(Eniyi Uzak Masaüstü Uygulaması)Jump Desktop (RDP & VNC) v5.0.apk

Sponsorlu Bağlantılar

orhanblt

orhanblt

Üye
    Konu Sahibi
(Eniyi Uzak Masaüstü Uygulaması)Jump Desktop (RDP & VNC) v5.0.apk
Bu program, Teamviewer veya benzerleri gibi pc yi uzaktan kontrol etme amaçlı değildir. Çoğunlukla profesyonellerin kullandığı Kendi kişisel yada iş bilgisayarlarına bağlandı gibi servera da bağlanıp ortak programlarla hertürlü işlem yapılabilir. ve inceleyebileceğiniz gibi pc deki tüm tuşlar(ctrl-alt-Ftuşları v.b) mevcuttur. Sanki bağlandığınız pc deki Windows işletim sistemi kendi telefonunuzda kuruluymuş gibi hızlı ve rahat kullanabilirsiniz. Benim tatil yapabilmem bu sistemi keşfetmemle mümkün oldu.
Bunun için bağlanılacak pc ve modeminde birkaç dakikalık basit işlemler yapmanız gerekli.
Bu sayede herhangi bir pc den hiçbir program kurulu olmasa dahi uzakmasaüstü bağlantısı gerçekleştirebileceğiz.

(Uzak masaüstü bağlantı ayarları)

1-) Bilgisayarım üzerindeyken sağ tıkla özellikler – uzak - 2 butonu da işaretle kaydet çık

2-)- Ağ bağlantılarım sağ tıkla özellikler
-yerel ağ bağlantısı sağ tıkla özellikler
-listenin enaltındaki internet erişim kuralları seç

3-)
Resimdeki gibi yap
-192.168.2.1 modeminizin cihazınıza atadığı ip adresidir. sizdeki son rakamlar farklıdır.

-Şimdi modem ayarlarına geçelim.

1-) -Firewall devre dışı bırak

2-)-Gelişmiş ayar-NAT-sanal sunucu

3-) -resimdeki gibi 3389 portunu açın
-Yerel IP adresi 3-) nolu maddedeki ip adresidir.(ağ bağlantı ayarları
Eğer benim gibi daha önce port açmışsanız şimdiki açacağınız port kaçıncı satırdaysa kural dizini numarası o dur.

Diğer modem markalarında da başlıklara dikkat edildiği takdirde zorlanmazsınız.

Artık PC niz ve modeminiz uzak masaüstü bağlantısı için hazırdır.

Herhangi bir Windows işletim sistemi yüklü pc den donatılar-uzakmasaüstü nden bağlanacağınız pc nin statik/değişken ip adresini yazıp bağlan derseniz. Sizden pc nin kullanıcı adı ve parolasını isteyecektir.

Anlaşılacağı üzere bu uygulamadan profesyonelce faydalanmak isterseniz. Telekoma gidip statik ip isteyeceksiniz.

Buraya kadar anlatmaya çalıştığım uzak masaüstü bağlanma işlemiydi.

Şimdi Android le ilgili kısmına gelelim.

Büyük ekran lı bir telefon bu uygulama için daha kullanışlı olacaktır.
zaten note 2 yi bu program için tercih etmiştim.
Uygulamayı
linkinden indirebilirsiniz.
kurduktan sonra

Sağ üstköşediki + işaretine basın ve addres yazan yere bağlanacağınız pc ip sini yazın RDP yi işaretleyin save yapın. Bağlanmak için kaydettiğiniz ip adresine tıklamanız yeterli 1-2 sn sonra aşağıdaki görüntüyü elde edeceksiniz. Sizden herdefasında kullanıcı adı ve parola istenmesini istemiyorsanız Auto Logon da save yapabilirsiniz.

Aşağıda Note 2 bağlantısından bir görüntü. Hızınızı enüst seviyede tutabilmeniz için uygulama ayrlarından duvar kağıdını iptal edip
görüntü kalitesinde oynama yapabilirsiniz. Ayarlar kısmı baya kapsamlı olduğu için soru-cevap gidebiliriz.

Dediğim gibi ilkkez böyle bir paylaşım yapıyorum. Eksik kalan yerleri beraberce tamamlarız umarım.

Saygılar, ()RI-I@I\I

• Beğen
Tepkiler: serkaon ve Şehriyar

Şehriyar

Şehriyar

Üye
Teşekkürler :oke:

Abdullahsnd

Üye
Ya bu harika birşey. Bende sırf bu iş için surface i bekliyordum. Almadım çünkü onda da henüz 3g/4g bağlantı özelliği yok. Ayrıca anlatım muhteşem. Çok teşekkürler.

albatras

albatras

Üye
ben hiçbişey anlamadım modemde bu kadar ayara ne gerek var anlamadım team wiwer kullanın daha iyi.Markette kurulum çok basit diyolar burda ise arkadaş epey bişey anlatmış.Kafa karıştı gitti.

GalaxyNoteII

GalaxyNoteII

Üye
ben hiçbişey anlamadım modemde bu kadar ayara ne gerek var anlamadım team wiwer kullanın daha iyi.Markette kurulum çok basit diyolar burda ise arkadaş epey bişey anlatmış.Kafa karıştı gitti.

Aynen , bunca zahmete katlanmaya gerek yok

custave

custave

Üye
ayni ag uzerindemi kontrol edilecek pc yoksa farklı aglara bagli pc yide control edebilecekmisin

orhanblt

orhanblt

Üye
    Konu Sahibi
İşlemi test etmeden team wiwer ile arasındaki farkı anlayamazsınız. aslında bu sistemi şöyle izah edeyim;Şuanda bankalar dahil tüm ulusal firmalar bu sistemi kullanıyor. Merkezde bir server var ve dünyanın heryerinden bu sistemle bağlantı yapılıyor.Mesela Garanti bankasının birtane merkezi bilgisayarı vardır ve şubedeki binlerce pc den bu sistemle merkeze bağlanılıp işlemler yapılır. İlgili yazılar incelenirse ve Abdullahsnd ninde önemine vurgu yaptığı gibi kurumsal firmalar windows 8 li tabletler için 1 yıldır sıraya girmiş durumdaydı.
Ayrıca bu durumdan istifade etmek için telekoma aylık extra para(3-5 tl) ödeyip ip nizi statik hale getirmeniz gerekli.
Kısaca bu paylaşımım, yukarıda kafa karıştırıcı olarak tanımlanan modem ayarları zaten daha önceden yapılmış ve halihazırda kullanan kullanıcılara hitap etmektedir.
Eminimki Abdullahsnd bu modem ayarlarını yapmadan sisteme bağlanabilmiştir.

- - - Eklendi - - -

ayni ag uzerindemi kontrol edilecek pc yoksa farklı aglara bagli pc yide control edebilecekmisin
Aynı ağ üzerinde olmasına gerek yok. internet bağlantısı olması yeterli.

custave

custave

Üye
İşlemi test etmeden team wiwer ile arasındaki farkı anlayamazsınız. aslında bu sistemi şöyle izah edeyim;Şuanda bankalar dahil tüm ulusal firmalar bu sistemi kullanıyor. Merkezde bir server var ve dünyanın heryerinden bu sistemle bağlantı yapılıyor.Mesela Garanti bankasının birtane merkezi bilgisayarı vardır ve şubedeki binlerce pc den bu sistemle merkeze bağlanılıp işlemler yapılır. İlgili yazılar incelenirse ve Abdullahsnd ninde önemine vurgu yaptığı gibi kurumsal firmalar windows 8 li tabletler için 1 yıldır sıraya girmiş durumdaydı.
Ayrıca bu durumdan istifade etmek için telekoma aylık extra para(3-5 tl) ödeyip ip nizi statik hale getirmeniz gerekli.
Kısaca bu paylaşımım, yukarıda kafa karıştırıcı olarak tanımlanan modem ayarları zaten daha önceden yapılmış ve halihazırda kullanan kullanıcılara hitap etmektedir.

- - - Eklendi - - -

farkli aguzerinden baya bi ise yarar bu program ama ucretli sanirim tam kullanmak icin

orhanblt

orhanblt

Üye
    Konu Sahibi
Yukarıda sadece play store linki yok. ayrıca link vermiştim. Tam sürümünü bedava indirebilirsiniz.

Abdullahsnd

Üye

- - - Eklendi - - -

Aynen dediğiniz gibi hiçbir modem işlemiyle uğraşmadım. Verdiğin linkden programı kurudum ve server ip sini yazıp bağlandım.Kişisel bilgisayarıma bağlanabilmem için anlattığın modem ayarlarını yapmam gerekli sanırım.

orhanblt

orhanblt

Üye
    Konu Sahibi
Ya bu harika birşey. Bende sırf bu iş için surface i bekliyordum. Almadım çünkü onda da henüz 3g/4g bağlantı özelliği yok. Ayrıca anlatım muhteşem. Çok teşekkürler.
Msj ınızı okuduktan sonra yazacaktım ama unuttum. Surface lerde 3g/4g olmamasının bir mantığı var.
O da akıllı telefonların gerek wi-fi gerekse usb kabloyla modem görevi görebildiği. Ben usb tercih ediyorum çünkü şarj sorunu da ortadan kalkıyor. Hele ki note 2 lerde bu özellik orjinal ayarlar içerisinde mevcut.
ayarlar/diğer ayarlar/bağ. taşınabilir wi-fi alanı gir ve yönlendirmelerle ilerle.

By_MiTNiCK

Üye
Merhaba

Bende samsung note 2 kullanıcısıyım. İp adresini yazdıktan sonra bağlan diyorum kullanıcı adı şifre istiyor onları girmeme rağmen bağlanmıyor.Bağlanacağım bilgisayar server 2008 olduğundan olabilir mi ? ( Not: her pc den servera uzak masaüstü yapabiliyorum)

orhanblt

orhanblt

Üye
    Konu Sahibi
Merhaba

Bende samsung note 2 kullanıcısıyım. İp adresini yazdıktan sonra bağlan diyorum kullanıcı adı şifre istiyor onları girmeme rağmen bağlanmıyor.Bağlanacağım bilgisayar server 2008 olduğundan olabilir mi ? ( Not: her pc den servera uzak masaüstü yapabiliyorum)
Yok sıkıntı olmaz. bağlanacağınız pc server olmak zorunda da değil. Modem ayarları yapıldıktan sonra şahsi pc nize de bağlanabilirsiniz.
connection type:RDP
host adress kısmında port 3389
kullanıcı adı ve şifreyi doğru yazarsanız bir sorun çıkmaz. Ben Auto logon kullanıyorum.
Not: Serverın kullanmış olduğu internet ağı üzerinden uzak masaüstü bağlantı yapamazsınız.

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Splashtop daha iyi gibi geldi :hmmm

Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
Teşekkürler faydalı

orhanblt

orhanblt

Üye
    Konu Sahibi