlar Allah la kul arasındadır ama bu olayın gerçekçiliğini değiştiremez....

koku olayına gelince de aynen murat arkadaşımızın yazdığı gibi koku sürmekte hiç bi sakınca yoktur tabi abartıp karşı cinsi kışkırtmadığı sürece...diyanetin anlatmak istediği de o zaten...aşırı derecede koku sürünüp erkekleri baştan çıkarmak edepsizliktir ve günahtır die( ki hepimiz biliyoruz ki hoş koku her zaman karşı cinsi etkiler) yine dediğim gibi uyan uyar uymayan uymaz ama olayın gerçekliliğini değiştiremez hiç bişi... ;)

kurt bey

kurt bey

Üye
Ev içinde temiz dışarda pis. Bu da ayrı bir olay. :)

:oke:

Bunu nerden çıkardın anlamak imkansızdanda öte. :) Tüm müslümanlara temiz olmak farz kılınmıştır dedim. Daha fazla detaya yetişkin bir insan olduğunu ve okuduğunu doğru yorumlayabilecek biri olduğunu düşünerek girmedim :) Demekki detaya girmek gerekiyomuş.
Birde anlamadığım sürekli türbanlı çarşaflı kişiler yorumlarla ilişkilendiriliyor. Ben Dinimizin bize neyi uygun gördüğünden bahsediyorum, sizler "onlar benden daha dinsiz" diyorsunuz. Buda çok enteresan. Her sakallı dedemiz olsaydı eğer, her türbanlıda cenneti garantilerdi heralde :)

FerreT

FerreT

Üye
Yanlış anlama. Sert bir üslupla yazmadım o şaşkınlığımı. Ben sanki senden normalde verdiğin tepkinin biraz daha zıttını bekliyordum.

diyanet yanlış karar vermiş dememimi bekliyordun...pek anlamadım açıkçası

Nazy

Nazy

Üye
Diyanet neden herkezin zaten bildiği şeyleri bize tekrar anlatıyor
Biz koyunmuyuz.
bu gibi temel şeyleri diyanet işleri bakanlığının söylemesi Türkiyeyi cahilmiş gibi bu konuda uyarması saçmalık.

_KadirşinaS_

Üye
diyanet yanlış karar vermiş dememimi bekliyordun...pek anlamadım açıkçası

yani aşağım yukarı Ahmet gibi bir tepki verirdin diye düşünmüştüm. Tabi o kadar ön yargılı değil ama ona yakın. Neyse sorun yok:oke:

FerreT

FerreT

Üye
yani aşağı yukarı Ahmet gibi bir tepki verirdin diye düşünmüştüm. Tabi o kadar ön yargılı değil ama ona yakın. Neyse sorun yok:oke:

Ahmet gibi tepki vermek mi ? Beni yanlış tanımıssn..tam aksi yönünde tepki veririm..

KAFKAS KARTALI

Üye
Arkadaşlar Diyenet Böyle şeyleri Kafasından Uydurmuyor.
Madem O Günah Değil Bu Günah Değil Diyorsunuz.
Açında Bir Bakın Kuran-ı Kerim'e.
Isteyen Uyar Isteyen Uymaz.
Ayrıca Bazıları Diyor Ki Türbanlı şöyle Türbanlı Böyle Nerden Biliyorsun Arkadaşım.
Bari Kalbini Yarıp Baksaydın.

--------------- Ekleme ---------------

SİZİN BİLMEDİĞİNİZ ÇOK ŞEY VAR BELKİDE
ÖRNEĞİN : MÜSLÜMAN BİRİSİNİ ÖLDÜREN KİŞİ KAFİR OLUYOR.
NİHAT HATİPOĞLUNUN SOHBETLERİNİ DİNLEYİN HİÇ BİR ŞEY KAYBETMEZSİNİZ.
KAZANIRSINIZ.

--------------- Ekleme ---------------

Reklam Değildir.

mservank

mservank

Üye
bu konunun neyi tartışılıyo anlamadım...

koku olayına gelince de aynen murat arkadaşımızın yazdığı gibi koku sürmekte hiç bi sakınca yoktur tabi abartıp karşı cinsi kışkırtmadığı sürece...diyanetin anlatmak istediği de o zaten...aşırı derecede koku sürünüp erkekleri baştan çıkarmak edepsizliktir ve günahtır die( ki hepimiz biliyoruz ki hoş koku her zaman karşı cinsi etkiler) yine dediğim gibi uyan uyar uymayan uymaz ama olayın gerçekliliğini değiştiremez hiç bişi... ;)

:oke:bravo

usame83

usame83

Üye
elhamdullillah.. sağduylu arkdaşlarımız bu sitemizdemi çok.yoksa Türkiyede Allahın emir ve yasaklarının farkına varanlarmı çoğalıyo bilmiyorum ama yazılanlardan genel olarak diyanetin bu açıklamsıyla dalga geçilmemesi beni çok sevindirdi. (bir diyanete bağlı görevli olarak) Ama maxicep ortamıda hakikaten farklı hakkını vermek lazım.saygılar

_KadirşinaS_

Üye
Site hakkındaki iyi dileklerin ve övgülerin iin çok teşekkürler ama, aman konuyu hortlatmayalım.:oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt