Erkeğe "erkek" diyoruz da kadına neden "bayan" diyoruz?

Sponsorlu Bağlantılar

troubadour

troubadour

Üye
    Konu Sahibi
Erkeğe "erkek" diyoruz da kadına neden "bayan" diyoruz?
Bu konu hakkında yorum bekliyorum.

Cynical

Cynical

Üye
Erkeğe de "bey" diyoruz.

• Beğen
Tepkiler: sublieutenant
troubadour

troubadour

Üye
    Konu Sahibi
"bey" diye bir cinsiyet yok ama
"bey" bir hitap şekli

Pure Life

Pure Life

Üye
Sana bundan sonra bey diyecem kerim:ehe

troubadour

troubadour

Üye
    Konu Sahibi
sen ne dersen makbulüm:)

EroL

EroL

Emekli Yönetici
bay-bayan
erkek-kadın
herif-karı
kız-oğlan
beyfendi-hanımefendi
lady-cantılmını :)
man-woman
çeşitli koöplikeler bunlar takılma bu tür işlere ;)

• Beğen
Tepkiler: sublieutenant
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Bayan :ss
Nefret ediyorum o kelimeden!.. Soğuk, yabancı, itici, yapmacık, adı gibi "bayan" bir kelime, insanı bayıyor!..

Oysa kadın ne kadar sıcak, içten, samimi, çekici...

Bayan kelimesini kadın diye hitabettiğim kişi ayrıca belirterek kullanmamı istemediği sürece asla kullanmam!..
Ama bazı kadınlar "kadın" kelimesinin kendileri için kullanılmasından hoşlanmıyorlar. -Bence- yersiz sebeplerden dolayı :)

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
saygıdan dolayı bayan diyoruz galiba :ehe ben hep abla diyorum :ehe

troubadour

troubadour

Üye
    Konu Sahibi
Bayan :ss
Nefret ediyorum o kelimeden!.. Soğuk, yabancı, itici, yapmacık, adı gibi "bayan" bir kelime, insanı bayıyor!..

Oysa kadın ne kadar sıcak, içten, samimi, çekici...

Bayan kelimesini kadın diye hitabettiğim kişi ayrıca belirterek kullanmamı istemediği sürece asla kullanmam!..
Ama bazı kadınlar "kadın" kelimesinin kendileri için kullanılmasından hoşlanmıyorlar. -Bence- yersiz sebeplerden dolayı :)

Al benden de o kadar. Kadınlar "kadınlıklarına" ship çıkmalı.

arslansem

arslansem

Üye
İlginç bi konuyla karşı karşıyayız :ehe Bay-bayan olarak genelde kullanılır.İkili yani.Ama Türkçe de Bay kalkmış durumda diyebilirim.:)

_KadirşinaS_

Üye
Sanırım biraz da Madam-Matmazel gibi bir farkı ortadan kaldırmak amacıyla bu kelime kullanılıyor. Hanımları tasnif etmemek için "bayan" kelimesi kullanılıyor. Umarım anlaşılmışımdır.:oke:

troubadour

troubadour

Üye
    Konu Sahibi
Burada konu nasıl hitap edileceği değil ki. Konu cinsiyetin tanımlanması: "bayan" diye bir cinsiyet var mı?:)

_KadirşinaS_

Üye
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Erkeklere kibar olmasanda olur ama kadına kibar olacaksın:)

troubadour

troubadour

Üye
    Konu Sahibi
Cinsiyet "kibarı" nasıl oluyor? Bilen varsa beri gelsin.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici

researcher

Üye
ben bayanlara " kadın" diyorum .. :cnfsd:

_KadirşinaS_

Üye
O ayrımdan nefret ediyorum!.. O ayrımın yapılmasında da. Zaten o yüzden kadına kadın diyemiyoruz rahat rahat...

Ben de aşırı derecede gıcık oluyorum. Samimiyetle söylesen bile bazen çok saçma durumlar oluyor. Millet zorla anlam yüklüyor kelimelere. Başta Madam-Matmazel örneğini vermiştim ya. Mesela Fransızca'da bu ayrım artık kalktı ve sadece Madam kullanılıyor. Aynen İngilizce'de de Mrs. ve Miss. ayrımı vardı o da yıllar önce tarih oldu ve Ms diye bir kelime türettiler bunu kullanıyorlar.

troubadour

troubadour

Üye
    Konu Sahibi
Ülkemiz hala cinsel kimlik kargaşası içinde olduğundan "cinsiyet" ve "hitabet" konularındaki nüanslar güme gidiyor.

_KadirşinaS_

Üye
Ülkemiz hala cinsel kimlik kargaşası içinde olduğundan "cinsiyet" ve "hitabet" konularındaki nüanslar güme gidiyor.

Hocam sen cinsiyete taktın. Adam konuyu cinsiyet üzerine sormamış ki.Ama "Erkek" kelimesini kullandığı için sanki cinsiyetleri belirten isimler gibi algılamışsın. Arkadaş niçin kadın kelimesi yerine bayan kelimesi kullanıldığını sormak istemiş ama Erkeği işin içine katınca dediğim gibi cinsiyetle ilgili bir anlam çıkmış.

Ya da en azından ben ve birçok kişi öyle anladık.:oke:

Üst Alt