Erkeklere küpe yakışır mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Erkeklere küpe yakışır mı?

• Evet

Kullanılan: 4 12.1%
  • Hayır

Kullanılan: 5 15.2%
  • Bazılarına

Kullanılan: 16 48.5%
  • Görürsem döverim

Kullanılan: 8 24.2%
  • Küpesine göre değişir

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    33
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mservank

mservank

Üye
Konunun tartışma ortamına dönüşmesini istemiyorum ama iyide noldu ki neye ulaştın konu açmakla anlamadım.Madem yargılamak amacıyla açılmadı gırgırına açılmıştır .Altında bir şeyler var.Madem açtın öylesine anladım da ne için açtın,amacın neydi ,neye ulaşmak istedin onu da belirtirsen çok makbule geçer.:)

erdi92

erdi92

Üye
    Konu Sahibi
Konunun tartışma ortamına dönüşmesini istemiyorum ama iyide noldu ki neye ulaştın konu açmakla anlamadım.Madem yargılamak amacıyla açılmadı gırgırına açılmıştır .Altında bir şeyler var.Madem açtın öylesine anladım da ne için açtın,amacın neydi ,neye ulaşmak istedin onu da belirtirsen çok makbule geçer.:)

Çünkü paşa gönlüm öyle istedi :pro:

Nazy

Nazy

Üye
Gereksiz Mesajlar bölümündeki Konuları Yargılamamak ve Sorgulamamak gerekir:)

enigma

enigma

Üye
yavuz selim dayıda olsa benim görüşüm farketmezdi. Yavuz taktı diye bunu hoşgörmelimiyim?
herşeyi sembolize etmeyin.
Küpe ilk zamanlar kadınlar tarafından erkeklerin beğenmesi için kullanılan bir takıydı, eşsiz kalan kadın doğa içerisinde tek başına yaşaması mümkün değildi. afrika yerlililer ve birçok diğer ülkede erkekler küpe takmakta amaaaaa bizim kültürümüzde erkeklerin küpe takması yoktur. islama geçtikten sonra araplarda da zenginliğin göstergesi olan küpe yok olmuştur.
kimseye kalkıpta takma demem !!! ama sen takmayı savunuyorsan bende takmamanın doğru olduğunu savunuyorum

manyak!

manyak!

Üye
bence çok yakışır helede halka takanlar varya offf süper yaaa:ehe

enigma

enigma

Üye
heryerinize takın. aaaaaaaaaa bana ne yaaaaaa:sahan2::sahan:

FerreT

FerreT

Üye
Bazıları Küpenin erkeklikle ilgisi yok demiş..Küpeler kadınların süs eşyalarından biridir..Kadınlarla özlezleşmiştir..Nasıl ki Bi erkek bilezik takıp gezemesse küpede aynı şekilde.. Ben böyle düşünüyorum..Ayrıca Yavuz Sultan Selimin küpe taktığı kanıtlanmamıştır..Yabancı bi ressam tarafından çizilen bi resim dışındada kanıt yok..

Rivayetler var Örneğin, gercekleştirdiği Mısır Seferinde kulaklarında küpesi olan insanları görüp "Bu insanlar neden küpe takıyor?" diye sormuş ve "köle (kul) oldukları için" cevabını almış ve bunun üzerine "Biz de Allah'ın kuluyuz!" diyerek küpe takmaya başlamıştır diye bir rivayet de söz konusudur. Rivayet böyle Yani küpeyi onu yakışıklı göstersin die değil..İnsanların eşit olduğunu göstermek için giymiştir..Fakat günümüzde buda farklı konuma gelmiştir..Tabi bu kesin olmayan bi teori

Salihyet

Salihyet

Üye
bazılarına yakışır takar hatta yakışmayan da takabilir hiç bir sakıncası yok..

ouSahin

ouSahin

Üye
yakışan takar şimdi bunun geçmişle ne alakası var...günahı varmı töbe ya :S

karides

Üye
Bazıları Küpenin erkeklikle ilgisi yok demiş..Küpeler kadınların süs eşyalarından biridir..Kadınlarla özlezleşmiştir..Nasıl ki Bi erkek bilezik takıp gezemesse küpede aynı şekilde.. Ben böyle düşünüyorum..Ayrıca Yavuz Sultan Selimin küpe taktığı kanıtlanmamıştır..Yabancı bi ressam tarafından çizilen bi resim dışındada kanıt yok..

yavuz selim dayıda olsa benim görüşüm farketmezdi. Yavuz taktı diye bunu hoşgörmelimiyim?
herşeyi sembolize etmeyin.
Küpe ilk zamanlar kadınlar tarafından erkeklerin beğenmesi için kullanılan bir takıydı, eşsiz kalan kadın doğa içerisinde tek başına yaşaması mümkün değildi. afrika yerlililer ve birçok diğer ülkede erkekler küpe takmakta amaaaaa bizim kültürümüzde erkeklerin küpe takması yoktur. islama geçtikten sonra araplarda da zenginliğin göstergesi olan küpe yok olmuştur.
kimseye kalkıpta takma demem !!! ama sen takmayı savunuyorsan bende takmamanın doğru olduğunu savunuyorum

Maalesef bunlar yanlış bilgiler arkadaşlar.
Şimdi siz hayal kırıklığına uğrayacaksınız; ama Arap toplumları dahil (Türk kültüründe rastlanılmaz) tüm Dünya üzerinde yaşayan medeniyetler içinde küpe erkek takısı olmuştur. Bu tartışmasızdır. İstediğiniz kadar araştırma da yapabilirsiniz. Küpenin tarihi Babil İmparatorluğuna kadar uzanır. Gerek Babil imparatorluğunda ve gerekse Yunan Polis Devletlerinde, küpeyi sadece erkeklerin takmasına müsaade edilirdi. Küpenin takılış amacı ise son derece basitti: Toplumsal statü. Yani her isteyen erkek de takamazdı. Kadınlar hiç takamazdı. Sakın bu ülkenin dışına çıktığınızda "Küpe, kadın takısıdır" demeyin. Benden söylemesi (Zira, bu kültürel yargı orataçağa kadar da sürmüştür; avrupa ve Asya'da halen de etkisi sürmektedir). Ayrıca, bazı meslek grupları için de erkeklerin küpe takması zorunluydu. Denziciler yüzyıllarca küpe takmışlardır. Zira, kaza geçirdiklerinde cesetleri karaya vurursa, bulanlar cenaze ve defin işlemlerinin masraflarını karşılasınlar düşüncesiyle kulaklarına altın küpe takmışlardır. İşte bu nedenle gördüğünüz hemen her amerikan filminde denizci erkeklerin küpe takması sadece şekil kaygısından kaynaklanmamaktadır.

Küpe, avrupada ancak rönesanstan sonra kadınlar tarafından takı olarak kullanılmaya başlamıştır; ama erkekler arasındaki popülaritesini de hiç kaybetmemiştir. Bu nedenle, kişisel olarak beğenmediğinizi söyleyebilirsiniz; ama "kadın takısıdır" demeyin; hele hele işin içine kültürü de sokarsanız ben de size cola da içmeyin (ayran için), saçınızı da boyatmayın (kına yakın), jean de giymeyin (kumaş pantolon veya şalvar giyin) derim ki; bunların da Türk kültüründe yeri yoktur. Nitekim küpe dahil bu saydıklarımın tamamı ortak-global bir kültürün parçası olsa gerek.

FerreT

FerreT

Üye
Dostum neye dayanarak söyledikleriniz malesef yanlış diyorsun..Amerikalılar yada bi başkaları Küpe takıyor die Kendi örf ve Adetlerinden vazgeçip onlarımı uyacaksın..Zaten Ülkemiz özenti Millet kaşı ile gözünün yerini değiştirse aysını uygulamaktan geri kalmayız..Nyse konu böyle uzayacağından kendi adıma konuyu kapatıyorum..İsteyen giyer istemeyen giymez..hş sohbetler :)

yakışan takar şimdi bunun geçmişle ne alakası var...günahı varmı töbe ya :S

Böyle bi yorum yazmamın sebebi cevaplarda araştırırsan bulabilirsin..:pro:

Nazy

Nazy

Üye
Amerikalılar yada bi başkaları Küpe takıyor die Kendi örf ve Adetlerinden vazgeçip onlarımı uyacaksın..Zaten Ülkemiz özenti Millet kaşı ile gözünün yerini değiştirse aysını uygulamaktan geri kalmayız..
ferret Yaa Bari Şu Son Yorumu Yaparken
Avatardaki Yabancı Şarkıcı Yerine Orhan Gencebay Cengiz Kurtoğlu
Yada Hamiyet Yüceses in Resmini Koysaydın
Daha Uygun Olmazmıydı:ehe

omayra

Üye
Karides işi bitirmiş, Nazy de üstüne kaymak dökmüş :ehe :ehe

ouSahin

ouSahin

Üye
ben bu konuya cvp daha yazmıcam:)

karides

Üye
Dostum neye dayanarak söyledikleriniz malesef yanlış diyorsun..Amerikalılar yada bi başkaları Küpe takıyor die Kendi örf ve Adetlerinden vazgeçip onlarımı uyacaksın..Zaten Ülkemiz özenti Millet kaşı ile gözünün yerini değiştirse aysını uygulamaktan geri kalmayız..Nyse konu böyle uzayacağından kendi adıma konuyu kapatıyorum..İsteyen giyer istemeyen giymez..hş sohbetler :)

:pro:

Eminim sen de basketbol veya futbol oynamıyorsun ve izlemiyorsundur kardeşim. Zira, bizim kültürümüzde güreş (en yağlısından olacak) ve cirit var. Öğle ya, elin ingilizi futbol, elin amerikalısı da basketbol oynuyor. Aman, futbol seyredeksek gevurlaşırız değil mi. Bence kültürel yozlaşma ile Dünya'da genel olarak kabul gören ortak kültürel argümanları iyi ayırt etmek gerekiyor. Dünyada genel kabul gören bir gerçeğe sırt çevirmekle, o gerçeğin varlığını değiştiremiyorsunuz. Bu kadar normal sayılan bir mesele de yukarıda bir başka mesajda etek giyme noktasına kadar taşınıyorsa, birileri hakaret etme noktasına gelmiş demektir. En azından bir şeyler söylenecekse daha bir tartılmalı diye düşünüyorum.

safakk

safakk

Üye
görürsem döverim :kop::kop:

mservank

mservank

Üye
Valla Karides işi bitirmiş.Tebrik ederim.:alkis.

FerreT

FerreT

Üye
Eminim sen de basketbol veya futbol oynamıyorsun ve izlemiyorsundur kardeşim. Zira, bizim kültürümüzde güreş (en yağlısından olacak) ve cirit var. Öğle ya, elin ingilizi futbol, elin amerikalısı da basketbol oynuyor. Aman, futbol seyredeksek gevurlaşırız değil mi. Bence kültürel yozlaşma ile Dünya'da genel olarak kabul gören ortak kültürel argümanları iyi ayırt etmek gerekiyor. Dünyada genel kabul gören bir gerçeğe sırt çevirmekle, o gerçeğin varlığını değiştiremiyorsunuz. Bu kadar normal sayılan bir mesele de yukarıda bir başka mesajda etek giyme noktasına kadar taşınıyorsa, birileri hakaret etme noktasına gelmiş demektir. En azından bir şeyler söylenecekse daha bir tartılmalı diye düşünüyorum.

Bu kadar gereksiz cümleleri ilk defa bir arada görüyorum..
Dostum ''ilim çinde bile olsa gidip getirin''die bi söz vardır..Şimdi çinliler bir cep telefonu üretiyorsa..Ve sende bu çin malı eğer alırsak çine özenmiş oluruz dersen bilgi eksikliğin vardır demektir..Konuyu çok farklı yere çekiyorsunuz Bilgi paylaşımı farklıdır..Kişisellik farklıdır..Bugün Futbol bir Zeka oyunudur mantık oyunudur ve tabii şans Futbolun özenti ile ne ilişkisi var..Neden böyle bi yorum yazma gereksinimi duydun anlamadım..Küpe olayı farklı küpede bilgi veya mantık yok kişisel bi durum..

İnsanlarda oturmuş belli kurallar vardır..Bugün kız veya Erkeği ayıran özellikler vardır..Bayanları sembolize eden bi takım şeyler vardır..Futbolla örnek vereyim F.Bahçe takımı nasılki amblemine G.saray simgesini koyamassa...Bir erkeğin kadın süs veya eşyalarını kendine yakıştırmasıda böyle bi durumdur..Bunlar oturmuş temel kurallardır...sen bu kurallara uymassın senin kişiselliğindir..

Ayrıca Benim avatarımdaki Sanatçının özenti ile alakası yok..Avatarımdaki sanatçının sesini tipini şarkı sözlerini beğenmek ne zamandan beri özenti oldu....Son olarak Taraf tutarak tartışmaya bişey katmıyorsunuz Burada Futbol takımı tutmuyoruz..Şayet taraf tutulacak bi durum olsa taraf tutulacak yanını belirtin..

Konunun başlığı ve içeriğine bakacak olursak konu baya bi dağılmış..Şayet tartışma bitecekse İsteyen istediğini yapmakta serbest..ki böyle olduğu için zaten bu tip olaylar doğmuş..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt