• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Ev telefonundan SMS gönder

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Ev telefonundan SMS gönder
Bugüne kadar cep telefonlarından kullanılan bir hizmet olarak bilinen SMS artık sabit hatlarda kullanılmaya başlanıyor. Sabit hatlardan SMS ile.

Türk Teekom'un geçen yaz açıkladığı sabit hatlardan SMS gönderme servisi hayata geçirildi. Artık sabit hatlar üstünden de SMS gönderilebilecek. 1 Aralık tarihinden itibaren kullanıma sunulan SMS hizmeti TT SMS ile sabit telefondan sabit telefona, sabit telefondan GSM telefonlarına, hatta e-posta adresine ve faks numaralarına dahi kısa mesaj gönderilebiliyor. Sabit telefondan kısa mesaj gönderebilmek için arayan numarayı gösterme özelliğine sahip sayısal santrale bağlı olunması ve hattın CLIP özelliğinin açık olması gerekiyor. Sabit hatların bu özelliğini açtırmak için Türk Telekom’un 444 1 444 nolu müşteri hizmetlerini aramak yeterli oluyor.Sabit telefonlara gönderilen kısa mesajları görebilmek için SMS uyumlu telefon cihazlarına sahip olmak gerekiyor. SMS uyumlu olmayan cihazlar da ise yazılı mesajlar, sesli mesaj olarak iletilebiliyor. TT SMS uyumlu telefon makineleri veya cihazları olan Türk Telekom müşterilerinin telefonlarının ayarlar kısmına TT SMS Merkezi erişim numarası olan 0800 500 0000’ı girmeleri ve bir SMS göndermeleri halinde aktivasyonları ücretsiz olarak yapılıyor.Hizmeti açtırtmak için ilk mesaj gönderildikten sonra TT SMS Merkezi, şifre ve web adresini kullanıcının cihazına gönderiyor.

TT SMS servisini kullanabilmek için SMS desteği olan bir Dect telefon sahibi olmak gerekiyor ..

NASIL GÖNDERİLİYOR?
SMS atarken il içinde sadece 7 rakamlı telefon numarası, şehirlerarası gönderimde ise (0) + şehirlerarası alan kodu (3 rakam) + telefon numarası ( 7 rakam) yazılıyor. Bir SMS'in uzunluğu 160 karakteri geçemiyor. 160 karaktere kadar olan mesajlar 1 SMS bedeli ile ücretlendiriliyor. Web üzerinden ve telefon makinesinin uygun olması durumunda 160 karakterden fazla mesaj yazılması da mümkün. Ancak mesajın 160 karakteri aşması halinde örneğin; 160 ila 320 karakter arasında olması durumunda 2 SMS olarak ücretlendiriliyor.
CLIP özelliği olmayan santrallerden numara alan Türk Telekom müşterileri ile SMS uyumlu telefon makineleri olmayanlar ise web üzerinden SMS gönderebilecek. Kendilerine gönderilen mesajları da sesli mesaj olarak alabilecekler. Bu müşterilereTelekom Müdürlüklerine gelmesi durumunda da internet üzerinden SMS göndermek için TT SMS şifresi verilecek.
Günün her saatinde SMS almak istemeyen müşteriler; TT SMS’in internet arayüzüne girerek SMS almak istedikleri zaman dilimini belirleyebiliyor. Mesaj alım saatlerini sınırlayan müşteriler, SMS’lerini bu sürenin dıındaki zamanlarda almaya başlıyor.

NELER YAPILABİLİR?
Kullanıcıların cep telefonu kullanımından alışkın oldukları tüm yenilikçi hizmetleri TT SMS ile hayata geçirmek mümkün. Web üzerinden aynı anda birçok telefona grup SMS atılabilirken, hava durumu, son dakika haberleri, maç sonuçları, SMS ile oylama ve benzeri hizmetlerden faydalanılabiliyor.
Kısa mesaj ücretleri telefon faturaları üzerinden tahsil edilecek. TT SMS'i kullanan Türk Telekom müşterileri, bu hizmetten faydalanmak istemedikleri takdirde Telekom Müdürlüğü’ne başvurarak telefonlarının bu özelliğini kapattırabilecek.
TT SMS servisi ile ilgili her türlü ayrıntılı bilgiye adresinden, 444 1 444 Türk Telekom Müşteri Hizmetleri Servisi’nden ve 0800 314 44 44 Yardım Masası’ndan ulaşılabiliyor.

TT SMS ÜCRETLENDİRME TABLOSU
1 Mesaj* 1 Mesaj*
PSTN - PSTN (Bir SMS) 0,049 0,043474
Sabitten E-posta 0,049 0,043474
Faks Mesaj Servisi 0,049 0,043474
E-posta bilgi sorgulama 0,049 0,043474
PSTN - Global 0,127 0,112677
PSTN - GSM operatörü 0,085 0,075414 * YTL KDV ve ÖİV dahildir*mobimag
 


perfectlover

Üye
İşte beklenen gelişme. Nihayet. Cazibesi kaybolan ev telefonları tekrar fonksiyonelliğe kavuşacak. Bence TT için geç kalmış bir uygulamaydı. Ama geç de olsa artık kullanımda.
 
MagNum

MagNum

Üye
Hımm qüseL uyquLama ama geç kaLınmış bencede
 
bassavci

bassavci

Üye
gsm ile yarışması çok zor.
kimse sabit telefonunu kolay kolay değiştirmez.
tabi bedava verirlerse o başka. (benim kanaatim)
 

jöly

Üye
bence gereksiz ama beğenenler de olabilir tabiiki de :bilmem:
 
Exalans

Exalans

Üye
az bişey gsm operatörleri arasında rekabeti artırsın yeter telsim iyice sıkmaya başladı avea turkcel bildiğini okuyo olan bize oluyo
 

tofy

Üye
gelişme gelişmedir bence çok iyi :)
sağol:good:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt