F.Bahçe'de müthiş yenilik

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
F.Bahçe'de müthiş yenilik
Fenerbahçe, 2012- 2013 sezonu için Samandıra Tesisleri'nde yeni bir kamera ve bilgisayar sistemine geçecek. Yeni sistemle antrenmanlar ve çalışmalardaki istatistikler kayıt altına alınacak. Beş firmadan teklif alındıktan sonra anlaşmaya varılan şirket hazırlıklarını tamamladı. Sistem 3 Temmuz'da hayata geçiyor
PEKİ BU SİSTEM, NE YENİLİKLER GETİRECEK?
Kameralar (yaklaşık 20 adet kamera olması bekleniyor), antrenman başladığı anda kayda girecek. Aynı anda tüm futbolcuların koşu mesafesi, koşu hızı, depar sayısı, ikili mücadele girme ve kazanma/ kaybetme sayısı, idmandaki isabetli/ isabetsiz şut sayısı gibi tüm istatistikler, bu kayıtla her futbolcu için ayrı ayrı çıkarılacak.
RADARA TAKILAN FUTBOLCUYA EKSTRA PROGRAM
Futbolcuların yaşadıkları performans düşüşleri, dijital sistemle anında gözlemlenecek. Örneğin verilerde bir oyuncunun ikili mücadele kazanma sayısının düştüğü tespit edilirse, teknik heyet bu oyuncu için hemen salonda kuvvet programı hazırlayacak. Oyuncunun koşu hızında veya depar sayısında düşüş gözlemlenirse, bu kez sahada kondisyon ve dayanıklılık ağırlıklı başka bir program yapılacak. Bu programlar, takım idmanı akşamsa sabah, takım idmanı sabahsa akşam ekstra olarak uygulanacak.
'NEDEN BENİ YEDEK BIRAKTIN' DEVRİ BİTTİ
Bu yeni sistemle, hafta sonu maçta yedek kalan bir futbolcu teknik heyete neden yedek bırakıldığını sorduğunda, yanıt hem görüntülü hem de rakamlı olarak detaylı şekilde verilecek.
16 KM/S HIZLA KOŞAMAYANA EKSTRA PROGRAM!
Teknik direktör Aykut Kocaman ve teknik ekibinin bu sezonki ana hedeflerinden biri, futbolcuların koşu hızının saatte 16 kilometrenin altına düşmemesi... Buradaki amaç, pasa dayalı oyun sisteminde oyuncuların sürekli yer değiştirerek rakibin boşluklarını araması.
SONUÇLARI İDMAN SONUNDA GÖRECEK
Bu verilerin tamamı Samandıra'daki bir ana bilgisayara antrenman bitimiyle birlikte girecek. Teknik direktör Aykut Kocaman ve teknik heyet, antrenman sonrası bilgisayar başına oturduğunda tüm futbolcuların antrenman esnasında nasıl bir performans sergilediğini, hem istatistikle hem de görüntülü olarak görebilecek.
Kaynak: Sabah
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt