En pahalı plakalar

Sponsorlu Bağlantılar

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
En pahalı plakalar
AKP', 'BJK', 'ATA' en pahalı plaka

Otomobil plakalarında harf sayısının üçe çıkmasından sonra özel plakalara olan talep arttı. Tek heceli isimler ve siyasi parti takımlarının kısaltmalarına ilginin büyük olması fiyatları da katladı
02 Kasım 2009 - 5:00

Otomobil plakalarında bir zamanlar isim modası vardı. Araç sahipleri kendi isim ve soyadlarının baş harflerinden oluşan plakaları almak için yarışırdı. Bu sektör zamanla gelişti. Plakalar üç harfli olduktan sonra isme özel plakalara rağbet arttı. ‘34 CAN’, ‘34 EFE’, ‘34 ATA’ gibi plakaların fiyatları da rağbetle doğru orantılı olarak yükseldi. Öyle ki, üç harfli nadir bulunan bu plakalara neredeyse bir otomobil fiyatı kadar para ödemek gerekiyor.

‘DTP’NİN FİYATI ARTTI

Plakada 3 harfe geçilmesiyle birlikte özel isimler kadar siyasi parti ve futbol takımlarının kısaltmaları da ilgi görmeye başladı. AK Parti sempatizanları ‘34 AKP’ ile başlayan plakaları tercih ederken bu kategoride yükselen diğer plaka da son günlerde Kürt açılımı tartışmalarıyla sıkça gündeme gelen Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) baş harflerini taşıyan plaka. ‘34 DTP’ ile başlayan plakaya olan rağbet fiyatına da yansıdı. Birkaç yıl önce bu plaka 500 TL’den alınabilirken, şimdi 2 bin TL’den satışa sunuluyor.

BJK RAKİPSİZ ÇÜNKÜ...

Internette bile satışa çıkan 3 harfli plakalar arasında tüm kategorilerde liderlik Beşiktaş’a ait. Bunun bir nedeni de ‘34 BJK’ ile başlayan plaka adedinin azlığı. İstanbul’da FB, GS ve TS harfli plakalardan 10 bin 998 adet bulunuyor. BJK’li plakalardan ise 99 adet var. Çünkü plaka 3 harf grubuna geçtikten sonra plakanın son rakamı 01 ile 99 arasında kalıyor. En az bulunan BJK plakası o yüzden günümüzün en pahalı plakası

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Ben 34 ATA 86 istiyorum :cry:

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
İŞİN ZOR PRAETOR EV ALMA KOMŞU AL DERLERDİ ARTIK ARABA ALMA PLAKA AL OLDU:kop:İNŞALLAH ALIRSIN BU ARADA:)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Amin amin de...
Tamamı büyük harfle yazmak yasaktır :)
Üstelik sadece burada değil her yerde yasaktır :)
Haberiniz olsun.

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
amin amin bilmiyordum ki:agla

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
amin de sende alsın adam plakasını:)

arslansem

arslansem

Üye
Okumuştum bunu..23 GS ye değer :)

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
gs heryerde var bursa nilüfer plakası 16 gs bi özelliği yok:) ama bjk paralı:)