Enerji İçecekleri (Powerade,Gatoradevb.)

Sponsorlu Bağlantılar

Temperature

Temperature

Üye
    Konu Sahibi
Enerji İçecekleri (Powerade,Gatoradevb.)
Enerji içeceklerini biliyorsunuzdur powerade gatorade burn redbull benim bunlar üstünde merak ettiğim şey şu.Bunları çok tüketince kas erimesi gibi bir hastalık ya da daha değişik hastalıklar ortaya çıkabiliyormu ve birde bu enerji içeceklerini içtiğiniz gibi kaç saatte etkisini gösterior ben genelde powerade tüketiyorum bir arkadaşım bana powerade'yi içtiğimiz gibi 1.5 saate etkisini gösterdiğini söyledi bende bunu araştırdım ama bu konuya dahil pek bir şey bulamadım.Yani anlayacanız ben Enerji İçeceklerinin zararlarını ve çok tüketince ne gibi hastalıklar yaşandığını ve de powerade adlı enerji içeceğini tükettiğimiz zaman ne kadar sürede etkisini gösterdiğini öğrenmek istiyorum.Yardım ederseniz çok sevinirim.:bilmm

Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
Enerji içecekleri Kalp atışını bozabiliyor.Her şeyin fazlası zararlıdır bunu unutmayın. Su gibi zararsız diyebileceğimiz bir içeceğin bile fazla içildiği zaman zararı olabilir. Gelelim enerji içeceklerine piyasada çokca enerji içeceği var ancak sizin bahsettiğiniz Powerade vb içecekler enerji içeceği değildir Burn, Redbull gibi içecekler enerji içeceği adı altında satılır. Powerade'in tam olarak özelliği şudur egzersiz sırasında ter ile birlikte vücuttan giden sodyum ve potasyumun kısa sürede tekrar yerine getirmektir böylece egzersiz sırasında performans kaybı daha az olur. Havanın sıcaklığına göre ne kadar Powerade tüketeceğinizi belirleyebilirsiniz ama günde iki şişeden (büyük boy) fazla içilmesi önerilmez. Powerade'i egzersiz sırasında içmek sizin için daha iyi olacaktır. Redbull vb enerji içecekleri için ise şunu söyleyebilirim bu içeceklerin resmi sitesine girip bakarsanız içinde neler olduğuna ve ne işe yaradıklarını öğrenebilirsiniz site de bu içeceklerin yararlarından bahsediliyor ama aşırı kullanım sonucu ne gibi zararlar vereceğinden hiç bahsedilmiyor nedense. Yani oradaki yazıları okuyan bu konuda pek bilgisi olmayan kişiler bu tür içecekleri günün hemen her saatinde su gibi tüketebilirler. Hatırlarmısınız bilemiyorum ama Redbull ülkemize ilk geldiğinde içerisindeki kafein oranı epey fazlaydı (net hatırlamıyorum ama 450mg olabilir) bu yüksek oran küçük çocuklar ve kafeine karşı hassas kişilerde bazı sorunlara yol açabiliyordu hatta bazı ölüm olayları bile yaşanmıştı hatırlarsanız. Tarihi net hatırlamıyorum ama Google'dan aratırsanız bulabilirsiniz bir basketbol maçında 18 yaşında bir sporcu devre arası olunca 4 adet Redbull içmişti ve 3. periyotun sonunda kalp krizinden hayatını kaybetmişti aşırı kafein herkes için zararlı olabilir illa kafeine karşı hassas olmanıza gerek yoktur. Kafeinin yararı olduğu kadar zararı da elbette vardır. Gece yarısı Redbull içtiğiniz takdirde uykuya dalma sorunu yaşarsınız çünkü kafeinin uyanık kalmanıza yardımcı olur o nedenle içinde kafein olan içecekleri uyku saatine yakın zamanlarda tüketmeyiniz. Kana çabuk karışan bir madde olduğu için uyarıcı etsiki vardır o nedenle etkilerini hemen gösterir canlılık ve enerji verir ama dediğim gibi yararının yanında zararı da vardır limiti belirlemek size kalıyor. Ben egzersiz esnasında Powerade gibi içecekleri tüketmenizi öneririm antrenman boyunca performansınızın yüksek olmasına yardımcı olur. Tabi bunlar da tek başına yeterli değildir su gibi Powerade içmek de doğru değil o nedele yoğun spor yapıyorsanız kaybettiğiniz kadar suyun da vücudunuza geri döndüğünden emin olu

davidparker

Üye
Bi sorum olcaktı..burn doping testinde çıkar mı?Yardımcı olursanız sevinirm.

henimex

Üye
ya safmısın birader ya. ne dopingi ya

--------------- Ekleme ---------------

adam yukarda tonla tıbbi acıklama yazmıs... sen hala nerdesin... ohooo

hackedbygobel

Üye
saçmalamışsınız.. :) ben de suan yudumluyorum powerademi beyler.

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
herseyınn fazlası elbet zararda
ben hıcbır etkısını görmedım valla
hıc yan etkıdır carpıntıdır yasamadım
sarsmıyo benım bünyeyı sanrım :ehe

greenmile

greenmile

Üye
vodkanin yanina redbull iyi gidiyor tavsiye ederim

konuya gelirsek bisey olmaz ic gitsin

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva
By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
redbull içtim bi şey farketmedi yine aynı bendim :D

Türe

Türe

Üye
Ben genelde maClara cikmadan iciyorum ve yarari oluyor :)

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Ben sürekli uzun yol yağtığım sıralarda alıyorum redbull çok faydası oluyor ama arkadaşımızın dediğine katılıyorum.Herşeyin fazlası zarar :nono:

KırcalıHolding

Üye
onun yerine kuru üzüm yeseniz gerekli olan enerjinin orjinalini alırsınız

Placebo-

Placebo-

Üye
Yarım bardak kolaya, nescafe 2 si bir arada dök. (şekersiz olandan) Bak bakalım 2 gün uyuyabilecek misin enerjiden. :D

cardanadam

cardanadam

Üye
dünyada tek bir içecek var üstünde içebildiğiniz kadar için yazıyor bilen varmı?

- - - Eklendi - - -

ayrıca en iyi uyku açan doğal hemde ne olduğunu biliyormusunuz?

Temperature

Temperature

Üye
    Konu Sahibi
Beyler Konuyu Hortlatmışınız :D

Ruhsal06

Üye
Biraz geç oldu ama yazayım istedim ipadden yazıyorum kendı kendıne düzeltmeler yapıyor öncelikle ; redbull,burn vs enerji içecekleri kafa açıcıdır mesela geç saatlere kadar oturursunuz okula gidiceksiniz o zaman içebilirsiniz ciddi derecede işe yarıyor. Fakat bir spordan önce felan içilmesi zararlıdır kalp ritmini değiştirir hızlandır bu içecekler spordada otomatikmen kalp ritmi hızlandığı için kalp krizi vs geçirme olanağınız var tavsiye etmiyorum yani.tabi bazı kulüpler devre aralarında ve maçtan hemen önce küçük boy ıcırıyolar sporculara.ben powerade öneririm powerade bu içecceği örneğin futbol maçında içilmelidir azar azar bu içecek vücudun eksiklerini tamamlar su ihtiyacını tuz ihtiyacını vs karşılar daha geç yorulmanızı sağlar ama 1 şişeyi direk fondip yapmayın azar azar bu işinizi görür bir nevi enerji içeceğidir powerade.doğal yollardan doping yapabilirsiniz evde rahatça 1 su bardağına 1 çorba kaşığı şeker 1 çay kaşığı kadar tuz(daha fazlasını koymayın) karıştırın ardından sade madensuyu(1şişe) yarısını karışımımıza karıştırıyoruz bunu spordan 15-20 dk önce için etkisini görürsünüz doping etkisi yapar.umarım iş görür bir yazı olmuştur.kelimelerde hata varsa k.bakmayın

nokia_belle

nokia_belle

Üye
@Ruhsal06
Spor yaparken siz şeker ve tuz'u aynı anda tüketmeniz çok yanlıştır.
Vucudunuza zarar vermiş oluyorsunuz,size spor zamanı şeker ve tuz'u karıştır iç üstüne enerji verir diyen kim olmuşsa enerji namına birşey bilmiyor.
Rafine tuz ve şeker'in bir sporcuya ne kadar yararı olur ilk önce onu araştırmanızı tavsiye ederim.
Araştırınca fazlasıyla zararlı olduğunu anlıyacaksınız,o yanlışı yapmamanızı tavsiye ederim.

Çünkü bende sporcuyum,ve tuz'un ve şekerin rafine olanın vucuda aşırı zararlar hatta kansere yol açan etkilerini olduğunu biliyorum.
O yüzden diyet listemde günde 2gr fazlası yasak bende,ben bunu tamamen sildim onun yerine sebze ve meyvelerden karşılıyorum şeker ve tuz ihtiyacımı

Enerji içiceğine gelincede siz tutup 4 kutu ortalama 250ml den 1 litre arka arkaya içerseniz bu size zarardır günlük normal bir insanın limiti 400ml kadardır.
Eğer siz bunu ne spordan önce nede spordan sonra,gün içinde yudum halinde içerseniz gün içindede zihnde tutar,kıasaca birden kafaya dikmeyin

Enerji içiceği bulamıyorsanız,pekmez,kuru üzüm veya kuru meyveler yada taze meyveler yerseniz enerji içiceğininde yaptığını yapabiliyor.Şayet illa enerji içiceği içiceğim derseniz,içeriklerine bakın ilk önce ne kadar fazla karışım ve içerik bulunduruyorsa onu almayın daha az içinde maddeler bulunanları alın,siz ne kadar doğal'a yakın alırsanız o kadar daha sağlıklı olur.

Kendi yaptığım sporda fazla efor sarfederim hergün,spor esnasında 250ml'lik bitirmiş olurum ara ara içerim spor yaparken ama onu bulamazsan kuru meyve ve taze meyve yerim,tabi kuru meyve veya taze meyve yememde programımdan 1.5 saat öncedir ortalama kana karışma sürecim o dakika yesem bir faydası olmuyor,20 dakika ısınma sürecim oluyor anca o zamana enerjisini hissediyorum