orhanblt
Üye
(Eniyi Uzak Masaüstü Uygulaması)Jump Desktop (RDP & VNC) v5.0.apk
Bu program, Teamviewer veya benzerleri gibi pc yi uzaktan kontrol etme amaçlı değildir. Çoğunlukla profesyonellerin kullandığı Kendi kişisel yada iş bilgisayarlarına bağlandı gibi servera da bağlanıp ortak programlarla hertürlü işlem yapılabilir.
Bunun için bağlanılacak pc ve modeminde birkaç dakikalık basit işlemler yapmanız gerekli.
Bu sayede herhangi bir pc den hiçbir program kurulu olmasa dahi uzakmasaüstü bağlantısı gerçekleştirebileceğiz.
(Uzak masaüstü bağlantı ayarları)
1-) Bilgisayarım üzerindeyken sağ tıkla özellikler – uzak - 2 butonu da işaretle kaydet çık
2-)- Ağ bağlantılarım sağ tıkla özellikler
-yerel ağ bağlantısı sağ tıkla özellikler
-listenin enaltındaki internet erişim kuralları seç
3-)
Resimdeki gibi yap
-192.168.2.1 modeminizin cihazınıza atadığı ip adresidir. sizdeki son rakamlar farklıdır.
-Şimdi modem ayarlarına geçelim.
1-) -Firewall devre dışı bırak
2-)-Gelişmiş ayar-NAT-sanal sunucu
3-) -resimdeki gibi 3389 portunu açın
-Yerel IP adresi 3-) nolu maddedeki ip adresidir.(ağ bağlantı ayarları
Eğer benim gibi daha önce port açmışsanız şimdiki açacağınız port kaçıncı satırdaysa kural dizini numarası o dur.
Diğer modem markalarında da başlıklara dikkat edildiği takdirde zorlanmazsınız.
Artık PC niz ve modeminiz uzak masaüstü bağlantısı için hazırdır.
Herhangi bir Windows işletim sistemi yüklü pc den donatılar-uzakmasaüstü nden bağlanacağınız pc nin statik/değişken ip adresini yazıp bağlan derseniz. Sizden pc nin kullanıcı adı ve parolasını isteyecektir.
Anlaşılacağı üzere bu uygulamadan profesyonelce faydalanmak isterseniz. Telekoma gidip statik ip isteyeceksiniz.
Buraya kadar anlatmaya çalıştığım uzak masaüstü bağlanma işlemiydi.
Şimdi Android le ilgili kısmına gelelim.
Büyük ekran lı bir telefon bu uygulama için daha kullanışlı olacaktır.
zaten note 2 yi bu program için tercih etmiştim.
Uygulamayı
linkinden indirebilirsiniz.
kurduktan sonra
Sağ üstköşediki + işaretine basın ve addres yazan yere bağlanacağınız pc ip sini yazın RDP yi işaretleyin save yapın. Bağlanmak için kaydettiğiniz ip adresine tıklamanız yeterli 1-2 sn sonra aşağıdaki görüntüyü elde edeceksiniz. Sizden herdefasında kullanıcı adı ve parola istenmesini istemiyorsanız Auto Logon da save yapabilirsiniz.
Aşağıda Note 2 bağlantısından bir görüntü. Hızınızı enüst seviyede tutabilmeniz için uygulama ayrlarından duvar kağıdını iptal edip
görüntü kalitesinde oynama yapabilirsiniz. Ayarlar kısmı baya kapsamlı olduğu için soru-cevap gidebiliriz.
Dediğim gibi ilkkez böyle bir paylaşım yapıyorum. Eksik kalan yerleri beraberce tamamlarız umarım.
Saygılar, ()RI-I@I\I
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
ve
inceleyebileceğiniz gibi pc deki tüm tuşlar(ctrl-alt-Ftuşları v.b) mevcuttur. Sanki bağlandığınız pc deki Windows işletim sistemi kendi telefonunuzda kuruluymuş gibi hızlı ve rahat kullanabilirsiniz. Benim tatil yapabilmem bu sistemi keşfetmemle mümkün oldu.Bunun için bağlanılacak pc ve modeminde birkaç dakikalık basit işlemler yapmanız gerekli.
Bu sayede herhangi bir pc den hiçbir program kurulu olmasa dahi uzakmasaüstü bağlantısı gerçekleştirebileceğiz.
(Uzak masaüstü bağlantı ayarları)
1-) Bilgisayarım üzerindeyken sağ tıkla özellikler – uzak - 2 butonu da işaretle kaydet çık
2-)- Ağ bağlantılarım sağ tıkla özellikler
-yerel ağ bağlantısı sağ tıkla özellikler
-listenin enaltındaki internet erişim kuralları seç
3-)
Resimdeki gibi yap
-192.168.2.1 modeminizin cihazınıza atadığı ip adresidir. sizdeki son rakamlar farklıdır.
-Şimdi modem ayarlarına geçelim.
1-) -Firewall devre dışı bırak
2-)-Gelişmiş ayar-NAT-sanal sunucu
3-) -resimdeki gibi 3389 portunu açın
-Yerel IP adresi 3-) nolu maddedeki ip adresidir.(ağ bağlantı ayarları
Eğer benim gibi daha önce port açmışsanız şimdiki açacağınız port kaçıncı satırdaysa kural dizini numarası o dur.
Diğer modem markalarında da başlıklara dikkat edildiği takdirde zorlanmazsınız.
Artık PC niz ve modeminiz uzak masaüstü bağlantısı için hazırdır.
Herhangi bir Windows işletim sistemi yüklü pc den donatılar-uzakmasaüstü nden bağlanacağınız pc nin statik/değişken ip adresini yazıp bağlan derseniz. Sizden pc nin kullanıcı adı ve parolasını isteyecektir.
Anlaşılacağı üzere bu uygulamadan profesyonelce faydalanmak isterseniz. Telekoma gidip statik ip isteyeceksiniz.
Buraya kadar anlatmaya çalıştığım uzak masaüstü bağlanma işlemiydi.
Şimdi Android le ilgili kısmına gelelim.
Büyük ekran lı bir telefon bu uygulama için daha kullanışlı olacaktır.
zaten note 2 yi bu program için tercih etmiştim.
Uygulamayı
linkinden indirebilirsiniz.
kurduktan sonra
Sağ üstköşediki + işaretine basın ve addres yazan yere bağlanacağınız pc ip sini yazın RDP yi işaretleyin save yapın. Bağlanmak için kaydettiğiniz ip adresine tıklamanız yeterli 1-2 sn sonra aşağıdaki görüntüyü elde edeceksiniz. Sizden herdefasında kullanıcı adı ve parola istenmesini istemiyorsanız Auto Logon da save yapabilirsiniz.
Aşağıda Note 2 bağlantısından bir görüntü. Hızınızı enüst seviyede tutabilmeniz için uygulama ayrlarından duvar kağıdını iptal edip
görüntü kalitesinde oynama yapabilirsiniz. Ayarlar kısmı baya kapsamlı olduğu için soru-cevap gidebiliriz.
Dediğim gibi ilkkez böyle bir paylaşım yapıyorum. Eksik kalan yerleri beraberce tamamlarız umarım.
Saygılar, ()RI-I@I\I