Fener kupaya göz kırptı! Seri 2 - 0 oldu ..! Fenerbahçe 98 - Galatasaray 93

Sponsorlu Bağlantılar

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Fener kupaya göz kırptı! Seri 2 - 0 oldu ..! Fenerbahçe 98 - Galatasaray 93


Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ikinci maçından da Fenerbahçe üstün ayrıldı. Caferağa Spor Salonu'nda G.Saray'ı 98-93 mağlup eden sarı lacivertliler, seride durumu 2-0'a taşıdı ve şampiyonluk yolunda avantaj elde etti.


Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ikinci maçında Fenerbahçe ile Galatasaray Medical Park karşı karşıya geldi.
Seride 1-0 üstünlüğü bulunan sarı lacivertli ekip, sahadan 98-93 üstün ayrıldı ve durumu 2-0'a getirdi.
Fenerbahçe'de Cappie Pondexter 29 sayıyla oynadı ve sahanın en skorer ismi oldu. Angel McCoughtry, Pondexter'a 20 sayıyla destek verirken Ivana Matovic 17 sayı - 5 ribaund - 5 asistle dikkat çeken isimlerden biri oldu. Nevriye Yılmaz 11 sayıyla oynarken, Birsel Vardarlı da 7 sayı - 7 ribaund - 4 asistle galibiyetle önemli rol oynadı.
Galatasaray Medical Park'ta ise Sylvia Fowles 24 sayıyla oynadı. Diana Taurasi 25 sayı - 9 asistle mağlubiyete engel olamazken, Işıl Alben de 13 sayı üretti.

Karşılaşmaya Galatasaray Medical Park, Fowles'ın basketiyle başlarken, Fenerbahçe de Matovic ile yanıt verdi. McCoughtry ve Nevriye ikilisinin sayılarıyla 4. dakikadayı 10-4 önde geçen sarı lacivertli takım, hücumlardan boş dönen rakibi karşısında farkı çift hanelere taşımayı başardı. Prince ve Fowles ikilisi sarı kırmızılı takımın sayı yükünü çekti ve farkı aşağılara çekti. Son dakikaya 1 sayı farkla üstün giren Fenerbahçe, çeyreği de 21-18 önde tamamladı.
İkinci çeyreğin ilk dakikalarında farkı tekrardan 1'e indiren Galatasaray'a Esmeral, Matovic, Pondexter ve Tamane yanıt verince skoru 30-22'ye geldi. Farkı Tamane'nin basketiyle bir kez daha çift hanelere çıkartan sarı lacivertli ekip, Tina Charles'ın sayılarına engel olamadı. Fenerbahçe, farkın erimesinin ardından soyunma odasına 42-38'lik skorla üstün gitti.
Skordaki üstünlüğünü üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında devam ettiren Fenerbahçe, Taurasi'nin üst üste kaydettiği basketlere engel olamadı ve skora denge geldi. Pondexter ve Esmeral'in basketleri Fenerbahçe'nin skorda üstünlüğü ele almasını sağlarken, Işıl Alben ve Bahar Çağlar'ın sayıları farkın açılmasına izin vermedi. Çeyreğin sonlarına dpğru Taurasi'nin serbest atış çizgisinden bulduğu basketlerle final periyoduna 63-63 eşitlikle girildi.
Son çeyreğe etkili başlayan ekip Fenerbahçe oldu. Pondexter, Nevriye ve McCoughtry ile 12-2'lik bir seri yakalayan sarı lacivertli ekip farkı çift hanelere taşıdı. Sarı kırmızılı takımın hücumdaki sessizliğini Fowles bozarken, Taurasi ve Işıl'ın basketlerinin ardından fark 5'e indi. Nevriye ve Pondexter'ın skora katkısının ardından farkı tekrardan açan sarı lacivertli takım, 37. dakikayı 86-74 önde geçti. Son 28 saniyeye 10 sayı farkla üstün giren Fenerbahçe, Taurasi'nin b asketlerinin ardından karşılaşmadan 98-93 galip ayrıldı.
Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe arasındaki serinin 3. maçı 17 Nisan Salı günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak.


SALON: Caferağa Spor Salonu
HAKEMLER: İsmail Aydın, Alper Özgök, Turgut Işık

FENERBAHÇE (98): Zane Tamane 7 (5 ribaund), Birsel Vardarlı 7 (7 ribaund- 4 asist), Esmeral Tunçluer 7 (1 ribaund), Nevriye Yılmaz 11 (3 ribaund- 1 asist), Ivana Matovic 17 (5 ribaund- 5 asist), Cappie Pondexter 29 (3 ribaund- 1 asist), Angel McCoughtry 20 (6 ribaund- 2 asist).
GALATASARAY MEDİCAL PARK (93): Epiphanny Prince 7 (3 asist), Bahar Çağlar 4 (3 ribaund- 1 asist), Işıl Alben 13 (5 ribaund- 2 asist), Diana Taurasi 25 (4 ribaund- 9 asist), Şaziye İvegin (1 ribaund- 2 asist), Tina Charles 20 (6 ribaund- 2 asist), Sylvia Fowles 24 (6 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 21-18
2.PERİYOT: 21-20
3.PERİYOT: 21-25
4.PERİYOT: 35-30
 


m542tf

m542tf

Üye
son periyot içler acısı final serisine yakismamis
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Yıllardır iyi bir basketbol izleyicisi ve lisanslı basketbol oynamış biri olarak ;
Hayatım da bu kadar şartlı , art niyetli ve bir maçı bu kadar kötü yöneten hakemler görmedim . Ellerinden geleni yaptılar maçın Fenerbahçe aleyhinde gitmesi için ... Bir ara dondum kaldım , acaba kamera şakası falan mı yapıyorlar diye düşündüm ..! Tarafsız ve basketboldan iyi anlayan insanlar muhakkak görmüşlerdir ... Yazıklar olsun bu hakemlere ...!

Ama hakemlere rağmen , Pondexter ve
McCoughtry in inanılmaz üstün beceri ve kaliteleriyle maçı kazandık diyebiliriz . Bu galibiyet bize Abdi İpekçi de ŞAMPİYONLUĞU GETİRECEKTİR ...​
:oke:

Galatasaray da , Fowles inanılmaz bir oyuncu gerçekten . Aynı şekil de tina chales ... Müthiş sıçrama yeteneği var . Seneye bunlardan birini kadromuza katmalıyız ...:)
 

ssercan

Üye
Sosyal medya isil'a iyi gaz vermiş. 5 top çalma bile hırsını göstermeye yetiyor. İnşallah böyle devam eder sakatlıktan sonra toparlayamamisti.
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Taurasi nin maç boyu çirkefliklere,terbiyesizliklere hakemler resmen göz yumdu . Bu kadar da olmaz dedirttiler artık ...
Ve maç sonu Fenerbahçe taraftarına yaptığı o terbiyesiz hareketin karşılığında bakalım ne ceza alacak ? Çok merak ediyorum ..!
 


Üst Alt