krtlprens
Üye
Facebookta Skype Destekli Görüntülü Sohbet Başladı
[h=2]
Facebook, görüntülü arama ile birlikte sohbet uygulamasını da geliştirmiş. Artık en çok mesajlaşılan arkadaşları üst sıralarda gösterecek olan Facebook, birden fazla kişiyle mesajlaşmayı da (sohbete arkadaş eklemeyi) mümkün kılmış.
Facebookta nasıl görüntülü arama yapacaksınız?
Facebookta görüntülü arama yapmak için öncelikle
Yaptığım kısa denemede başarılı bir görüşme sağladım ancak karşı tarafta kamera olup olmadığı gösterilmediği için bir kaç kişiyi mesajla yoklamam gerekti. Elbette zaman içinde bu ayrıntı giderilecektir ve görüntülü sohbetler Facebookun önemli özelliklerinden biri olacaktır.
Rakipler ..
Facebook görüntülü görüşmeye adım atarak (küçük servisler bir yana) Google ve Apple yeniden karşı karşıya geldi. Googleın
Diğer yandan bu yenilik Live Messenger ve
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
[/h]Facebook un
ortaya çıktı. Facebook, HTML5 tabanlı yeni arayüz söylentilerini haksız çıkararak sonradan dile getirilen Facebookta Skype destekli video sohbet özelliğini
(
).
görüntülü görüşmeye taşıyan Facebook, bu yenilik için bir kaç ay harcamış. Daha önce Skypetan Facebooka erişim izni veren sosyal ağ, bu kez ters bir hamle ile Skypeın görüntülü görüşme özelliğini Facebooka taşımış oldu, sadece sesli görüşme için ise henüz bir bilgi yok.
Facebook, görüntülü arama ile birlikte sohbet uygulamasını da geliştirmiş. Artık en çok mesajlaşılan arkadaşları üst sıralarda gösterecek olan Facebook, birden fazla kişiyle mesajlaşmayı da (sohbete arkadaş eklemeyi) mümkün kılmış.
Facebookta nasıl görüntülü arama yapacaksınız?
Facebookta görüntülü arama yapmak için öncelikle
sayfasından servisi aktif ediyorsunuz. Konuşmak istediğiniz kişinin sohbet penceresini açtıktan sonra pencerenin sağ üst kısmındaki video ikonuna tıklamanız yeterli. İlk aramada küçük bir eklentiyi (FacebookVideoCallSetup.exe adlı) bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor. Görüntülü konuşma yapacağınız kişi de aynı işlemleri yaptıktan sonra konuşmaya başlıyorsunuz.
Yaptığım kısa denemede başarılı bir görüşme sağladım ancak karşı tarafta kamera olup olmadığı gösterilmediği için bir kaç kişiyi mesajla yoklamam gerekti. Elbette zaman içinde bu ayrıntı giderilecektir ve görüntülü sohbetler Facebookun önemli özelliklerinden biri olacaktır.
Rakipler ..
Facebook görüntülü görüşmeye adım atarak (küçük servisler bir yana) Google ve Apple yeniden karşı karşıya geldi. Googleın
birebir rakip olan olan Facebook, işi mobile taşıması durumunda da Appleın Facetime özelliğine karşı durabilir.
bu alanda ilk adımı atmıştı. Google+ta sunulan Hangout özelliği birebir görüntülü görüşme sağlamadığı için ayrıca üzerinde durmaya gerek duymuyorum. Aksine
tekil konuşma özelliğine indirgemesi gerektiğini düşünüyorum.Diğer yandan bu yenilik Live Messenger ve
olan Microsoft için de bir dönüm noktası. Facebook, hem Live Messenger hem de Skype üzerindeki görüntülü konuşmalardan pay alacak ve dün Mark Zuckerbergin ağzından 750 milyon üyesi olduğu resmiyet kazanan sosyal ağ bu alanda ipi göğüslemeye başlayacak. Microsoftun Skype ile Live Messenger ikilisini nasıl konumlandıracağını ise zaman gösterecek. Facebookun
devreye alması ise işleri karıştıran son nokta olacak