FLAŞ... Ahmet Çalık Galatasaray'da...

Sponsorlu Bağlantılar

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
FLAŞ... Ahmet Çalık Galatasaray'da...
Galatasaray, Gençlerbirliğili Ahmet Çalık'ı kadrosuna kattığını resmen açıkladı... Sarı-kırmızılı takımın bu transfer için başkent ekibine 2.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği, 4.5 yıllık sözleşme yapılacak Ahmet Çalık'ın ise yılda 900 bin euro garanti ücret alacağı bildirildi. Süper Lig'in ilk yarısında oynadığı 16 maçın 12'sinde kalesini kapatamayan Cimbom, Çalık'ın savunmadaki sıkıntılara çare olmasını umuyor.

İLK 11 ŞANSI YÜKSEK
22 yaşındaki oyuncunun, Aurelien Chedjou'nun gözden çıkarılması, Serdar Aziz'in de sakat olması nedeniyle takıma ilk 11'den giriş yapma şansı yüksek. Semih Kaya ve Hakan Balta ile rekabet edecek olan milli futbolcunun sergileyeceği performans, Galatasaray'ın şampiyonluk yarışı ve Ziraat Türkiye Kupası'ndaki mücadelesinde önemli rol oynayacak. Futbola Gençlerbirliği Kulübü'nün altyapısında başlayan Ahmet Çalık, 2011 yılından bu yana A takımda oynuyor.

118 MAÇTA 4 GOL
Başkent ekibiyle çıktığı 118 maçta 4 gol kaydeden 22 yaşındaki defans oyuncusu, 7 kez A Milli Takım'da yer aldı. Alt kategorilerde de 58 kez ay-yıldızlı formayı terletip, 5 gol kaydeden Ahmet Çalık, savunmanın göbeğinde görev yapıyor. Genç futbolcu hem sağ hem sol stoper oynayabiliyor.

GÜÇLÜ VE ATLETİK
Defans hattının göbeğinde görev yapan Ahmet Çalık, güçlü ve atletik fiziğiyle pozisyonunda güven veren bir futbolcu olarak gözleniyor. 1.84 boyundaki oyuncu kafa hakimiyetinin yanı sıra, fiziğini çok iyi kullanabilen bir oyuncu. Bunun yanında hızlı yapısı da Ahmet'i ön plana çıkaran özelliklerinden biri.

HAVADA RADAR GİBİ
AHMET Çalık, Süper Lig'in ilk yarısında Çaykur Rizesporlu Ümit Kurt'tan (58) sonra en çok hava topu kazanan (55) savunmacı. Genç stoper, Süper Lig'in en çok uzaklaştırma yapan (86) dördüncü ismi olarak da dikkat çekiyor. Gençlerbirliği Ahmet'in forma giydiği 16 lig maçının 8'inde kalesini gole kapattı.

HİZMET EDİYORUZ
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Ahmet Çalık'ın transferi konusunda Galatasaray ile el sıkıştıklarını belirterek, "Gençlerbirliği, sadece altyapısından yetiştirdiği futbolcularla ayakta kalmıyor, aynı zamanda Türk futboluna da hizmet etmeye devam ediyor" dedi.

AHMET ÇOK KARAKTERLİ
Riekerink, transferleri kendisinin seçtiğini belirterek, "Ahmet Çalık beğendiğim bir stoper. Milli Takım'da. Karakter olarak da çok iyi olduğunu söylediler. Rodrigues'i ise Hollanda'dan tanıyorum. PAOK, Lecce gibi takımlarda oynadı. Uyumlu bir futbolcu" yorumunu yaptı.
 
Yönetici tarafından düzenlendi:
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
10 trilyon çok büyük para gerçekten, bakalım ne yapabilecek Galatasaray'da.
 


Üst Alt