Fakirliği anlamak için illaki oruç mu gerekir

Benim mantığımla insanların ölmemesi gerek diye bir şey yok o senin anlaman. İnsan insanı öldürüyor allah değil diyorsun allah engelleyemez mi sonuçta senin demene göre de yaratıcı yarattığına zarar gelmesini istemez

- - - Eklendi - - -

Bu adam kasten veya bilgisizlikten insanları küfre götürür.

Yapabileceğiniz başka bir alternatif olmadığı için bunu yapmanız normal.

reaurora

Üye

Allah yaratan, biz yaratılanız ve bir imtihandan geçiyoruz. Ama sen bu halde bu imtihanı geçemeyeceksin gibi görünüyor.

Tepkiler: Dede ve MaxiHan

MaxiHan

Üye

Allah insanlari iradelerini kullansin diye dunyaya gonderiyor, her yaptigimiza mudahele etse ne anlami kalir? Tutupda kendini balkondan asagi atarsan Allah bunu engellemez ama en dogru sekilde Kuran'da neyi yapip neyi yapmamiz gerektigi yaziyor. Ama emin ol sen intihar edersen veya birinin olumune yol acarsan en agir sekilde diger dunyada cezasini gorursun. Ama diyecegim su ya anlamak istemiyorsun yada diger turlusunu burada soylemeyeyim.

s.ileli

Üye

Sahurda hizli hizli yemek yenip ardindan uyunulmuyor. Abdest alinip namaz kilarak yedigin yemegin sindirilmesi saglaniyor ayni durum iftarda da gecerli ki teravih namazi ile yediklerini eritirsin. Orucu tek degerlendirmeyin namazla birlikte degerlendirin. Karaciger hic durmadan calisir. oruçlu iken gunde 4 saat calismaz buda dinlenmesi icin yeterli. Oruc olup iftardan sonra olen bir sahis gormedim. Ayrica Allahin emri olan ve islamin sarti olan kutsal kitabımız da da yazan oruc tutmayi elestirmek kimsenin haddine degil ayrica kolayliklar dini olan islamda hasta olanlara zaten tutulmamasi yönünde ayricalik tanınıyor. Bir arkadaşın yazdigi gibi inanclari yuzunden kimseyi elestiremeyiz bizim dinimiz bize onlarin dini onlara. Biz davet ederiz icabet eden amenna etmeyenin kendi bilir her koyun kendi bacagindan asilacak.

Tepkiler: Dede

arslanla

Üye
gereksiz bir tartışma hala sürüyor ve moderatörler uyuyor galiba...

MaxiHan

Üye
Ben konunun basinda konu incelenebilir mi diye bildirmistim ama sorun yok denmisti boyle bir son olacagini tahmin etmistim.

Bir durum üzerinden genelleme yapmak doğru değil. Herkes iftar ve sahurdan sonra namaz mı kılıyor?

MaxiHan

Üye
Nextman adminimiz bir kere uyarmisti bu arkadasi, onceki bir konusundada din tartismasina girmis ve nextman demiski "bu yorumlarini baska konular altinda gorursem en agir cezayi alacagina emin olabilirsin"

s.ileli

Üye
Bir durum üzerinden genelleme yapmak doğru değil. Herkes iftar ve sahurdan sonra namaz mı kılıyor?

Islamin sartina gore namaz kilmak oruc tutmak zekat vermek hacca gitmek kelimeyi sehadet getirmek . Oruc tutup namaz kilmiyorsak ibadetimizi eksik yapiyoruz demektir. Genelleme yapmak gerekir cunku islam bir butundur. Buradan cimbizlayarak orucu cekemeyiz. Sadece oruc tutup namaz kilmamak kisinin gercegidir. Bundan sorumlu olacak kisi yine kisinin kendisidir

o dediklerin maddelerden herhangi biriyle ilgili ayet söyler misin bana?

Bkz:
tevbe 5
Maide 33
Nisa 89
Enfal 12
Bakara 191
Bakara 178
Nisa 15
Maide 38
Nur 2
Nur 4

MaxiHan

Üye
Bkz:
tevbe 5
Maide 33
Nisa 89
Enfal 12
Bakara 191
Bakara 178
Nisa 15
Maide 38
Nur 2
Nur 4

Tüm kuran bu ayetlerden olustugu icin sende haklisin bu konularda anlatilmaliki her konu hakkinda aydinlanabilelim oyle degil mi?

Nisa 34
Maide 38
Talak 4
Ahzab 50

bakara 191.
onlari nerede yakalarsaniz yakalayin oldurun yaziyor.
ama 190.ayete baktigimizda size savas acanlara saldirin fakat haksiz saldırıda bulunmayin.Suphesiz Allah haksiz saldirida bulunani sevmez.192.ayette ise artık vazgecerlerse saldirmayin suphesiz Allah baguslayicidir yaziyor.onlar sizle savasmadikca siz savas cikarmayin yaziyor.

bu 1

Tepkiler: s.ileli ve MaxiHan

Tüm kuran bu ayetlerden olustugu icin sende haklisin bu konularda anlatilmaliki her konu hakkinda aydinlanabilelim oyle degil mi?

Tüm konu boyunca bir şeyler yazıp aa bak laf soktum yerleştirdim havasındasın ve demediğim ima etmediklerimi ima ederek üste geçmeye çalışıyorsun