Firefox Windows Phone uygulaması hakkında Mozilla Türkiye görüştüm.

Sponsorlu Bağlantılar

kaltintop

kaltintop

Üye
şöylede birşey var ki tarayıcıların sunuculardan gelen ham html ve css verisini işlemek için kullandıkları kütüphaneler vardır (motor diye tabir ettiğimiz sistemler). Visual Studioda yani wp sdksında browser elementi bulunur. bu element ie motorunu kullanır aynı zamanda Appleın iOSunda da webkit motoru bulunmaktadır. chrome da eski sürümünde webkiti kullanmaktaydı bu nedenle iOsta sistem engeline takılmadan çalışmaktaydı. şuan yeni geçtikleri sistemde webkitin hafifletilmiş bi versiyonu. opera normalde presto motorunu kullanıyordu. iOSta ne yaptı bilmiyorum fakat şuan iOs için son çıkarttıkları Opera Ice da webkit motorunu kullanmakta. fakat burda Microsoftun yaptığı şey sdkya dışarıdan kütüphaneler eklenmesini engellemek olduğu için ne webkit tarzı browser motorları nede video & müzik playerları için codec kütüphaneleri eklenemiyor. bu sebeptendir ki insanlar wp8 ve iOS için kapalı kutu benzetmesini yapmakta. iş pclere gelince. pclerde farklı yazılım kütüphane ve dillerini kullanarak uygulama yazmak mümkün olduğu için bu tarz bir sorun çıkmıyor. ancak şöyle bir durum var ki; ne zaman microsoft wp8 sdkyı genişletir işte o zaman çok farklı uygulamaları görebiliriz demektir.

orian

orian

Üye
İe ye Bi kaç seçenek gelsin mesela altta dur/yenile, sekmeler, ileri/geri gibi. Bir de sekme sınırlaması olmasa.. Yemişim google'ı da chrome'u da..

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
İe ye Bi kaç seçenek gelsin mesela altta dur/yenile, sekmeler, ileri/geri gibi. Bir de sekme sınırlaması olmasa.. Yemişim google'ı da chrome'u da..

Aynen sadece ie biraz daha geliştirilmeli ek seçenekler getirilmeli eğer geliştirilirse

Chrome,mozilla yalan olur

#DirenİE

hllsvrn

hllsvrn

Üye
Mozilla'nın WP8'e gelmesini bende çok isteyenlerdenim. Masaüstü bilgisayarımda genelde Firefox'u tercih ediyorum. Yalnız mobil ortamda İE10 fazlası ile iş görüyor zaten. Açıkta kalmadık yani.) Yakında da İE11'de geliyormuş, Firefox ile Microsoft anlaşırsa, Mozilla'da gelsin isteriz...

erdgnblt

erdgnblt

Üye
Arkadaşlar bu sorunlarınız zaten İE11 ile inşAllah çözülecektir.
IE9 - IE10 arasındaki farkı hatırlıyor musunuz? IE9 Html5 testi 100'lerdeyken IE10 320 - Artı stabillik hız vs.
IE11 ile HTML5 tabanı daha gelişmiş, tarayıcı daha gelişmiş, varolan hatalar eksiklikler kapatılmış olacaktır.

Ayrıca windows işletim sistemi çok güçlü bir işletim sistemidir. Açık vermemek gerekiyor. Bu yüzden zamanla bu gibi güvenlik önlemleri alınıp daha sonra web tabanlı kütüphanelerin girişine izin verilecektir.

Uc browser ie.dll ve ie.h gibi kütüphaneler kullanır. Sadece arayüz değişir. Tarayıcı değişmez.

• Beğen
Tepkiler: PureFood
Lobin12

Lobin12

Üye
ben en iyisi Opera'yı bekliyim :ehe

theruhix

Üye
opera gelecek mi?

skynet

Üye
Bende pc'de firefox kullanırım ve hastasıyımdır ama cepte ie fazlasıyla yetiyor..:oke:

partyhard

Üye

linux vakfı olan mozillanın bu kadar kapalı bir sisteme tarayıcı çıkartması özgür yazılıma ters

PureFood

PureFood

Üye
    Konu Sahibi
Ters değil arkadaşım. Tamamen Microsoft'un politikalarından dolayı. Gelen e-postayı okuduysan göreceksin ki, iş Microsoft'ta bitiyor. Aynı şey Apple için de geçerli.

partyhard

Üye
Ters değil arkadaşım. Tamamen Microsoft'un politikalarından dolayı. Gelen e-postayı okuduysan göreceksin ki, iş Microsoft'ta bitiyor. Aynı şey Apple için de geçerli.
kapalı kutuyu bunun için kullanmıştım. Ayrıca adam sana çıkartmıyoruz hadi çıkarttır bakalım demiycek heralde. ios wp tarzı sistemlerde sistemin sdk sında ki browseri taban alman lazım geliştirirken iosda buna ek webkit var bunun için chrome çıkarttı google. ama chromeun motoru artık webkit değil değişti sadece yeni özellikler androide ve ilerde çıkan engellemeyen sistemlere artık

HaYalPeresT TM

HaYalPeresT TM

Üye
bari chrome gelse

Üst Alt