Flaş Bellekler ?

Sponsorlu Bağlantılar

BrainHacker

BrainHacker

Üye
    Konu Sahibi
Flaş Bellekler ?
İçine yazilan veriyi kaç yıl saklaya bilir ? Hiç bilgisayara takilmadan birakilsa sonsuza dek içinde kala bilirmi ? Aklima takıldı :hmm

Uhops

Uhops

Üye
Kendi kendine paslanabilir belki.

0MG90

0MG90

Üye
Aynen kendi kendine bozuldu benimki 1 yılda

.caner.

.caner.

Üye
3-4 yıl önce 1000 veya 100 yıllık bir hdd yapılacağını okumuştum arastirayim tekrar

BrainHacker

BrainHacker

Üye
    Konu Sahibi
Bulunda bana bi soleyin bi zahmet. Bende 1.5 yilldan beri pc ye takmadigim mp3 vardi sonunda taktim hersey ayniydi

fnldstntn

Üye
Saklandığı ortama bağlı...Nemli ortamda paslanır ve bozulma olasılığı hızlanır...Mükemmel koşullarda bile çok uzun yıllar gidermi belinmez...

.caner.

.caner.

Üye
Buldum link vermek yasak miydi unuttum eger yasaksa silinebilir.

BrainHacker

BrainHacker

Üye
    Konu Sahibi
Bilgi icin saol ama aradigim bu deil :)

• Beğen
Tepkiler: .caner.
Kaishakunin

Kaishakunin

Üye
Babamda hemen hemen 10 yıllık bir tane sandisk marka 4 gb flash bellek var hâlâ çalışıyor ve bütün dosyalar yerli yerinde.

BrainHacker

BrainHacker

Üye
    Konu Sahibi
Babamda hemen hemen 10 yıllık bir tane sandisk marka 4 gb flash bellek var hâlâ çalışıyor ve bütün dosyalar yerli yerinde.
Ancak siz onu pc ye takip cikariyorsunuz deilmi ?. Benim sorumda bu icine hic elektrik vermeden kac yil veri tasiya bilir

Kaishakunin

Kaishakunin

Üye
Evet sık olmasa da (8-9 ayda bir, bir işimiz düşerse kullanıyoruz).

BrainHacker

BrainHacker

Üye
    Konu Sahibi
8 9 ay bisey deil yav kafadan en az 5 sene felan tutar ama fazla bilgim yok. Belkide sonsuza kadar saklarlar

exp_l0it

exp_l0it

Üye
büyük ihtimal saklarsınız ancak devrelerde paslanma olduğundan okunmaz diye düşünüyorum.

BrainHacker

BrainHacker

Üye
    Konu Sahibi
Olabilir. Ancak flaş larda kapli bir beyin var acik kablo yok. Nasil paslansinki ?

BrainHacker

BrainHacker

Üye
    Konu Sahibi
Evet haklısın :hmmm

• Beğen
Tepkiler: afatsumlug97
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Usb leri bilmem ama bende bir 32 mb (yanlış görmediniz 32 mb ) sd kart var yaklaşık 7 yıldır hiç bilgisayar veya elektrik almadı hatta kayboldu sanıyordum geçen buldum sorunsuz çalışıyor 6 7 tane mp3 var yarısı boş hala duruyor

BrainHacker

BrainHacker

Üye
    Konu Sahibi
Usb leri bilmem ama bende bir 32 mb (yanlış görmediniz 32 mb ) sd kart var yaklaşık 7 yıldır hiç bilgisayar veya elektrik almadı hatta kayboldu sanıyordum geçen buldum sorunsuz çalışıyor 6 7 tane mp3 var yarısı boş hala duruyor
Vay bee :) bence bozulana kadar dayanırlar :D

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
bende var 3 senedir falan kullanıyorum. Rahat 200 biçimlendirme yemiş 50 kere format atıp hayat kurtarmıştır bi de anahtarlığım vardı defalarca sallarken elimden fırladı maşallahı var :)

• Beğen
Tepkiler: BrainHacker
Takipçi Satın Al

Üst Alt