f480 kamera başarısız

Sponsorlu Bağlantılar

alexios

Üye
kamera başarısız hatası %90 kamerayı kontrol edenin soketin yerinden çıkmasından kaynaklanıyor. soketi yerine takmak için devreyi görmeye gerek yok. içteki 4 vidayı sökmeye de gerek yok. kameranın olduğu bölümdeki metal muhafazayı alttaki bağlantı vidalarını çıkararak kaldırın. kameranın sağındaki devreyi içeri doğru biraz bastırın. yerine tık diye oturacaktır. ondan sonra montajı yapıp kullanmaya devam edebilirsiniz. kolay gelsin..

turkishmancx

Üye
arkadaslar bende aynı sorun ile karsılastım ama bu telefonu düşürdükten sonra oluştu kamera yerınden cıkmıs. sonradan arka kapagı acıp camerayı yerleştirdikten sonra sorun cözüldü zaten bu telefonların arka kısmı yapıstırma oldugu için bosluk olusabilir o da kameranın yernden cıkmasına neden olabiliyor arka kapaga bastırınca telefonun kamerası düzeliyorsa sizin sorununuz da aynıdır ve aynı şekilde çözülecektir.

zorzi00

zorzi00

Üye
arkadaşım senin sorun donanımla ilgili kamerada sorun var tamirciye göster büyük ihtimalle bi kabloda sorun var bende de oluyo ara sıra telefonnu sallıyorum elimle bi iki vuruyorum açılıyo bi yerde okumuştum içindeki bi kabloda temassızlık varmış :naughty::kop:

irfanalp1

Üye
rapidshare linki silinmiş arkadaşlar , bilen varsa tekrar atabilirmisiniz şimdiden teşekürler.

farukcelebi

Üye
bu werdiğin adres dısında başkabi adres warmı rapidde böle bi dosya bulunamaadı diyor kardes ya sağolasınsimdiden...

mahmut_eren

Üye
beyler 1 aydır kamerasız duruyorum bı yardım edın link olmus hata verıyo!!!!!

mustafa.untuc

Üye
arkadaşım bu dosyayı nasıl indireceğiz sölesen acil cewap

--------------- Ekleme ---------------

arkadaşım eğer bana bu dosyayı gönderirsen sevinirm e-posta [email protected] yada [email protected]

burakalptekin

Üye
Bendede samsuns s8300 var. kameraya giriyorum. kamera başarısız diye hata veriyor. sizce nedendir.

gelfird

Üye
s8300 ü bilmiyorum ama f480 lerde camera sorunu genelde hepsinde var telefon darbeden ve duşmeden dolayı hemen camera hatasi veriyor spot alan arkadaslar için önerim nasil olsa garantiniz yok aldıgınız yer yapmıyorsa arka kapagi cıkartın 2 tane vide var onlarida cıkartıp kapagı soktugunuzde lensi dusurmemeye dikkat edin siyah bir nesle var onun üstüne hafifce bastırdıgınızda yerine oturdugunu hissedeceksiniz. ben denedim ve oldu daha büyük bir sorunu yoksa camera bolumunun olacaktir. şimdiden kolay gelsin.

özkan durmaz

Üye
arkadaşlar benim telefonun kamerasıda çalışmıyor f80 kamera başarısız diyor varsa hazır basit bi pragram paylaşırsanız çok memnun olurum acil yardım lütfen arkadaşlar rapidshare den indirmeye çalıştım indirmeyide bilmiyorum yardım edebilicek varsa lütfen yardım plsss

paskokusu

Üye
Arkadaşlar F480 in Genel Sorunudur Bu " Kamera Başarısız" Yazısı samsung genel olarak entegre kamera sistemi ile çalışıyor eger telefon yatayda yada dusey olarak bı tepkıyle karşılaşırsa ( düşme , vurma , vs.) entegresı yerınden cıkıyor tamırcıler 20 tl cıvarı fıyata basıtce yapabılır eger garantısızse vıdalara uygun bı tornavıda alın arkayı sokup entegreyı yerıne ıyıce oturtun. cunku f480 ın varsa bu yazı ıle sık sık karsılasırsınız

cankat2000

Üye
Arkadaşlar vereceğim yöntem ile umarım sorununuz çözülür lakin ben böyle sonuca ulaşmıştım.

İlk etapta linkteki dosyaları indiriyoruz.

Daha sonra TkFileExplorer ile telefon ve bilgisayar arasında bağlantı kurun.Bu bağlantıyı setting/port seçeneğini size uygun şekilde ayarladıktan sonra sağlayabiliyorsunuz.

1.adımda bağlantı kurulduktan sonra telefonun içindeki SystemFS/Driver klasörünü seçiyoruz.Bu klasörün içine ilk önce linkten indirmiş olduğumuz Camera Firmware 1 klasörünün içindeki dosyaları sürükle bırak yöntemiyle kopyalıyoruz.Kopyalamadan sonra bağlantıyı kesiyoruz ve arama ekranında *#36287# tuşluyoruz.Karşımıza üç seçenek çıkıyor burada 2.seçenek olan ISP Firmware write'ı seçiyoruz.Seçtikten sonra yaklaşık 1dk sonra seçeneğin yanında SUCCESS mesajı çıkıyor ve onaylayı seçerek telefonun kapatıp açıyoruz.

2.adımda aynen 1.adımda yaptığımız gibi bağlantıyı kurup SystemFS/Driver klasörüne bu sefer indirdğimiz Camera Firmware 2 klasörünün içindeki dosyaları kopyalıyoruz.Daha sonra 1.adımda yaptıklarımızı tekrarlıyoruz.

Arkadaşlar ben bu yöntemi kullanarak kamerayı sorunsuz bir şekilde tekrar aktif hale getirdim.Denemek ve mesuliyet sizlere aittir.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

arkadaşım söylemiş olduğum dosya benim işime yarayacaktek dosya lütfen tekrar verebilirmisin

kurd122

Üye
aynı

persoft

Üye
arkadaşlar 4 gün önce aldıgım sıfır spot f480 kamera başarısız diyor kamerayı açmıyor acil yardım pls :off:
----------kamera başarisiz donanimsal sorun dur ve kesin çözümmmmmm ------------

arkadaşlar aynisi bana oldu ince uçu yildiz tornavida ve ince birde ameliyat neşteriyle arkadaki 4 vidayi söküp metal ile siyat plastik kasayi çikardim ve daha sonra kameranin hemen yaninda bir connektör var bunu dikkatlice otturdum ve tlf çaliştirip denedim kamera çalişiyor tlf topladim ve sorunsuz şu an yani connektör cepde darbeden dolayi çikyor dikkat etmek lazim..

Üst Alt