F.Bahçe`nin Barça`dan tek farkı!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
F.Bahçe`nin Barça`dan tek farkı!


Fenerbahçe'nin istediği sonuçları alamamasının temel sebeplerinden biri olarak takımın kondisyonu gösteriliyor. Marsilya maçının son 15 dakikasında yenen goller de buna delil olarak gösteriliyor.
Trabzonspor'un Olcan ve Henrique ile maçın son anlarında bulduğu gol pozisyonları da 'F.Bahçe'nin kondisyonu yok. Doğru çalıştırılmıyor' tezine bir dayanak noktası oldu. Peki kondisyon sorununun aslı ne?
ACABA YANLIŞ MI YAPIYORUZ?
Akşam, 'F.Bahçe doğru çalıştırılmıyor mu?' sorusuna cevap aradı, ilginç sonuçlara ulaştı. Öncelikle şunu belirtelim, bilimsel şüphecilikle aynı soruyu F.Bahçe'nin teknik heyeti de uzun süre önce kendilerine sordu.
F.Bahçe'nin performans uzmanı Alper Aşçı, üç farklı ülkede idman teknikleri araştırması yaptı, 50-60 sayfalık rapor hazırladı. Aşçı'nın araştırma yaptığı kulüpler sıradan takımlar da değil. Premier Lig'den bir takım, ünlü Barcelona ve Alman Milli Takımı mercek altına alındı.
DOĞRU SLOGAN: HER İŞE KOŞ
Ortaya çarpıcı bir sonuç çıktı. F.Bahçe'nin kondisyon çalışmaları konusunda İngiliz kulüpleri, Barcelona ve teknoloji harikası Alman Milli Takımı'ndan herhangi bir eksiği yok. Peki F.Bahçe'de sorun nerede?
Sorun doğru koşu yapmakta, yani futbolcuların saha içi uygulamalarında. F.Bahçe teknik heyeti oyuncularının sahada bir atlet gibi koşmasını istemiyor. Futbolculardan 'Her işe koş' sloganı altında sahadaki koşular konusunda üç önemli beklenti var.
1 - Kaliteli koşu: Sürekli hareketle topu en verimli şekilde kullanmak için maç içinde hedefe yönelik en doğru koşu mesafesine ulaşma
2 - Sprint koşusu yap: Atlet koşusu yerine skor üretmeye yönelik olarak topsuz alana süratli koşu
3 - Arkadaşına yardım et: Vızır vızır sağa sola hareket edip, arkadaşının top almasına ve vermesine çalış, topu baskıdan ofansa taşı.

RAUL MEİRELES'İ ÖRNEK ALIN
PEKİ F.Bahçe'de bütün bunları doğru yapan bir futbolcu var mı? Evet var. Raul Meireles, Trabzon maçında hiç kimseye fark ettirmeden 11 bin 540 metre ile sahanın en çok koşan futbolcusu oldu.
Gösterişsiz bir stili var ama verimi üst düzey. F.Bahçe teknik heyeti, 4'e 4, 5'e 5 ve 6'ya 6 antrenman tekniklerinde Barcelona'dan daha iyi çalıştırılan futbolculardan Meireles gibi 'Her işe koş' tipinde performans bekliyor.
Kondisyon doktoru Alper Aşçı
- ODTÜ Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde lisans, Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu'nda yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı.
- GSGM ve federasyonların antrenör kurslarında öğretim elemanı olarak görev aldı.
- Ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlarda sunulmuş bildirileri ve araştırma makaleleri var.
- 2010 yılından itibaren F.Bahçe'de Performans Uzmanı olarak görev yapıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
270
DiaBLoS
Cevap
1
Görüntüleme
410
greenmile
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
315
Haydar
Kingmortall
Cevap
1
Görüntüleme
411
Jitou


Üst Alt