Film İzlerken Monitör Kapanması Yardım!!

Sponsorlu Bağlantılar

themurat54

themurat54

Üye
    Konu Sahibi
Film İzlerken Monitör Kapanması Yardım!!
Arkadaşlar windows 7 64 bit kullanmaya başladığımdan beri film izlerken 20 dk sonra monitör kapanıyor. Denetim masasından bi isayarın güç ayarlarını değiştiriyorum fakat yinede aynı sorun devam ediyor bu sorunun çözümünü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Daha önce xp ve win7 32 bit kullandığımda bu sorun hiç karşılaşmamıştım. Paylaş:

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ekran kartının yardımcı programından bak birde oradada guc secenekleri gibi ayar varsa kafana gore ayarla ;)

themurat54

themurat54

Üye
    Konu Sahibi
ekran kartının yardımcı programından bak birde oradada guc secenekleri gibi ayar varsa kafana gore ayarla ;)

Güzel düşünce ama güç ayarları yok :) Nvidia nın driveri var ekran kartım zotac gts 250 eco baktım programdan ama malesef bulamadım bi yerde seçenek var ekran kartını ya da cpu yu seçebiliyorsunuz orayı cpu olarak değiştirdim belki alakası vardır diye ama sanmıyorum. Saolasın hayalet yardımın için.

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Çeşitli video oynatıcılar var hepsinde bu hatayı alıyormusun?

themurat54

themurat54

Üye
    Konu Sahibi
Hata seklinde degilde monitor uyku moduna geciyo. Ya film izlemem sart degil masaustunde bile olsa uyku moduna geciyoda film izlerken sikinti oluyo. Pc basindayken bi sorun yok yani.

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
iyide bu ekran koruyucu ile alakalı devre dışı bırak kapanmasın.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ekran koruyucu monitoru kapatmaz ama. Monitöre giden goruntu kesiliyor anladıgım kadarıyla.

themurat54

themurat54

Üye
    Konu Sahibi
ya ekran koruyucu zaten kapalida guc ayarlarini da kapatiyorum yuksek performansi seciyorum arti gelismis ayarlara girip oradanda bazi seyleri kapadim. Xp ve win7 nin 32 bitliklerinde olmuyodu win7 64 bit kurdum ondan sonra olmaya basladi. Pc basindayken sorun olmuyo ama yatip film izlerken sikinti oluyo en sonunda kablosuz bi mouse almam gerekecek galiba :D

kadir272020

Üye
Arkadaşlar dentim masasından güç seçeneklerine girin
sol tarafta ''ekranın nezaman kapatılacağını seçin'' diye bir bölüm var
orada ekranın kapat ve bilgisayarı uyku moduna geçir seçeneklerini hiçbir zaman yaparsan sorun çözülecektir :D

spy ghost

spy ghost

Üye
Bende de benzeri bir sorun vardı ekran kartında sorun çıktı

birol111

Üye
arkadaşlar aynı sorunu geçen günlerde bende yaşadım ve forumlarda bir cevap bulamadım. kendi derdimi kendim çözmek zorunda kaldım.

öncelikle genelde arkadaşların söylediği ilk çözüm olarak windows güç seçeneklerinin kontrol edilmesinde fayda var.
eğer bu bir çözüm sağlamıyorsa ve ana kartınız ASUS marka ise;
sorununuz ASUS marka anakartlar ile gelen EPU-4 Engine yazılımıdır.
bu yazılımı açın settings e tıklayın açılan pencerede sleep mode ayarında turn off hard disks ve turn off screen ayarını never olarak değiştirin.

sorununuz çözülecektir.

Ns_Lion

Ns_Lion

Üye
Dostum total video player gibi video oynatıcılar var onlar kendiliğinden kapatıyor. " GOM PLAYER - SPLASH VİDEO PLAYER " gibi video oynatıcılarda aç filmi birde öyle dene. oda işe yaramassa ekran kartında sıkıntı olabilir.

Üst Alt