flash lite 4 hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Nokia 603 kullanıyorum 701'in kuzenidir. Diziport sitesine girdim ilk açtığım videoyu yüksek görüntü kalitesinde sıfır kasma ile izledim. Bir de bazı flash oyunlarını açabiliyorum ancak çoğuunu açamıyorum. Facebooktan okey malesef oynayamadım ya da ben beceremedim bilmiyorum da Flash içerik ve video konusunda harbiden süper iş çıkartmışlar.

pRime.

pRime.

Üye
Ben de çoğu video'yu izleyebiliyorum ama face'ten video izlenmiyor. Genel olarak memnunum ama anna'da tarayıcıyı kitliyor flash lite. Belle'de gördüğüm kadarıyla bu sorunları büyük ölçüde çözmüşler. Flash lite sürümünün ise yenisini beklemeyin boşuna adobe mobil için flash desteğini kesti. Html 5 bundan sonrası.

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
Ben de çoğu video'yu izleyebiliyorum ama face'ten video izlenmiyor. Genel olarak memnunum ama anna'da tarayıcıyı kitliyor flash lite. Belle'de gördüğüm kadarıyla bu sorunları büyük ölçüde çözmüşler. Flash lite sürümünün ise yenisini beklemeyin boşuna adobe mobil için flash desteğini kesti. Html 5 bundan sonrası.

Peki dostum. Htlm 5 e nokia destek vercekmi

[alikan]

[alikan]

Üye

Şu anda o ios, meego, android, anna ve belle'de o destek var. Geriye kalan iş adobe'a düşüyor.

Dostum sanırım yanlışın var HTML5 ile Adobenin hiçbir alakası yoktur o yüzden destek vermesi gibi bir şey söz konusu değil aksine en büyük düşmanıdır. Şuanda web tabanının Adobeye mahkum olmasının sebebi çoklu ortam denilen şeylerin paylaşımında web browserların Flash player gibi ekstra eklentilere ihtiyaç duyması bununda sahibinin Adobe olmasıdır. Ancak HTML5 olayı bir web browser da bir şey çalıştırırken ekstra bir eklentiye ihtiyaç duyulmaması amacıyla tasarlanmış bir şey. Yani bir tarayıcı da video açarken müzik açarken flash playerdı javaydı wmp'ydi veya başka pluginlere ihtiyaç duymadan kodlama ile açması mantığı ama daha onun zamanı var. Yani bir süre daha Flash'a muhtacız fakat HTML5'in çok şeyi değiştireceği kesin.

Ayrıca
Eğer senin için bir telefon nette video izlemekse sadece bunun üstünde durmuşsun o zaman ısrarla söyleyebilirim ki Nokia dan uzak dur Android AL. Çünkü bu konuda Nokia'nın yapacağı bir şey yok Adobe'nin Symbian desteği yok çünkü. Sadece içinde entegre flash desteği olan bir web tarayıcısı olursa o sorun çözülür skyfire gibi onun dışında Nokia'nın hiçbir symbian telefonunda Flash sorunu düzelmez imkan yok. Objektif olarak şunu söyleyebilirim Android web (flash) deneyimi ,oyun ve uygulama deneyimi olarak Nokia'dan yani symbian dan çok daha başarıLı. Ancak ben Android işletim sistemini ikonlarını görüntülerini telefonları sevmiyorum. Nokia'yı ısrarla Nokia sevenler uzun kullanır :d

pRime.

pRime.

Üye
Adobe'un kendi sitesinde html 5 aracı var adı da edge.

----------Eklendi @ 09:36:31 ---------- Yazıldı @ 09:33:48 ----------

Flash sorunu diye birşey yok videolar aşırı uzun olmadığı sürece sorunsuz olarak izlenebiliyor.

[alikan]

[alikan]

Üye
Adobe'un kendi sitesinde html 5 aracı var adı da edge.

----------Eklendi @ 09:36:31 ---------- Yazıldı @ 09:33:48 ----------

Flash sorunu diye birşey yok videolar aşırı uzun olmadığı sürece sorunsuz olarak izlenebiliyor.

Kardeşim Adobenin sitesindeki Edge de temelde HTML5'i kullanan programlama dili. HTML5 çıktığı zaman adobenin flash'ın büyük düşüş yaşayacağı bilinen bir şey fakat bunu azaltmak için onlarda durmuyor sürekli güncelleme ve yenilikler yapıyorlar, mesela HTML5 in yapamadığı 3D oyun tasarım destekleri vs gibi özelliklerden kazanıyor. ama çoğu internet devi de farklı düşünceye sahip Apple, geçtiğimiz sene iPad ve iPhone'larda Flash kullanma fikrinin iyi olmadığını söylemişti forumlarda okuduk. Facebook, kurduğu HTML5 kaynak merkezi ile geliştiricilerin Facebook yoluyla erişilebilen mobil uygulamalar oluşturmasını umuyor. Google ise sonraki jenerasyon Gmail'i oluşturuken HTML5'den faydalanıyor. Buradaki kastım HTML5 in Adobenin Flash Player uygulamasının pabucunu dama atacağı.

Ayrıca bazen kısa videolarda da flash uyarısı cıkıp beyaz ekran hatası alıyorum. Ben senden daha çok isterim kullandığım telefonda böyle sıkıntılar olmasın.

idris-tolar

idris-tolar

Üye
Yokmu ? C6-01 kullanan biri oynuyodu ama Çift tıklamq özelligi yok diyodu

----------Eklendi @ 18:33:19 ---------- Yazıldı @ 18:32:16 ----------

701 de kasmaz diyorum ama sizce ?

----------Eklendi @ 18:34:08 ---------- Yazıldı @ 18:33:19 ----------

Yok ya n9 bana göre degil

----------Eklendi @ 18:35:06 ---------- Yazıldı @ 18:34:08 ----------

Ya bilemicen o işi siz bilceniz :hmmm

701 in işlemcisine aldanmayın sonucta arm 11 tabanlı n8 ile arasında az bir fark war web de yine sorun yaşarsınız sayfa yüklemesi biraz arta bilir ama flash yine aynı flash ...

pRime.

pRime.

Üye
[alikan];4098695' Alıntı:
Kardeşim Adobenin sitesindeki Edge de temelde HTML5'i kullanan programlama dili. HTML5 çıktığı zaman adobenin flash'ın büyük düşüş yaşayacağı bilinen bir şey fakat bunu azaltmak için onlarda durmuyor sürekli güncelleme ve yenilikler yapıyorlar, mesela HTML5 in yapamadığı 3D oyun tasarım destekleri vs gibi özelliklerden kazanıyor. ama çoğu internet devi de farklı düşünceye sahip Apple, geçtiğimiz sene iPad ve iPhone'larda Flash kullanma fikrinin iyi olmadığını söylemişti forumlarda okuduk. Facebook, kurduğu HTML5 kaynak merkezi ile geliştiricilerin Facebook yoluyla erişilebilen mobil uygulamalar oluşturmasını umuyor. Google ise sonraki jenerasyon Gmail'i oluşturuken HTML5'den faydalanıyor. Buradaki kastım HTML5 in Adobenin Flash Player uygulamasının pabucunu dama atacağı.

Ayrıca bazen kısa videolarda da flash uyarısı cıkıp beyaz ekran hatası alıyorum. Ben senden daha çok isterim kullandığım telefonda böyle sıkıntılar olmasın.

Aslında aynı şeyden bahsediyoruz. Adobe da eninde sonunda html 5'e destek verecek ki yeni çıkardığı programlar buna işaret.

maxirabit

maxirabit

Üye
10.1 e kadar destekler ama html 5 olmayışı kötü oluyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt