Firefox 3.1 Yolda.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
canturgay

canturgay

Üye
    Konu Sahibi
Firefox 3.1 Yolda.
Firefox geliştiricileri, son zamanlarda iyice hamaratlaştı. Rekordan rekora koşan 3.0'ın yarattığı adrenalin dalgası dinmiş olacak ki, Firefox 3.1 ile uğraşmaya başlamışlar bile.

Mozilla geliştiricilerinden Mark Finkle'ın blogunda yaptığı açıklamalara göre, bu ayın sonunda çıkması beklenen Firefox 3.1 alfasında, Firefox eklenti API'sinde belli başlı bir değişiklik olmayacak. 3.0'daki "baştan yazılarak eklenti uyumluluğunu altüst eden tarayıcı öğeleri" faciası da tekrarlanmayacak.

3.1'de odaklanılacak nokta, varolan özellikleri atıp yerine yenilerini getirmek değil, aksine bunları geliştirmek ve genişletmek. Hedefler arasında, 3.0'la başlayan gelişmiş yer imi yönetimini toparlamak, ses ve videoya daha derli toplu destek, Web standartlarına daha iyi uyum ve JavaScript motorları için performans artımı çabaları bulunuyor.
Ancak, kullanıcıların dikkatli ilerlemesi gerekiyor: Alfa sürümü istikrarlı bir sürüm değil ve günlük kullanımda sorun çıkarması kesin. Daha çok yazılım geliştiricilerine yönelik. Kullanılabilir beta sürümü muhtemelen yaz sonunda, kesin sürüm de evdeki hesap çarşıya uyarsa 2008 sonunda çıkacak.

Finkle ayrıca eklenti geliştiricilerine "Merak etmeyin, bu sefer size sürpriz yapmayacağız," mesajını yolluyor.

a21a

a21a

Emekli Yönetici
Firefox 3 çıktığı günden itibaren kullanıyorum.. hatta betasını denemiştim.. versiyon 2 ye göre çok farklılıklar var.. fakat firefoxa o muhteşem özelliği katan yüzlerce eklenti yeni sürümle uyumsuz.. yazarlarının bunu elden geçirmesi gerekiyor.. ara ara eklenti sitesine giriyorum ama gelişme çok hızlı değil.. hatta firefox 2 de kullanıp vazgeçemediğim vista teması henüz sürüm 3 için yok.. firefox teması yapabiliyorum fakat çok uzun iş.. bekliyeceğiz bakalım.. bilgi için teşekkürler.

Reis-i Eagles

Reis-i Eagles

Üye
firefox 2ye göre hızlı ancak denildiği gibi uyumluluk içn 1az zaman tanınması lazım ;)

ben hala ff2'yi kullanıyorum mesela benim için elentiler çok önemli

öyle olmasa safari kullanırım en hızlısı o

Ozan

Ozan

Admin
Evet safari kullanıslı gelmiyor firefox kadar, gelse gerçekten süper bir tarayıcı

Firefox cephesine de bakarsak, her sürümü ayrı bir kalite, ayrı bir prestij yani artık internet explorer i yerden yere vuruyor ve vuracak ta.. :oke:

firefox un windows daki ilk betalarından bu yana yüklü ve kullanıyorum.

.::ZuZu::.

.::ZuZu::.

Üye
Firefoxu önceden severdim fakat 3.0 da uyum bozukluğu olduğu için yani eklentilerin tarayıcıya uymadığı için explorer 7 ye döndüm... Bu tarayıcınında hakkı yenmez :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...