F.Bahçe'de sular durulmuyor

Sponsorlu Bağlantılar

Baskentliia

Baskentliia

Üye
    Konu Sahibi
F.Bahçe'de sular durulmuyor



Temmuz Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda kavga çıktı. Kulübü'nün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda olaylar yaşandı.
Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda, kulüp genel sekreteri Talat Yılmaz yönetim kurulu raporunu okuduğu sırada, daha önce kulüp üyeliğinden ihraç edilmesine karşın toplantı salonuna giren Kerim Kerimoğlu, Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay'a doğru yönelince güvenlik görevlileri tarafından apar topar salondan çıkarıldı.
Kerimoğlu'nun salondan çıkarılmasına bazı üyeler destek verirken, Selim Boğaz isimli üye "Yıllarca kulübe hizmet etmiş birinin böyle apar topar çıkarılması doğru değil. Beni de çıkarın" diye tepki göstererek, kapıya doğru yöneldi. Bunun üzerine diğer üyeler Selim Boğaz'a tepki gösterdi.
Yüksek Divan Kurulu Başkanı Günay ise yerinden kalkarak, salonun dışına çıktı ve Kerim Kerimoğlu ile konuşmak istedi. Bu sırada divan kurulu üyesi eski futbolcu Ogün Altıparmak da dışarı çıkarak, Selim Boğaz ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Ogün Altıparmak ile Mehmet Birkon arasında itişme yaşandı. Altıparmak yere düşerken cam masaya çarpınca, masa parçalandı.
Kerimoğlu: "Mahkeme kararını getirdim"
Kerim Kerimoğlu, mahkeme kararıyla hakkındaki ihracın kaldırıldığını ve bunun Yargıtay tarafından da onaylandığını ileri sürdü.
Kerimoğlu, mahkeme kararını getirdiğini belirterek, "Mahkeme ihraç kararını kaldırdı, Yargıtay da bunu onayladı. Bunun üzerine gidip kulüp üye aidatımı yatırdım. Bu belgeleri getirmiştim ancak toplantıya almıyorlar" diye konuştu.
Aziz Yılmaz salonun dışında bekledi
Kulüpten daha önce ihraç edilmesine karşın tesislere gelen Birleşik liler Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz ise salonun dışında arkadaşlarıyla oturdu.
Yılmaz, yaşanan tartışmada ortamı sakinleştirmeye çalışırken, Kerimoğlu'ndan ısrar etmemesini istedi.
Olayların ardından Aziz Yılmaz ve arkadaşları ile Kerim Kerimoğlu ve Selim Boğaz tesislerden ayrıldı.
Talat Yılmaz'dan Aziz Yıldırım açıklaması
Kulübü Genel Sekreteri Talat Yılmaz, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın genel kurul üyeleri tarafından seçildiği müddetçe 'nin başında olacağını söyledi.
Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Yılmaz, Aziz Yıldırım'ın başkalarının istemesiyle gitmeyeceğini vurgulayarak, "Şimdi kamuoyuna ve sizlere açıklarız ki başkanımız Aziz Yıldırım, genel kurulu üyelerinin seçtiği müddetçe 'nin başındadır" dedi. Bu sözleri Yüksek Divan Kurulu üyeleri bir süre alkışladı.
Aziz Yıldırım'ın sadece genel kurulun istemesi halinde gideceğini kaydeden Yılmaz, "Şu, bu istiyor diye, ne idiğü belirsiz kulüp liderleriyle bizim başkanımız gitmez. Fezleke uyduranlarla da gitmez. Ancak başkan giderse, bu genel kurul götürür. Seçmezse o seçmez ama biz sonuna kadar ona sahip çıkacağız" diye konuştu.
"Cardozo ve Emenike'den birisiyle anlaşacağız"
Talat Yılmaz, Cardozo ve Emenike ile pazarlık halinde olduklarını, bu oyunculardan biriyle anlaşacaklarını söyledi.
Önümüzdeki hafta bu transferin bitmesini beklediklerini kaydeden Yılmaz, "Cardozo ve Emenike ikilisiyle pazarlık halindeyiz. Önümüzdeki hafta bunlardan birisini bitireceğimizi umuyoruz. Bu transferin bonservis bedelinin yarısını yöneticilerimiz ve dışardaki arkadaşlarımızdan 4 kişi kendileri karşılayacak" ifadelerini kullandı.
"Söz konusu olan şahıslarımız değil, 'miz"
Talat Yılmaz, 3 Temmuz 2011'de başlayan ve halen devam eden olayda haklı olduklarına inandıkları için sonuna kadar mücadele ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:
"Çünkü söz konusu olan şahıslarımız değil, 'miz. Bu mücadele, bizim başımızı almaya yönelik. Kendilerini li göstererek, bazılarının muhalefet adına 'ye verdikleri zararı hepimizin görmesi lazım. Bu kadar olayı bir araya getiren bir el var perde arkasında. Adını bilmiyoruz, kim nasıl yapıyor. UEFA konusunda bekledik. Çeşitli laf getiren götürenler var. UEFA kendileri tarafından baskı altında olduklarını bizi ifade ediyor. Türkiye'den bu işlerin yapıldığını söylüyor. Lobicilik faaliyeti almış gitmiş."
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) 28 Ağustos'ta davayla ilgili karar vereceğini hatırlatan Yılmaz, "Birtakım işgüzarlar hiç istenmediği halde polisin fezlekesini İngilizce'ye tercüme ederek UEFA'ya gönderiyorlar. Fezlekeyi oraya göndermişseniz o zaman sizin bir maksadınız var. 107 yıllık Kulübü'nü linç etmeye çalışanlar var. Birileri 'yle ilgili, başkan ve yöneticiler üzerinde yok etme mücadelesi yapıyor" şeklinde konuştu.
Talat Yılmaz, günün birlik olma zamanı olduğunu vurgulayarak, "Kulübü, yönetimi ve başkanı savuma zamanı. Bu kara lekeyi ancak ve ancak hukuk bilgisine inandığımız, tecrübesine, vicdanına inandığımız yüksek yargıdaki hakimlerimiz temizler. Onlardan istediğimiz, Kulübü olarak bu dosyanın üzerinde hiçbir siyasi veya sosyal baskı olmaksızın bu dosyaya bakın ve bu kirliliği önleyin" diye konuştu.
"Haddini bilmez, kendini yargı yerine koyan, savcı olan ve sanki cellat olan birtakım insanlar üzerinden sanki kamuoyuna meydan okuyorlar" diyen Yılmaz, "Arkadaşlar 6222 sayılı yasa varsa her konuştuğu suç olan kulüp başkanları için işletilmelidir. Sadece 6222, Kulübü Başkanı'na, yöneticilerine uygulanırsa burada bir kasıt olduğu ortaya çıkar. Bu devletin savcılarına ve hakimlerine, bu ülkede sporu spor olmaktan, barış olmaktan çıkartanlara müdahale etmesini yönetimi olarak istiyoruz" diye konuştu.
Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ise toplantı sırasında yaşanan olayla ilgili olarak, şunları söyledi:
"Kerim Kerimoğlu'nun ihraç kararı var. Kendisi itiraz etti. 1 seneden beri uğraşıyor. Nereden yatırdığını bilmiyorum. 50 lira para yatırmış. 'Kulüp için aidat yatırdım' diyor. Bankaya gittiği zaman hiçbir banka sen üye misin değil misin diye sormuyor. Dışarda bağırtı çağırdı oldu. Böyle ufak tefek şeylere Divan Kurulu Başkanlığı pabuç bırakmaz. Hikaye bunlar."
Borç, 140 milyon 772 bin 461 lira
Kulübü'nün borcunun 140 milyon 772 bin 461 lira olduğu açıklandı.
Yüksek Divan Kurulu toplantısında okunan 1 Ocak-30 Haziran 2013 tarihlerindeki denetleme kurulu raporuna göre, Spor Kulübü Derneği'nin borcunun 140 milyon 772 bin 461 lira olduğu belirtildi.
Bu arada, toplantıya yöneticilerden İlhan Eşkioğlu, Şekip Mosturoğlu, Hüseyin Ersan Topbaş, Mithat Yenigün, Ender Alkaya, Deniz Tolga Aytöre ve Semih Özsoy katılmadı.
Öte yandan, Divan Kurulu üyelerine iftar yemeği verildi.
 


Üst Alt