Firefox 5 cpu kasma sorunu !!

Sponsorlu Bağlantılar

Mertolozzi

Mertolozzi

Üye
    Konu Sahibi
Firefox 5 cpu kasma sorunu !!
Arkadaşlar öncelikle sistemim şöyle Firefox 5 kullanıyorum
Intel Pentium 4 3.20ghz HT
2 gb ram
Gigabyte G31M-ES2L (Socket 775) anakart
1.7 gb 4650 128 bit ekran kartı
Windows 7 ultimate 32 bit
Firefox'ta dolaşırken çok kasıyor ne yapmamı önerirsiniz cpu 40-70 arası ff açıkken :bilmm

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Arkadaşlar öncelikle sistemim şöyle Firefox 5 kullanıyorum
Intel Pentium 4 3.20ghz HT
2 gb ram
Gigabyte G31M-ES2L (Socket 775) anakart
1.7 gb 4650 128 bit ekran kartı
Windows 7 ultimate 32 bit
Firefox'ta dolaşırken çok kasıyor ne yapmamı önerirsiniz cpu 40-70 arası ff açıkken :bilmm

İlk önce Mozilla Firefox CPU'ya etki etmez. Aksine Ram'den fazla yer. Sayın "Mertolozzi" :) Bunun için Firefox'u açtığınız sırada diğer İnternet ile alakalı tüm uygulamaları kapatın. Tabi eğer çalışan uygumalar var ise... ve özellikle Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin ve güncelleyin. Adobe'nin son sürümü, gerçekten başarılı bir şekilde geliştirildiği için Mozilla Firefox 5 ile internette gezinirken, Ram oranında düşüş gözleniyor. Ayrıca tarayıcınızda "Toolbar" ve gereksiz eklentiler bulundurmayın ve çerezler şişmiş ise Mozilla Firefox açıkken, CTRL+SHIFT+DELETE komutu ile çerezleri temizleyin.

Ayrıca Ram'inizi "Defragment" etmek yani birleştirip daha fazla performans artışı sağlamak için "Memory Booster" programının son sürümünü temin edin ve aynı zamanda bu program ile Sisteminizi optimize edin.

Mertolozzi

Mertolozzi

Üye
    Konu Sahibi
Nasıl etmez ya :D
Adobe Flash Player'ın son sürümü yüklü 1 tane bile toolbar yüklü değil zaten sevmem :D
Gereksiz eklenti de yok çerezleri de neredeyse hergün siliyorum ama yok sorun devam ediyor :vur

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Bakın "Mertolozzi" İşlemci kullanımı yani "CPU Usage" sürekli olması gereken değerin üstünde ise ve hep böyle kalıyorsa bilgisayarınızda Virus var demektir ve buda CPU'yu zorlar. Bir program, oyun veya Mozilla Firefox'u açtığınızda CPU kullanımı anlık olarak yükseliyor ve sonra da düşüyor ise sorun yok demektir. Önemli olan Ram son seviyeye dayanıyor ise mutlaka bilgisayarınızı Optimize etmeniz gerekir ve Antivirus programı ile tam tarama olarak tarama yapmanız gerekir. Yani Sistem bakımsız kaldığı zaman, gereksiz veriler ve Virusler ile dolduğunda bu bilgisayarın yavaşlamasında en büyük nedenlerden biridir.

Mozilla Firefox'da Viruslerin sevdiği en güvenilir yerlerden biridir. Onun için Mozilla Firefox'a kolay Virus bulaştığı ve çökme noktasına geldiği için, açtığınız zaman kasma yapabilir. Bu durumda programı silip, yeniden yükleyin. Zaten şu durumda da göründüğü gibi en fazla Bellek kullanılıyor. Yani Bellek, CPU'ya göre şuan da daha önemli konumdadır ve Sistem Optimizasyonu mutlaka yapılmalıdır.

• Beğen
Tepkiler: Mertolozzi
Mertolozzi

Mertolozzi

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler optimize edeyim programla olmadı yeniden kurup deneyeceğim :)

Mertolozzi

Mertolozzi

Üye
    Konu Sahibi
Optimizasyonu yaptım firefox'u sildim yeniden kurdum yine aynı sorun devam ediyor delirecem başka tarayıcıyada geçmek istemiyorum :off:
:D
Ccleaner Asc4 kullanıyorum ama hiç bir fark yok :ah

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Optimizasyonu yaptım firefox'u sildim yeniden kurdum yine aynı sorun devam ediyor delirecem başka tarayıcıyada geçmek istemiyorum :off:
:D
Ccleaner Asc4 kullanıyorum ama hiç bir fark yok :ah

"Mertolozzi" Bana göre sorununuz tarayıcıdan kaynaklanmıyor. O kadar İşlemden sonra aynı sorun olması ilginç... İşletim Sistemi hataları ve bilgisayar Donanımlarınızdan kaynaklanıyor bu durum...Onun için son çözüm olarak İşletim Sisteminizi onarmanızı tavsiye edeceğim. Bu sayede kaybolan veya hasar gören Sistem dosyaları var ise geri kopyalanacaktır.

Mertolozzi

Mertolozzi

Üye
    Konu Sahibi
Win7'yi yüklemeden öncede yapıyordu bunu bu kadar değildi ama yine de vardı diğer tarayıcılarda bir sorun yok Opera,Chrome vs.
Birde tavsiye ettiğin virüs programı var mı ?

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Win7'yi yüklemeden öncede yapıyordu bunu bu kadar değildi ama yine de vardı diğer tarayıcılarda bir sorun yok Opera,Chrome vs.

Bilgisayarınız kaç yıllık ve kaç yıldır aralıksız şekilde çalışıyor? :) Donanımlar bir zaman sonra yorulma noktasına gelir ve işlevini yerine getiremez. Bu sırada da bunun gibi problemler meydana gelebilir. Eğer Antivirus programı ile tarama yapmadıysanız, Kaspersky'nin 2012 Antivirus ve Internet Security sürümünü indirin ve tam tarama Sisteminizi tarayın.

Birden çok tarayıcı da bulundurmayın. Bu daha fazla çerez ve yük demektir. Onun için tek bir tarayıcı kullanın.

Mertolozzi

Mertolozzi

Üye
    Konu Sahibi
Çok eski 4-5 yılı var ama ram+ekran kartı aldım 3 ay kadar önce sanırım işlemcinin de değişmesi gerecek mutlaka :D

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Çok eski 4-5 yılı var ama ram+ekran kartı aldım 3 ay kadar önce sanırım işlemcinin de değişmesi gerecek mutlaka :D

Bilgisayarın ana beyni İşlemci olduğu için ve tüm İşlemler buradan yürütüldüğünden dolayı, Ram ve Ekran kartının değişmesi sorunu çözmeyecektir. :) 5 yıllık bir İşlemci yaşlı kategorisine girer ve değiştirme imkanınız var ise değiştirin.

• Beğen
Tepkiler: Mertolozzi
Mertolozzi

Mertolozzi

Üye
    Konu Sahibi
En kısa zamanda inş. :)
Zaten değiştirecektim ama 360 aşkım kabardı ondan olmadı :D

halidgiray

halidgiray

Üye
Başta youtube olmak üzere bazı sitelerden indirdiğimiz 'flv' uzantılı vidyolara win7nin yada bisistem kütüpanesinin takıntısı var. Bi takıldımı ancak unlocker le silebiliyosunuz sonra oturumu yada exploreri yeniden başlatınca cpu normale dönüyor. E7200 işlemcili bilgisayarımda firefox 4 ün ilk açılışı 45-60 saniye sürüyodu (aboutcnfg + birsürü eklenti yüzünden), ff5 15-20 saniyede açılıyo. Ben bilgisayarıma belki 250 kere format atmışımdır ama son bir yıla yakındır gerek duymuyorum. Yaptığım üç şey var; comodo ve usb disk security antivirüsleri (comodonun 3 bileşeninide saatin yanından devredışı bırakınca ne virüs kaçırıyo ne adım başı soru soruyo avant, kaspesky ve nod 32 den çok daha iyi ama kesinlikle ilk 120mblık güncellemeye sabretmelisin), advanced system care cracksizi yeterli bence ve ikide bir disk birleştirMEMEK otomatik veya manuel.

Mertolozzi

Mertolozzi

Üye
    Konu Sahibi
Virüs taraması da yapayım olmadı format o da olmadı işlemci değişecek :)

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
Firefox başlı başına zaten kasan bir internet browser'ı benim tavsiyem ya Google Chrome yada Safari firefoxtan kaçının bence :D

Mertolozzi

Mertolozzi

Üye
    Konu Sahibi
Firefox başlı başına zaten kasan bir internet browser'ı benim tavsiyem ya Google Chrome yada Safari firefoxtan kaçının bence :D
Chrome ve Safari'yide denedim ama hiçbiri Ff'nin verdiği rahatlığı vermiyor bence Speed Dial eklentisi bile yeter :D
Opera'da da var sanırım ama inadına Firefox :D

Dogann

Dogann

Üye
benim bilgisayarım daha 0 asus n53s serisinden firefox açılınca belirgin bir şekilde kasma oluyor ve arkadaşın gösterdiği gibi bndede bellek 385.400 K larda. virüs vs yok firefox yeni özellikler katacağım derken kasmalarından dolayı kendinden soğutuyor ilk beta sürümlerinden buyana kullanıyorum firefoxu ama bu kadar kasma görmüyordum.windows 7 ile birleşinde kağnı gibi oluyor windows7 de vista gibi olmaya başladı artık yakında bu sistemden de vaz geçerler...
Firefox diger işletim sistemlerinde de aynı kasma sorunlarını yaşatıyor kullanıcılarına büyük bir sıkıntı bu...
Sayın pc muhendisi bu sorunun virüs veya başka birşey ile alakası yok firefox son sürümlerinde kasıyor (: pardus ubuntu vs. gibi linux dağıtımlarında bile kasmaları oluyor.

futbol123

futbol123

Üye
mert google chrome yüklemeni tavsiye ederim hem az ram yiyor hemde performansı yüksek bu arada işlemcin çok eski değiştirirsen sorun olmaz
avast ve ad-aware virüs programlarını tavsiye ederim

Mertolozzi

Mertolozzi

Üye
    Konu Sahibi
Google Chrome'a da bir türlü alışamadım ya :hmmm
Firefox 5'i tamamen sildim yeniden kurdum baya fark etti yine hafif kasıyo ama eskisine göre çok daha iyi biraz daha böyle gitsin zaten yeni işlemci alacağım zamanı geldi artık :)

----------Eklendi @ 16:49:39 ---------- Yazıldı @ 16:48:33 ----------

benim bilgisayarım daha 0 asus n53s serisinden firefox açılınca belirgin bir şekilde kasma oluyor ve arkadaşın gösterdiği gibi bndede bellek 385.400 K larda. virüs vs yok firefox yeni özellikler katacağım derken kasmalarından dolayı kendinden soğutuyor ilk beta sürümlerinden buyana kullanıyorum firefoxu ama bu kadar kasma görmüyordum.windows 7 ile birleşinde kağnı gibi oluyor windows7 de vista gibi olmaya başladı artık yakında bu sistemden de vaz geçerler...
Firefox diger işletim sistemlerinde de aynı kasma sorunlarını yaşatıyor kullanıcılarına büyük bir sıkıntı bu...
Sayın pc muhendisi bu sorunun virüs veya başka birşey ile alakası yok firefox son sürümlerinde kasıyor (: pardus ubuntu vs. gibi linux dağıtımlarında bile kasmaları oluyor.

Win7 her yönüyle daha iyi ya bu işlemci de bile gayet güzel çalışıyor hiçbir problem yok :)

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye

Chrome ve Safari'yide denedim ama hiçbiri Ff'nin verdiği rahatlığı vermiyor bence Speed Dial eklentisi bile yeter :D
Opera'da da var sanırım ama inadına Firefox :D

her işletim sistemine göre farklı zaten bende Chrome jet gibi ama firefox 5 külüstürr firefox iyi çalışsa videolar falan onu kullanıcam :)