Facebook Film Yüklemek !

Sponsorlu Bağlantılar

alemburda

alemburda

Üye
    Konu Sahibi
Facebook Film Yüklemek !
Arkadaşlar bir çok online film sitesi facebook yüklemiş filmleri ama ben niye yükleyemiyorum. telif hakkı nedeniyle silindi diyor 1.mp4 şeklinde yüklüyorum filmi ve 20 dk aşmıyor. ama yinede siliniyor video 2 denemem sonucu hesabım video yüklenmesine de kapandı. (videoyu sadece ben göreceğim şekilde ayarlıyorum şikayet yemesin diye)

Facebook'a film nasıl yüklenir ?

movshare var ama o çok yavaş birde videozer var ama onda da belirli bir süreden sonra modemi kapatıp açmak gerekiyor zaten gelenlerin birçoğu 4 kullanıcılı sınırsız internet kullananlar olduğuna göre kapatıp açması çok zor. Sizin başka kaliteli embed kodunu alabileceğim video yükleme sitesi var mı ?

hasbaly

hasbaly

Üye
Kardeş nekadar başka formata çevirsende filmde asıl sahibin bilgileri kalır ve facebook anında telif hakkı diye siler. Mesela Anadolu Ajansından bir video al ve yükle yine aynısını der. Sen filmleri yükleyeceksen gir youtube'a yükle yada vimeo gibi siteler var oraya yükle. Yada illaki göstermen mi lazım? Hotfile'a yada başka bir download sitesine gir oraya filmi arşivleyerek yükle. Hatta 1000 indirmeden de birkaç dolar para kazanırsın.

:)

fnldstntn

Üye
dostum megavideoyu dene...

alemburda

alemburda

Üye
    Konu Sahibi
Kardeş nekadar başka formata çevirsende filmde asıl sahibin bilgileri kalır ve facebook anında telif hakkı diye siler. Mesela Anadolu Ajansından bir video al ve yükle yine aynısını der. Sen filmleri yükleyeceksen gir youtube'a yükle yada vimeo gibi siteler var oraya yükle. Yada illaki göstermen mi lazım? Hotfile'a yada başka bir download sitesine gir oraya filmi arşivleyerek yükle. Hatta 1000 indirmeden de birkaç dolar para kazanırsın.

:)
hasbaly nasıl oluryorda diğer siteler telif haklı videoyu ekleyebiliyor ? Mesela bir sinema sitesine geliyorum filmi izliyorum internet downloader çıkıyor linki gösteriyor bir bakıyorum ki link facebook ve facebook'un farkı donmadan ve sıfır reklam olması. Yani işin bir püf noktası var illaki ?

dostum megavideoyu dene...
Megavideoyu merak ediyorum deneyeceğim ama onda izleme sınırı var mıydı ? Zaten bu tip en fazla 5 video sitesi var ama sağlam 3 tane var. :hmmm

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Videonun uzunluğundan ziyade boyutuna bakmalısınız. Boyutu yüksek olan bir videoyu yüklemeye çalışırsanız, buda telif haklarına girer. Onun için videoları .mp4 formatından, MPEG-2 formatına çevirin. Bu sayede boyuttan yer kazanmış olursunuz. Ayrıca diğer siteler, şirket ünvanına sahip olduğundan dolayı telif haklı video yükleyebilirler. Örneğin oyun inceleme sitelerini ele alıcak olursak IGN ve Gamespot istediği uzunlukta ve istediği boyutta video yükleyebilir. Facebook, telif haklarına uygun olmayan davranışı kabul etmediğinden dolayı da hesabınıza böyle bir sınırlama getirebilir.

Video yükleme siteleri olarak başta Youtube olmak üzere Metacafe, Vimeo ve Dailymotion en iyilerindendir. Megavideo'da 70 dakikalık bir zaman sınırı koyar.

alemburda

alemburda

Üye
    Konu Sahibi
Videonun uzunluğundan ziyade boyutuna bakmalısınız. Boyutu yüksek olan bir videoyu yüklemeye çalışırsanız, buda telif haklarına girer. Onun için videoları .mp4 formatından, MPEG-2 formatına çevirin. Bu sayede boyuttan yer kazanmış olursunuz. Ayrıca diğer siteler, şirket ünvanına sahip olduğundan dolayı telif haklı video yükleyebilirler. Örneğin oyun inceleme sitelerini ele alıcak olursak IGN ve Gamespot istediği uzunlukta ve istediği boyutta video yükleyebilir. Facebook, telif haklarına uygun olmayan davranışı kabul etmediğinden dolayı da hesabınıza böyle bir sınırlama getirebilir.

Video yükleme siteleri olarak başta Youtube olmak üzere Metacafe, Vimeo ve Dailymotion en iyilerindendir. Megavideo'da 70 dakikalık bir zaman sınırı koyar.

Boyut konusunda haklı olabilirsin şimdi facebook yükleyenlerin boyutlarını inceledim 70mb ile 150mb arası video yüklüyorlar. En iyisi bir kaç hesap daha açıp deneyerek atmaya başlayayım illa ki bir boyutu kabul edecektir. Videobb yükleyecektim ama dev gibi Report yazısı çıkıyor sonra ölür gider boşuna videobb yüklemiş olurum.
Youtube'nin telif haklı videoyu kabul etmeyeceğine çok eminim o nedenle kalkışmıyorum bile özel (private) yüklemeye izin verse ona da yüklerim ama çok şikayet edebilecek yer var ve Vimeo ile ilgili fragman koyanların bile hesabını engellediğini duydum. Dailymotion denemedim daha. Megavideo 70dk zaman sınırı var videozer'inde 70dk sınırı var o zaman part1 megavideo yaparım part2 videozer part3 facebook olur :d:

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
"Private" sadece lisanslı kullanıcılar için geçerlidir. Örneğin şirket kategoriyi Entertainment ( Eğlence ) veya Game ( oyun ) olarak seçerek, o kategoriye ait lisanslı Video Upload yapabilir. Eğer yüksek boyutta ve uzunlukta video yüklemek için geçerli bir sebebiniz yok ise, zaten doğal olarak telif haklarına karşı çıkamazsınız ve sınır getirilir. Tam tersi olarak geçerli bir sebep sunmalısınız ki, bu Videoyu istediğiniz boyutta ve uzunlukta yükleyebilesiniz. Şu durumda en iyi Metacafe, Megavideo ve Dailymotion'dur. Farklı yerlere Upload yaparak deneyebilirsiniz.

alemburda

alemburda

Üye
    Konu Sahibi
"Private" sadece lisanslı kullanıcılar için geçerlidir. Örneğin şirket kategoriyi Entertainment ( Eğlence ) veya Game ( oyun ) olarak seçerek, o kategoriye ait lisanslı Video Upload yapabilir. Eğer yüksek boyutta ve uzunlukta video yüklemek için geçerli bir sebebiniz yok ise, zaten doğal olarak telif haklarına karşı çıkamazsınız ve sınır getirilir. Tam tersi olarak geçerli bir sebep sunmalısınız ki, bu Videoyu istediğiniz boyutta ve uzunlukta yükleyebilesiniz. Şu durumda en iyi Metacafe, Megavideo ve Dailymotion'dur. Farklı yerlere Upload yaparak deneyebilirsiniz.

Metacafe eledim bile. Sebep: " Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir. "

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Metacafe eledim bile. Sebep: " Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir. "

O zaman DNS'inizi değiştirerek girin. Eğer kendi DNS'inizi kullanırsanız, buna bağlı olarak "Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir" yazısı ile karşılaşırsınız.

alemburda

alemburda

Üye
    Konu Sahibi
O zaman DNS'inizi değiştirerek girin. Eğer kendi DNS'inizi kullanırsanız, buna bağlı olarak "Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir" yazısı ile karşılaşırsınız.

sonuçta filmleri tek izleyecek olan ben değilim diğer kullanıcılara bu yöntemi yazsam siteye giren sayı azalır. :hmmm

hasbaly

hasbaly

Üye
Arkadaşlar tabikide işin püf noktası var. Ama araştırmak gerek. Özel kodlarla oynanıyor veya türü farklılaştırılıyor. Mesela birşey daha var. Bu film sitelerinin bazıları facebook'tan almış gibi gösterebiliyorlar. Ve bazı sitelerse facebook'a yüklenmiş videoları otomatik bot sayesinde sitelerine hiçbir zahmet çekmeden ekleyebiliyorlar. Yani anlarsanız adam yatakta uyurken siteye film ekleniyor.

alemburda

alemburda

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar tabikide işin püf noktası var. Ama araştırmak gerek. Özel kodlarla oynanıyor veya türü farklılaştırılıyor. Mesela birşey daha var. Bu film sitelerinin bazıları facebook'tan almış gibi gösterebiliyorlar. Ve bazı sitelerse facebook'a yüklenmiş videoları otomatik bot sayesinde sitelerine hiçbir zahmet çekmeden ekleyebiliyorlar. Yani anlarsanız adam yatakta uyurken siteye film ekleniyor.
Ekleniyor fakat filmde yada reklam eklenmişse izleyici böylece başka siteye gidebilir. (Film izlerken içindeki altyazı tarzında reklam) Ben koddan ziyade boyut ile alakalı olduğunu düşünüyorum boyut yüksekse dikkat çekiyor. Ama düşükse onaylanıyor.

Üst Alt