Ezeli Rekabette Dostluk

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
    Konu Sahibi
Ezeli Rekabette Dostluk
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 27 Kasım Pazar günü yapılacak derbi maç için geriye sayım başlarken, ezeli rakiplerin bir yüzyıla yaklaşan geçmişinde pek çok centilmenlik gösterileri yaşandı.

Spor tarihçilerinin derlemelerine göre yapacak bir maç öncesinde, Fenerbahçe Başkaptanı Galip Kulaksızoğlu, Galatasaray'a, "Oberle kardeşler hasta, Hasan da sakatlanmış. Sizi karşımızda eksik kadroyla görmek istemiyoruz. Dilerseniz maçı erteleyelim" diye haber göndererek, maçın ertelenebileceğini iletti.

Fenerbahçe'nin bu önerisini kabul eden Galatasaray, oyuncuların iyileşmesinden sonra, 20 Ekim 1914'te yaptığı erteleme maçında Fenerbahçe'yi 6-1 yendi.

Aynı kaynaklara göre, ezeli rekabetin yeni başladığı dönemlerde Galatasaray ile Fenerbahçe sporcuları ortak kiraladıkları bir evde kalıyorlar ve beraber ava çıkıyorlardı.

Ezeli rakiplerin kuruluşlarının ilk yıllarında birleşme durumlarının bile ortaya çıktığı, hatta 2 kulüp başkanlarının ortak takım kurma konusunda anlaştıkları iddia edildi.

dostluk ne kadar güzel değilmi
 


kingenes

kingenes

Üye
Ben bu dostluğun fazla uzun süreceğini sanmıyorum...maçtan sora yine ortalık ana baba gününe dönerrr
 
Haberci

Haberci

Üye
Ben şuna inanıyorum ki hangi kulubün başkanı taraftarlarının taşkınlak yapmamasını istedi de fanatikler dahil taşkınlık yaptı?Yapmazlar neden?Onlar tuttuğu takımları için cebindeki son kuruşunda bile hiç çekinmeden ve sonrasında ne olacağını bile hesap etmeden maç bileti alır gider takımın seyreder destekler.O kar da kışta cehennem sıcakları Güneşin altında hiçbir karşılık beklemeden takımlarını desteklerler.Bizde taraftar anlayışı böyledir.Ama ne zaman ki Kulüp başkanları kışkırtıcı tahrik edici mesajlar verirler ima ederler o hafta taraftarlar birbirlerine girerler neden? çünkü ortamın gerilmesinden menfaat sağlamak isteyen birtakım güçler vardır.Bunlar Kulüp başkanları,medya,köşe yazarları vs vs kadar uzanır.Eğer kulüp başkanları hiçbir maçta olay çıkmamasını istiyorlarsa Tüm Kulüp yöneticileri ile her hafta bu tür birlik beraberlik dayanışma açıklamaları yapmak durumunda olmalılar.Spor bir meslektir.Spor insanın nefsini kontrol altına alması demektir.Spor sağlıklı insanlar ve taraftarlar demektir.Spor centilmenlik demektir.Avrupa da oluyor da bizde neden böyle olmuyor?Bizim taraftarımızın neyi noksan ki? Avrupalılardan daha da mı anlayışsız ve saldırganız acaba? Ben bunlara katılmıyor Tüm sorumluluğu Kulüp başkanlarına atıyorum.İsterlerse hiçbir şey olmaz ama böyle olması isteniyorsa küçücük bir ima bile o hafta kan gövdeyi götürmesi kıyamet kopması kaçınılmaz olur hepsi bu kadar basit
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

-India-
Cevap
0
Görüntüleme
493
-India-
Mert
Cevap
0
Görüntüleme
375
Mert
Kingmortall
Cevap
4
Görüntüleme
2K
esokmen
tragedie
Cevap
1
Görüntüleme
2K
rapman


Üst Alt