Eşinizin, çocuğunuzun, dostunuzun nerede olduğunu öğrenmek mi istiyorsunuz?

Sponsorlu Bağlantılar

turkordu

turkordu

Üye
    Konu Sahibi
Eşinizin, çocuğunuzun, dostunuzun nerede olduğunu öğrenmek mi istiyorsunuz?


Uydu şirketi İnterSpaceTurk tarafından geliştirilen, Turkcell tarafından kullanıma sunulan Sobbe servisi, sevdiklerinizin nerede olduğunu haritalı görüntüsüyle cebe gönderiyor

Uydu şirketi İnterSpaceTurk tarafından geliştirilen ve Turkcell tarafından hizmete sunulan yer belirleme servisi 'Sobbe' istediğiniz kişinin nerede olduğunu tespit ediyor hatta haritalı görüntüsüyle size lokasyonu da gösteriyor.

Bu hizmete sadece bir SMS atarak ücretsiz olarak abone olunuyor. Bu sistemle, sevdikleriniz ya da arkadaşlarınızı 'sobbe'liyor, yani nerede olduklarını çok kolay şekilde öğreniyorsunuz.

Böylece, arkadaşınızın o anda nerede olduğunu uydu görüntüsü ve adresiyle birlikte cebinize SMS olarak geliyor. 9 ülkede uygulanan sistem, Turkcell'le devreye girdiği ilk haftada bin 500 kişilik kullanıcı sayısına ulaştı.

ÇOCUK OKULU MU KIRDI

Örneğin bu servisle veliler, çocuklarının o anda okulda olup olmadığını, okulda değilse nerede olduğunu öğrenebiliyor. Gençler de anne ve babalarına ulaşamadıkları zaman yine aynı sistemle yerlerini tespit edebiliyor. Kişi, sistemle kendisini de 'sobbe'leyerek, kendi bulunduğu yeri de öğrenebiliyor. Sosyal amaçlı pek çok işlevi bulunan servisle, kişiler, arkadaşlarını tek tek 'neredesin' diye aramak zorunda kalmıyor. Kişi, arkadaşlarının yerini sistemden görerek, onların bulunduğu mekana gidiyor. Böylece, kişiler arkadaşlarına sürpriz yapma imkanı da buluyor.

Gizlenme imkanı var

SİSTEM, Facebook üzerinden de çalışıyor. Sobbe üyesi olan kişi, Facebook sayfasındaki bölümde arkadaşlarının olduğu yerin uydu görüntüsünü alıyor. Kişi, Facebook arkadaşlarını da 'Sobbe'ye davet edebiliyor. Sobbe grubundaki kişi tarafından görüntülenmek istemeyen kişi, bulunmak istemediği zaman kendisini gizleyebiliyor.

Güvenlik sistemi çok güçlü

SİSTEM, güvenlik sebebiyle kullanıcılardan önce bir rumuz seçmelerini zorunlu kılıyor. Kullanıcı hesabı olanlar, arkadaşlarının rumuzunu öğrenerek onları arkadaş listelerine ekleyebiliyor. İstenmeyen kişilerin yer belirlemesini önlemek için ekleme taleplerinin kabul edilmemesi ve kabul edilecek kişilerin kimliklerinden emin olunması isteniyor.

Facebook % 2'sini 200 milyon $'a sattı

DÜNYANIN en yaygın sosyal iletişim sitesi Facebook % 1.96'lık hissesini 200 milyon dolara bir Rus internet şirketine sattı. Bu satışla Facebook'un mevcut piyasa değeri yaklaşık 10 milyar dolar oluyor. Üniversitede okurken sadece okul arkadaşları için siteyi kuran Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, kriz ortamında bu satışla mali durumlarını 200 milyon dolarlık nakitle desteklediklerini belirterek şunları söyledi: 'Rusya'nın önde gelen internet sitelerinde yatırımı bulunan Digital Sky Technology's (DST) şirketininin etkileyici büyüme ve finansal başarılarından etkilendim. Ancak DST, Facebook'un yönetim kurulunda temsil edilmeyecek.' Geçen yıl ağustos ayından bu yana üye sayısını ikiye katlayan Facebook, 200 milyondan fazla aktif üyeye sahip bulunuyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: menuha123, Mr-Trojan ve LAZOFLU


Catty

Catty

Emekli Yönetici
Daha önce de verilmişti, fakat , bu daha detaylı olmuş , teşekkürler.
 
LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Evet. Daha önce verilmişti. Daha detaylı olduğu için kalsın. Teşekkürler.
 
Recep Özmen

Recep Özmen

Üye
Konu İçin Teşekkürler!!
 


Üst Alt