telefon n97 v22
uzun uğraşlar sonucu yapabildim. ve deneyimlerimi paylaşım dedim.
1. Özellikle dr web demo almada bağlantı sorunu için linkteki dosyasını indirin.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
demo almaya çalışırken bağlantı hatası aldığınızda c:/data:/drweb klasörü oluşuyor log kaydı için, işte bu klasörün içine dosyasını kopyalıyoruz sonra dr web programını açıyoruz menü den (copy from file) seçiyoruz program oluyor.
dr web'i 32gb olan depo hafızasına kurdum yani bende (E) sürücüsü oluyor
2. Virüsleri E Sürücüsünde data klasörüne kopyaladım diğer klasörlerde olur farketmez.
dr web açtım custom scan seçtim E sürücüsüne girdim virüsleri kopyaladığım data klasörüne çift tıkladımve menüden select seçtim klasör seçili hale geldi tekrar menüden start'a bastım virüsler bulundu hepsi seçili idi seçili değilse menüden select all seçin ve tekrar menüden quarantine seçin.
3. Telefonun usb ayarlarından depolama modunu seçip pc'ye taktım. bu arada pcde benim E sürücüsüne Windows F harfini atadı bu kafa karıştırmasın. sürücüye girip private/20024113/quarantine klasörünün içindeki virüsleri bi güzel sildim. indirdiğimiz dosyadaki private klasörleri E için olan klasöre girip private klasörünü kopyalayıp E sürücüme yapıştırdım. değişiklik yapmanızı isterse onaylayın not: private klasörü gizlidir. windows ta bilgisayarım'a çift tıklar açarsınız üst menüden araçlar/klasör seçenekleri/gizli dosyaları göster/ işaretlersiniz uygula ve tamam'a tıklarsınız. konu dışı : birde korunan işletim sistemi dosyalarını göster derseniz artık gizli dosya kalmaz hatta bu şekilde gizlenen windows virüslerini dahi görürsünüz ama bu risklidir yanlış bir dosya silinirse windows sapıtabilir.
usb bağlantı sonlandır diyerek tlf çıkardım. dr web programı açıp menü/quarantine açtım. menü/select all diyerek hepsini seçtim. menü/restore seçip geri yükledim iş bitti. programı kapattım.
4. Rompatcher 3.01 lite programını kurdum ve açtım hevesim kursağımda kaldı.. no data symbiantoys donation rompatcherplus diye bir yazı töbe töbe dedim noluyo. biraz düşündüm daha önce deneme amaçlı rompatcher lite yüklemiş kaldırmıştım. dedim herhalde dosylar tamamen kaldırılmadı ondan böyle hata verdi.
sonuç: hard format attım işlemleri baştan sona tekrar yaptım ve mutlu son ilk olarak uc player 3.0.17 tr yükledim ardından nokia file browser 4. tr başarılı şekilde yüklendi ve çalışıyor.
iki aydır sertifika almaya çalışıyordum artık sinir krizi geçirecektim bu hack olayı gerçeken dehşet oldu. bunu yapanlara paylaşanlara sonsuz teşekkürler.