Flaş Kayıt Dışı Cep Telefonları Yönetmeliğinde Değişiklik...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ardaca

Üye
    Konu Sahibi
Flaş Kayıt Dışı Cep Telefonları Yönetmeliğinde Değişiklik...
Kayıt dışı cep telefonu sahipleri, başvuru süresinde yurtdışında bulunmaları, tedavi görmeleri, cezaevinde olmaları gibi mücbir sebeplerin yanı sıra teknik yetersizlikler nedeniyle kayıt yaptıramamaları halinde, durumlarını belgelendirmek şartıyla 5 YTL karşılığında cihazlarını kaydettirebilecekler.
Telekomünikasyon Kurumu’nun, Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazlara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliği Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Yönetmelik, eski yönetmelikteki hükümlere, kanunun yürürlüğe girdiği 13 Temmuz 2005 tarihinden sonra satın alınan cihazları da ekleyerek, bu cihazların faturalarıyla birlikte kayıt altına alınabileceğini hükme bağlıyor.
Yönetmelik, işletmecilerin, kayıt dışı cep telefonlarına, eski yönetmeliğin yayımından itibaren 15 gün içinde en az iki defa kısa mesaj göndermesi zorunluluğunu da kaldırdı.
Kanunun yürürlük tarihi öncesinde Telekomünikasyon Kurumu kayıtlarında yer almadığı belirlenen elektronik kimlik bilgisini haiz cihazların sahipleri, başvuru süresinde yurtdışında bulunmaları, tedavi görmeleri, cezaevinde bulunmaları gibi mücbir sebeplerle kayıtlarını yaptıramamaları halinde, durumlarını belgelendirerek 5 YTL karşılığında cihazlarını beyaz listeye kaydettirebilecekler.
Elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihaz kullanıcılarından Kurumun belirleyeceği teknik yetersizliklerden dolayı başvuru süresini geçirenlerin de 5 YTL ödemeleri halinde elektronik haberleşme şebekesi bağlantıları açılacak.
Kurum kayıtlarında yer almadığı belirlenen ve gönderilen kısa mesajı gösterme özelliği olmayan alarm, araç takip sistemleri ve benzeri GSM terminal sahiplerinden veya kullanıcılarından başvuru süresini geçirenler aynı miktarı ödeyerek haberleşme hizmetinden yararlanabilecekler.
 


undead1

Üye
ya arkadaşlar şimdiye kadar kimseye gel kardeş senin telefonun kaçak ohada şurda gidecen 5 ytl kayıt parası yatıracan diye bir msj geldimi ?????? benimki kaçak hala bi msj felan yok yılan hikayesine döndü bu olay ya
 
cepix

cepix

Üye
Yaw arkadaslar bu işin b... u çıktı devlet ne yapcagını bilmior ki yarın bi kanun çıkar ertelendi v.s off en iyisi dert etmeyin hepsi fos
 
..::Riddick::..

..::Riddick::..

Üye
Bu iş düzene oturana kadar telefonlarınız takoz olur nasıl olsa..
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Fatura olursa 13 temmuz sonrası kayıt edilebilecek sorun yok yani..
 

aTTra

Üye
Yürüyün DoğuBank'a spot telefon almaya..
 

ardaca

Üye
    Konu Sahibi
ya herkesin illaki yurtdışında bi akrabası vardır. mazeret göstererek (faturalı!) telefonlarını Türkiye'de kaydettirememişlerdir.

oh bee bu sorunu da aştık vallaaa!!!
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Alırım spot bide naylon fatura kestiririm sorun olmaz..
 
cepix

cepix

Üye
<div class='quotetop'>(van_hoijdonk &#064; Nov 29 2005, 10&#58;22 PM) [post=217708]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Alırım spot bide naylon fatura kestiririm sorun olmaz..
[/b][/quote]
Dimi...Gayet mantıklı
 

RockFord Fosgate

Üye
ozmn yurtdısından bıle olsa eger mesela ıngıltereden faturalı aldıysak no problem???
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt