Evlilik Dışı Ilişkiye 80 Bin Tl Tazminat

Sponsorlu Bağlantılar

spy ghost

spy ghost

Üye
    Konu Sahibi
Evlilik Dışı Ilişkiye 80 Bin Tl Tazminat


Antalya’nın Kemer İlçesi’nde Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül’ün eşi ve 2 kızının annesi Muazzez Gül, eşinin birlikte olduğu iddiasıyla Neşe Gül aleyhine açtığı tazminat davasında 80 bin TL kazandı.

Mahkeme kararında, "Böylesi öneme sahip aile kurumuna mensup erkekle evli olduğunu bilerek kurulan duygusal ve cinsel ilişki, hatta ondan çocuk sahibi olmanın aile kurumu ve onun mensubu olan kişilere vereceği zarar kaçınılmazdır. Ve davalının bunu öngörmemiş olması düşünülemez" denildi.

Muazzez Gül, eşi Mustafa Gül’den erkek çocuk dünyaya getiren ve mahkeme kararıyla soyadını da ’Gül’ olarak değiştiren Neşe Gül aleyhine, eşi ile ’evli olduğunu bilerek ilişkiye girdiği’ iddiasıyla, 2011 yılında Kemer Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Neşe Gül’ün avukatları, Muazzez Gül’ün, 15 yıldan fazla süreden bu yana müvekkillerinin eşi ile birlikte olduklarını bildiğini ve buna rıza gösterdiğini ileri sürdü. Avukatlar ayrıca zamanaşımı nedeniyle davanın düşürülmesini istedi.

AİLEYE YÖNELİK DÜZENLEME TOPLUMU İLGİLENDİRİR

Mahkeme heyeti Neşe Gül’ü, Muazzez Gül’e 80 bin TL manevi tazminat ve dava tarihinden itibaren yasal faizini ödemeye mahkum etti. Mahkeme hakimi Ülkü Ergin’in gerekçeli kararında, şöyle denildi:

"Aile, sadece mensubu olan kişiler için değil toplum için de önemlidir ve hem yazılı hukuk düzenimizde, hem de örf ve adet hukukumuzda özel bir yere sahiptir. Bu nedenledir ki ailenin korunmasına yönelik düzenlemeler, sadece aileyi değil tüm toplumu ilgilendirmektedir."

"EVLİ ERKEKTEN ÇOCUK AİLEYE ZARAR VERİR"

Hakim Ergin, gerekçeli kararın son bölümünde ise şunları kaydetti:

"Böylesi öneme sahip aile kurumuna mensup erkekle evli olduğunu bilerek kurulan duygusal ve cinsel ilişkinin, hatta ondan çocuk sahibi olmanın aile kurumuna ve onun mensubu olan kişilere vereceği zarar kaçınılmazdır. Ve davalının bunu öngörmemiş olması düşünülemez. Bu nedenledir ki evli kişilerle ilişki uzun süre suç sayılmış ve aile kurumu, bu yolla koruma altına alınmak istenmiştir."

HUKUKCA KORUNMAYAN HAKSIZ DAVRANIŞ

Kararın gerekçesinde, "Bu eylemlerin daha sonraki yasal düzenlemeler sırasında suç olmaktan çıkarılmış olmasının, bu eylemin ahlaka aykırılığını ve dolayısıyla haksızlığını da ortadan kaldırmayacağı" ifade edilirken şöyle devam edildi:

"Davalı; evli olduğunu bilerek davacının eşiyle gayri resmi ilişkiye girmek ve ondan çocuk sahibi olmak suretiyle, gerek yasalarca gerek, örf ve adet hukukunca korunmayan haksız bir davranış içine girmiştir. Mahkememizce saldırı teşkil eden eylem ve olayın özelliği yanında tarafların kusur oranı, sıfatı, işgal ettikleri makam ve diğer sosyal ve ekonomik durumları da dikkate alınarak 80 bin lira manevi tazminatın, dava tarihinden itibaren yasal faiziyle Muazzez Gül’e ödenmesine hüküm kurulmuştur."

Muazzez ve Mustafa Gül’ün boşanma davası ise halen sürüyor.
 
marist

marist

Üye
İyi olmuş.
 


Üst Alt