Ericsson'un Biyografisi.Ericsson'dan Sony Ericsson'a.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
anon55

anon55

Üye
    Konu Sahibi
Ericsson'un Biyografisi.Ericsson'dan Sony Ericsson'a.
Ansiklopediden

Ericsson (Telefonaktiebolaget L. M. Ericsson), 1876'da İsveçte Lars Magnus Ericsson tarafindan kurulan Ericsson dünyanın önde gelen iletişim teknolojisi şirketlerindendir.
1876'da telgraf şirketi olarak kurulmuştur. 20. yüzyıl başında manuel telefon santrali piyasasını elinde tutuyordu. Ancak otomatik santralleri geliştirmekte geç kaldı. Ardından kablosuz telefon teknolojisinde geliştirdiği ürünlerle yine piyasa lideri oldu. 1990'larda, kablosuz şebeke donanımında piyasanın %40'a yakınını elinde tutuyordu.
http://www.maxicep.com/wiki/Dosya:Ericsson_telefonplan_20050902_001.jpg http://www.maxicep.com/wiki/Dosya:Ericsson_telefonplan_20050902_001.jpg
Eski Ericsson merkez ofisi


Son kullanıcıya yönelik cep telefonu modelleri ilk zamanlarındaki başarıyı sürdüremedi ve batma noktasına geldi. 2001'de bu alanda Sony ile ortaklığa gitti ve Sony Ericsson firması kuruldu. 2005'i, 4. en çok satılan cep telefonu markası olarak kapattı.

Sony Ericsson, Sony ve Ericsson ortaklığı ile kurulmuş olan cep telefonu üreticisidir.
Sony Corporation ile Telefonaktiebolaget LM Ericsson'nin yarı yarıya sahip olduğu bir ortak girişim olan Sony Ericsson, Ekim 2001'de kurulmuştur.Piyasadaki en ciddi rakipleri Nokia,Trident,LG ve Samsung'dur.Ayrıca Sony'nin bazı teknolojileri bu firmanın ürettiği cep telefonlarınında da vardır.


  • Netron, Ericsson ile dünyada bir ilke imza atıyor.
  • Ericsson Telekomünikasyon Akademisi Türkiye'de
  • Ericsson, Netron ile iş birliğine giderek dünyadaki ilk "Ericsson Telekomünikasyon Akademisi"ni hayata geçirdi. Ericsson Telekomünikasyon Akademisi'nin hızla gelişen iş dünyasının ihtiyaç duyduğu teknik insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla, bilişim ve iletişim teknolojileri alanında hizmet vermesi planlanıyor.
  • Telekomünikasyon Akademisi bin kişiye eğitim verecek
  • Ericsson Türkiye ve Netron iş birliği ile geçtiğimiz yıl 5 milyon dolarlık (7.3 milyon TL) yatırımla kurulan Ericsson Telekomünikasyon Akademisi kurum içi eğitimlerin yanı sıra artık bireysel eğitimler de verecek.
  • Telekom Dünyasına Nitelikli İnsan Gücü Yetiştiriyoruz
  • Ericsson ve Netron Teknoloji, telekom dünyasının ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmek üzere işbirliği yaparak, Ericsson Telekomünikasyon Akademisi’ni kurdu. Türkiye’yi teknoloji eğitimleri alanında bölgesel bir merkez haline getirmeyi hedefleyen Ericsson Telekomünikasyon Akademisi, hem kurumsal hem de bireysel eğitim taleplerini karşılamaya, elinde bulundurduğu bilgi birikimini global fırsatlara dönüştürmeye hazırlanıyor.
  • Basın Bülteni:

    Ericsson, Dünyadaki İlk Telekomünikasyon Eğitimine Türkiye’de Başlıyor

    Ericsson 800 eğitimi kapsayan telekomünikasyon alanındaki birikimini dünyada ilk kez Türkiye’de bu alanda uzmanlaşmak isteyen bireylere açıyor.. Telekomünikasyon teknolojileri alanında dünya lideri olan Ericsson ve Netron’un işbirliğiyle hayata geçen, 5 milyon dolarlık yatırımın yapıldığı, “Ericsson Telekomünikasyon Akademisi” ile telekomünikasyon alanında ortaya çıkan nitelikli ve teknik insan gücü ihtiyacı karşılanmış olacak. Akademi sayesinde, yeni nesil teknolojiler alanında Türkiye’nin dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olması bekleniyor.

    Türkiye’deki 120. yılını kutlayan Ericsson, global uzmanlığı ve köklü lokal tecrübesi ile Türkiye’nin ilerlemesine ve telekomünikasyon sektörünün gelişimine önemli katkılarda bulunmaya devam ediyor. Ericsson 2010 boyunca 120. yılında 120 kişiye Telekom Akademisi’nde eğitim görmek üzere burs verecek. Kalifiye eleman yetiştirilmesi ve uzmanlık alanları yaratarak istihdam olanakları sağlayacak olan akademi, sektörün gelişimine büyük katkı sağlıyor ve Ericsson’un yüzyılı aşkın bir süredir bağı olan Türkiye’ye verdiği önemi ortaya koyuyor.

    Mühendislere telekom sektöründe uzmanlaşma fırsatı
    Bireysel eğitimlere başlayan akademi, üniversite öğrencilerinden mühendislere, meslek lisesi mezunlarından sektör profesyonellerine kadar toplumun her kesimine hitap ediyor. Telekomünikasyon sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü sıkıntısına çözüm üretmeye odaklanan akademi, ilk aşamada bu sektöre yönelmek isteyen ve mühendislik eğitimi gören üniversite öğrencilerini hedefliyor. Bu kapsamda üniversite öğrencilerine yönelik çeşitli seviyede teorik ve pratik uygulamalar içeren eğitim paketleri tasarlanmış durumda.

    5 milyon dolarlık büyük yatırım
    Yaklaşık 5 milyon dolarlık bir yatırım ile hayata geçen “Ericsson Telekomünikasyon Akademisi”, Netron’un İstanbul Şişli’deki merkez binasında faaliyet gösteriyor. Akademi, hızla gelişen iş dünyasının ihtiyaç duyduğu teknik insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla, bilişim ve iletişim teknolojileri alanında hizmet veriyor. Teorik ve uygulamalı derslerin işleneceği Akademi’de, Türkçe ağırlıklı verilecek mevcut Ericsson eğitimlerine ek olarak, sertifikasyon modelini baz alan yeni eğitim ve meslek kazandırma programları da oluşturulacak. Akademiyle ilk bir yıl içinde 1.000 kişiye ulaşılması ve 250 kişinin de sertifika sahibi olması hedefleniyor.

    Eğitimli telekom uzmanları Türkiye’den dünyaya transfer olacak
    Ericsson Türkiye ve İsrail Genel Müdür Yardımcısı Murat Öney, Ericsson’un bu kapsamda bir eğitim yatırımını ilk defa Türkiye’de gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu proje ile yeni nesil teknolojilerde Türkiye'yi hakim duruma getireceğimize ve dünyadaki telekom projelerine Türkiye'den iş ve beyin gücü transfer edeceğimize inanıyoruz.” dedi.

    Netron Genel Müdürü Bülent Tekmen ise, “Ericsson Telekomünikasyon Akademisi”nin Netron’un uzman danışmanlarının katkısıyla faaliyet göstereceğini belirterek şu açıklamayı yaptı: “Ülkemizin bilişim ve iletişim alanlarında iyi yetişmiş insan kaynağına olan ihtiyacı ve “Ericsson Telekomünikasyon Akademisi”nin toplumun her kesimine hitap eden kapsamlı eğitim/öğretim programı birebir örtüşüyor.” diye konuştu.

    Mevcut eğitimleriyle bölgesel olarak pek çok pazara hizmet veren Ericsson ve Netron işbirliğiyle geliştirilen yeni eğitim yapısı sayesinde, Türkiye’nin bölgesel bir merkez olması hedefleniyor. Bu yapı ile Türkiye’ye yönelik eğitim turizminin de gelişeceği öngörülüyor. “Ericsson Telekomünikasyon Akademisi”nde yurtdışına yönelik, özel eğitim paketleri de sunulacak.

    Ericsson Hakkında:

    Ericsson, telekom operatörlerine teknoloji ve servis sağlama alanında dünya lideridir. 2G, 3G ve 4G mobil teknolojilerde pazar lideri olan Ericsson, 1 milyardan fazla kullanıcıya hizmet veren şebekelerin yönetimini üstlenmekte ve “managed services” alanında lider konumda bulunmaktadır. Şirketin ürün yelpazesi operatörler, kurumlar ve medya endüstrisi için mobil ve sabit şebeke altyapısı, telekom servisleri, yazılım, genişbant ve multimedya çözümlerinden oluşmaktadır. Sony Ericsson ve ST-Ericsson ortak girişimleri, tüketicilere zengin özelliklere sahip mobil cihazlar sunmaktadır.

    Ericsson inovasyon, teknoloji ve sürdürülebilir iş çözümleriyle “herkes için iletişim” vizyonuyla yol almaktadır. 75.000’den fazla çalışanı ve 2008 yılı itibariyle 32,2 milyar ABD Doları (209 milyar İsveç Kronu) geliriyle 175 ülkede faaliyetlerini sürdürmektedir. 1876’da kurulan ve merkezi İsveç’in Stockholm kentinde bulunan Ericsson, NASDAQ OMX, Stockholm ve NASDAQ, New York borsalarında işlem görmektedir.

    Netron Hakkında:
  • “İşe yarayan bilişim” anlayışıyla 1997 yılında kurulan Netron, profesyonel kadrosu ile farklı seviyelerde uzmanlık gerektiren kurumsal ve bireysel eğitimlerin yanı sıra danışmanlık ve yazılım alanında hizmet veriyor. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli ve teknik insan gücünü yetiştirmeye odaklanan Netron, 9.000 kurumsal müşterisi ve 60.000 mezunu ile sektörünün öncü ve lider kuruluşu konumunda bulunuyor. Dünyanın en büyük teknoloji ve yazılım kuruluşlarıyla işbirliği yaparak özel eğitim programları oluşturan Netron, 2007 yılında Microsoft’un dünyadaki en iyi üç eğitim merkezinden biri olarak seçildi. Netron, bugün İstanbul Taksim, Şişli, Bakırköy, Kadıköy ile Yalova, Ankara ve New York şubeleriyle faaliyet gösteriyor.
Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından her yıl geleneksel olarak dağıtılan yılın en iyileri ödülleri 008'de Barselona'da düzenlenen özel bir törenle sahiplerini buldu. Toplam 8 kategoride dağıtılan ödüller içerisinde ‘En iyi mobil cihaz' ödülü Sony Ericsson'un yeni Walkman telefonlarından olan W910i'ye verildi.



3G ile videolu görüşme imkanı sağlayan W910i, sunduğu EDGE desteğiyle daha hızlı veri transferine imkan veriyor. Bluetooth desteği sayesinde de diğer cihazlarla kablosuz iletişime geçebiliyor. RDS destekli FM radyonun yanı sıra cihaz içinde eğlenceli Walkman uygulamaları da bulunuyor. Örneğin ‘Shake Control’(salla ve değiştir) özelliği telefonunuzu sarstığınız zaman parçaların otomatik olarak değişmesine imkan tanıyor. Bu sayede şarkı listenizdeki parçaları rastgele çalmak için menü ayarlarına girme zahmetinden kurtulmuş oluyorsunuz. Yatay ve dikey olarak kullanılabilen ekranı 262 bin renk destekli ve 240 x 320 piksel çözünürlükte. 2.5x sayısal yakınlaştırmalı 2 megapiksel kamerası ile çektiğiniz fotoğrafları 1600 x 1200 piksel çözünürlükte görüntüleyebilirsiniz. W910i’nin telefon belleği 40MB. Fakat hafızayı Memory Stick Micro (M2) hafıza kartıyla artırmanız mümkün.

Sony Ericssondan Vazgeçmeyin
arkasında koskocaman
Sony Corpation, Ericsson Corpation, Var
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt