Fatal Error Hatası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

endozom

Üye
    Konu Sahibi
Fatal Error Hatası
Merhaba arkadaşlar ben dizüstü bilgisayarımda win7 kullanıyordum format atmam gerekti ve xp pro 64 bit yüklemeye karar verdim kurarken cd de bazı dosyaların eksik olduğunu gördüm ve sonra burda beliren hataları
Arkadaşlar elimde Windows XP Pro with SP3 var. Bilgisayara format atayım dedim. Format atma işlemi gayet güzel gidiyordu. Boot ayarlarını yaptım. XP'yi kurmaya başladım. C sürücüsünü NTFS dosya sistemini kullanarak biçimlendirdim. Çabuk olmayan haliyle.XP kurulmaya başladı. 15 sn geriye saydı sonra bilgisayar baştan başladı. XP yükleme sayfası göründü. Aşağıdaki resimde de göründüğü gibi Windows yüklenmeye başladı. Ancak FATAL ERROR hatası verdi. OK dedikçe her seferinde bilgisayar yeniden başladı ama hep aynı hatayı verdi. Şu an bilgisayarımı kullanamıyorum. Açtığımda sürekli Windows'u kur ekranı geliyor. Kesinlike yardımlarınızı bekliyorum. Açıklamaları detaylı yapabilirseniz sevinirim. Çünkü yeniden foruma konuyla ilgili şeyler yazarak sizleri rahatsız etmek istemiyorum

hatayı aldım. Şimdi sadece hatayı veriyor sonrasında reset atıyor. Reset atarken deleteye bastığımda bir şey olmuyor süürekli döngü halinde bu hatayı alıyorum. Format atma hakkında çok bilgim yok o yüzden çok basit bir hata ise kusura bakmayın bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
dizustu bilgisayarinda reset atarken F2 ye basmayi dene.

Bios ayarlarindan harddisk modunu ahci den ide'ye al.

- - - Eklendi - - -

win7 64 bit varkende XP den uzak dur ;)

endozom

Üye
    Konu Sahibi
dizustu bilgisayarinda reset atarken F2 ye basmayi dene.

Bios ayarlarindan harddisk modunu ahci den ide'ye al.

- - - Eklendi - - -

win7 64 bit varkende XP den uzak dur ;)

win7 32 bit kuruluydu kardeş cd de mi problem anlamadım valla

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
win7 32 bit kuruluydu kardeş cd de mi problem anlamadım valla

XP 64 bit zaten driver sorunlu bir OS. Win7 64 bit kur. Bu arada ram miktari nedir? Dizustu mu masa ustu bilgisayar mi kullaniyorsun? Dizustu ise marka ve modeli nedir?

endozom

Üye
    Konu Sahibi
XP 64 bit zaten driver sorunlu bir OS. Win7 64 bit kur. Bu arada ram miktari nedir? Dizustu mu masa ustu bilgisayar mi kullaniyorsun? Dizustu ise marka ve modeli nedir?

Dizüstü asus k53sv-sx144d ram 4 gb win7 32 bit kuruluydu. XP kurmak zorundayım bu hatadan sonra 32 bit cd takıp devam ettirilebilir mi?
Ya da ne yapmalıyım deleteye basamıyorum yeniden başlatıyor bilgisayarı sonra hata veriyor tekrar yeniden başlıyor.

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Dizüstü asus k53sv-sx144d ram 4 gb win7 32 bit kuruluydu. XP kurmak zorundayım bu hatadan sonra 32 bit cd takıp devam ettirilebilir mi?
Ya da ne yapmalıyım deleteye basamıyorum yeniden başlatıyor bilgisayarı sonra hata veriyor tekrar yeniden başlıyor.

Ben XP den uzak durman konusunda israrimi devam ettiriyorum. Eger bilgisayarinin Recovery kismini silmediysen acilista F9 ile recovery kismina gel ve ve bilgisayari fabrika cikisli olacak sekilde restore et. Sonra guzelce VMWare yada Virtual PC kur sonra sanal olarak XP kur. En guzeli bu olacaktir:oke:
Hem Windows7 ni kullanirsin zevkle istedigin zamanda XP ni kullanirsin ayni bilgisayar icinde.
XP senin bilgisayara alerji yapiyor demek ki :D

- - - Eklendi - - -

Burada da anlatiyor ASUS un kendi sitesinde

Goruyorum ki XP destegi de yok driver kisminda, uyduruk driverlarla ugrasma derim.

endozom

Üye
    Konu Sahibi
Ben XP den uzak durman konusunda israrimi devam ettiriyorum. Eger bilgisayarinin Recovery kismini silmediysen acilista F9 ile recovery kismina gel ve ve bilgisayari fabrika cikisli olacak sekilde restore et. Sonra guzelce VMWare yada Virtual PC kur sonra sanal olarak XP kur. En guzeli bu olacaktir:oke:
Hem Windows7 ni kullanirsin zevkle istedigin zamanda XP ni kullanirsin ayni bilgisayar icinde.
XP senin bilgisayara alerji yapiyor demek ki :D

- - - Eklendi - - -

Burada da anlatiyor ASUS un kendi sitesinde

Goruyorum ki XP destegi de yok driver kisminda, uyduruk driverlarla ugrasma derim.

recovery silindi geri döndürebilsem o da yeter ama nasıl geri win7 yükleyebileceğimi bilmiyorum.

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Windows 7 dvd si bul orjinal yada ISo kalibini bul usb bellege yazdir ve kur.

endozom

Üye
    Konu Sahibi
Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
bir de xp 32 bit kurmayı deneyip onu denerim artık çok teşekkür ederim sana

Rica ederim, fakat neden XP konusunda bu kadar israr ediyorsun, hem 4gb ramine yazik olacak xp kurarsan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt