Facebook'ta Yeni Tehdit!

Sponsorlu Bağlantılar

"The Patriot"

"The Patriot"

Üye
Facebook'ta Yeni Tehdit!
Facebook'ta Yeni Tehdit!

Bir güvenlik şirketi olan F-Secure, geçtiğimiz günlerde Facebook kullanıcılarını yeni bir malware konusunda uyardı. Yeni malware, ücretsiz video sunduğunu iddia eden ve Facebook'ta yer alan bazı sahte sayfalardan Windows sistemlerine bulaşıyor.

F-Secure, bu malware'den etkilenen kullanıcıların hesabından arkadaş listesinde bulunan kişilere güya YouTube'ta bulunan bir video linki gönderiliyor.

Bu linkte tıklanmasıyla da kullanıcılar, Windows'u taramadan geçiren üçüncü bir siteye yönlendiriliyor ve ardından Flash'ın güncel bir sürümünün indirilmesi isteniyor.

Elbette Flash'ın güncel sürümünü sistemlerine indirmeye çalışan kullanıcılar, böylelikle malware'yi sistemlerine bulaştırmış oluyor.

Solamente

Üye
iyiki iptal etmişim saolasın

guest1212

guest1212

Üye
o virüs bana bulaştı arkadaşımla msnde konuşurken bir anda bi link geldi ve üstünde şöyle yazıyordu:bu videodaki sen misin ?:S bende linke tıklayınca video açılmadı ve flash playerı güncelleyin dedi yuklerken özellikle dikkat etmiştim dosya ismine mırc.exe idi onu calıştırınca artık bende msndeki herkese göndermeye başlamıştım o virusu görev yoneticisinden mirc.exe yi buldum dosya konumunu aç dedim sildim msconfigden başlangıcıda kaldırdım ve hiçbirşey kalmadı

omayra

Üye
yoktu benim bilgim öğrenmiş oldum, sağolasın. Ben kolay kolay bir yeri tıklamam zaten. Korkarım :ehe

nerissa_34

nerissa_34

Üye
tşk ler ama sorun linke tıklamamakla çözülmüyorki bu virüsler bi şekilde gene bulaşıyo bunları neden yapıyorlar amaçları nedir anlamadım gitti facebook acılıyo ama videolar acılmıyo youtubedekilerde aynı şekilde açılmıyo format demeyin zaten üçkere attım dsn leri deiştim sonuç gene sıfır yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler:(

Takipçi Satın Al

Üst Alt