f1 belcika grand prix

Sponsorlu Bağlantılar

мιѕтαα

мιѕтαα

Üye
f1 belcika grand prix
(TurkiyeF1.com) - Sezonun 16. yarışını McLaren Mercedes pilotu Kimi Raikkonen geçen sene olduğu gibi gene kazandı. Pistin ıslak olması nedeniyle bir çok olayın yaşandığı yarışta ikinci sırayı, yarışın bitimine 3 tur kala Juan pablo Montoya'yı geçen Şampiyona Lideri Fernando Alonso elde etti. BAR-Honda pilotu Jenson Button ise uzun bir aradan sonra podyuma çıkarak Belçika'dan 6 puanla ayrılmayı başardı.

Renault pilotu Giancarlo Fisichella 11. turda spin atarak kaza yaptı. Bu kazanın ardından piste giren güvenlik aracı çoğu pilotun servis alanına girmesine neden oldu. Bu olaydan önce Montoya ve Raikkonen ilk iki sıradaydılar.

İki McLaren pilotunun ard arda servise girmeleri nedeniyle Ralf Schumacher ikinci sıraya yükseldi. Sıralamaların ardından Montoya'nın ardında yer alan Ralf, uzun müddet liderlik için bastırdı ancak Montoya'yı geçmeyi başaramadı. İkinci kez servis alanına girerek kuru zemin lastiklerine geçen Alman pilot piste çıktığında spin atarak gerilere düştü ve avantajını kaybetti.

14. turda iyi bir yarış çıkartan Michael Schumacher, Takuma Sato ile çarpıştı ve yarış dışı kalmaktan kurtulamadı. Servis alanına geri dönen Michael'in bu olaydan dolayı çok sinirli olduğu gözlerden kaçmadı.

Yarışı tamamlayamayan diğer iki pilot ise Jarno Trulli ve David Coulthard oldu. Coulthard motor problemi nedeniyle yarış dışı kalırken Trulli lastik bariyerlere çarparak yarışı tamamlayamadı.

Yarışın en önemli anlarından biri ise son 3 turda meydana geldi. Yaklaşık Alonso'nun 18 saniye önünde çok rahat bir şekilde yarışı ikinci sırada götüren Juan Pablo Montoya, Antonio Pizzonia'ya tur bindirdikten sonra Pizzonia'nın arkadan teması sonucu yarışı tamamlayamadı ve McLaren takımının muhtemel bir dublesine engel olmuş oldu. Yarış hakemleri bu olayı inceleme altına aldılar.

Bu yarıştan 10 puan alarak ayrılan Kimi Raikkonen Alonso ile arasındaki puan farkını 25'e indirirken takımlar şampiyonasında McLaren-Mercedes ile Renault arasındaki fark 6'ya düşmüş oldu.

Basın Toplantısı

Kimi: Pit stoptan sonra güvenlik aracının girmesi nedeniyle pite girdik lastikleri değiştirdik. Bundan sonra Ralf önüme geçti ama ben lastiklerimi korumak için fazla zorlamadım. Daha sonra Ralf'i ve diğerlerini yakalamaya başladım. Montoyanın yarış dışı kalması kötü oldu takım açısından. Duble yapamadık ama bunu hakettik. Her iki aracında podyumda olmasına odaklanmıştık. Ama olmadı. Montoya ile yarış için konuştuk ve yarışacağımıza karar verdik. O ilk etapta daha hızlıydı. Güzel ve değişik bir yarıştı. Renault'u yakalamak artık çok zor ama biz mücadelemize devam edeceğiz. Bugün şanssız dık her şey iyi gitmesine rağmen kötü olaylardan korunamadık.

Alonso: Bu sonuç benim için güzel. Bugün şartlar zordu fazla riske girmek istemedik. Fantastik bir yarıştı ne olacağı belli değildi ve hatalardan uzak durarak yarışı tamamladık. Bu puanlar benim beklediğimden daha iyi bir sonuç oldu. Michelin'e teşekkür etmemiz lazım lastikler çok iyidi. Islak olarak yarışa başlamamaıza rağmen kuru bölümdede üstün performans gösterdi. Üçüncülük de iyiydi ama ikincilik tabi ki daha iyi.

Button: Yarışın başında işler iyi gitmiyordu virajlarda dönmekte zorlanıyorduk. Ama servislerden sonra ayarları değiştirdik ve herşey iyi gitmeye başladı. Güvenlik aracı girdiğinde servis alanı çok karışıktı ama iyi bir strateji yakaladık. Sonuçta iyi bir yarış çıkardık eğlenceli bir yarıştı. Takıma teşekkür etmem lazım servislerde çok iyi iş yaptılar ve lastiklerde çok iyiydi.
 


Üst Alt