eskiden rahatlıkla oynayabildigim oyunları artık pc de oynayamıyorum !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
nightdragon35

nightdragon35

Üye
    Konu Sahibi
eskiden rahatlıkla oynayabildigim oyunları artık pc de oynayamıyorum !
slm arkadaşlar. benim pc de eskiden çok rahatlıkla oynadığım oyunlar artık kasıyor,açılıyor ve yaklaşık 1 dakika sonra kasıyor. pc nin özelliklerinden pek anlamam ama eskiden hiç problemsiz oynayabiliyordum. biraz araştırma yaptım ama anlayabilecegim cevaplara ulaşamadım. kimileri formattan sonra eksik driver yüklemişsindir diyor,kimileri direct x programını yükle ve kur diyor. ben drect x i yükledim ve kurdum ama işe yaramadı. arkadaşlar cidden çok madurum . eminim aranızda bana yardım edebilecek birileri vardır. yardımlarınız için şimdiden teşekürler ...

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Öncelikle donanımlar eski stabilliğini yitirdiğinden sorunun başını donanımlar çeker.Nekadar eski olduğu da önemli ama bence öncelikle donanımlarınızı gözden geçirin.
Bunun yanı sıra işlemciye , RAM'e ve ekran kartına binen yükte önemli.Mesela Oyun sırasında çalışan gerekli veya gereksiz servisler , RAM'i yoran veya aşırı tüketen programlar da önemli bir etken.
Ayrıca işletim sisteminiz de durumu etkiler.
Mesela XP'de 1.2 GHZ işlemci hızı , 256 MB RAM ve 512 MB ekran kartı gereksinimi isteyen bir oyun , Windows 7 altında çalışınca daha fazla donanıma gereksinim duyuyor.
Bunların tümünü göz önünde bulundurmak gerekiyor.

nightdragon35

nightdragon35

Üye
    Konu Sahibi
tesekurler Nedved benim sorunum galiba sistemimin artık işgöremiyecek kadar yıpranmasından kaynaklanıyor. hiçbir ekleme yapmaksızın 6 senedir kullanıyorum bu pc yi. galiba artık ömrünü doldurdu. bu günlerdede acayip hararet yapmaya başladı. kocaman bir vantilatörü sırf ona tahsis etmeme ragmen ısınma sorununu birtürlü gideremedim. galiba artık emekliye çıkarma zamanı geldi. yardımların için teşekurler :)

Perfect!

Üye
tesekurler Nedved benim sorunum galiba sistemimin artık işgöremiyecek kadar yıpranmasından kaynaklanıyor. hiçbir ekleme yapmaksızın 6 senedir kullanıyorum bu pc yi. galiba artık ömrünü doldurdu. bu günlerdede acayip hararet yapmaya başladı. kocaman bir vantilatörü sırf ona tahsis etmeme ragmen ısınma sorununu birtürlü gideremedim. galiba artık emekliye çıkarma zamanı geldi. yardımların için teşekurler :)

ısınma sorununu işlemci fanını temizleyip birde termal macun sürüp giderebilirsin biraz bende neredeyse 6 senedir kullanıyorum pcyi ufak tefek aksaklıklar oluyor tabi eskidi sonuçta ancak geçenlerde 512 mb ekran kartı aldım beni 2-3 sene daha çok rahat götürür geçen senede ram almıştım tabi

birde pcyi nasıl kullandığın çok önemli tabi

_enqin_

_enqin_

Üye
ısınma sorunu olabilir halil09 un dedigi gibi ama at onu çöpe 6 senelik pc celeron 666falandır.
yarni artık işini görmez o

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt