Etiyopya'ya Yardım Eli

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
    Konu Sahibi
Etiyopya'ya Yardım Eli

İHH İnsani Yardım Vakfı, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya 8 saat uzaklıkta bulunan Desi bölgesinde okul açtı. 2008 yılında inşaatına başlanan ve Fecir Ortaöğretim adı verilen okul 2009 - 2010 öğretim yılında eğitime başladı. 720
öğrenci kapasiteli okulun açılışına İHH yetkilileri ile Desi belediye başkanı ve yerel halk katıldı. İHH nsani Yardım Vakfı tarafından yapılan açıklamada, Desi bölgesinde okul yetersizliği nedeniyle Türkiye'deki hayırsever ailelerin bağışlarıyla bir okul inşa edildiği belirtildi. 2008 yılında inşaatına başlanan ve Fecir Ortaöğretim adı verilen okul 2009 - 2010 öğretim yılında eğitime başladı. 720 öğrenci kapasiteli okulun açılışına İHH yetkilileri ile Desi belediye başkanı ve yerel halk katıldı. Fizik ve Kimya laboratuarının da olduğu Fecir okulunda öğrenciler, fen ve sosyal ilimlerin yanında dini eğitim de görecek.
Öte yandan İHH, Etiyopya'da kadınların sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla Başkent Addis Ababa'da dikiş, nakış kursu açtı. Özel bir eğitmen kontrolünde başlayan çalışma sayesinde bölge kadınlarının sosyal hayata katkısı arttırılırken, ailelerine de maddi imkân sağlaması amaçlıyor. Elbise dikimi ve kumaş üzerine nakış işlemesinin öğretildiği kursta 20 öğrenci eğitim alıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt