En önemli eserler e-kitap formatında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
En önemli eserler e-kitap formatında
E-kitap projesine hız veren Yapı Kredi Yayınları, aralarında Yaşar Kemal’in de bulunduğu pek çok yazarın kitaplarını e-kitap olarak okurlarına sunmaya başladı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, kitapseverlerin 28 Eylül Salı gününden itibaren Yapı Kredi Yayınları kitaplarını e-kitap olarak okuyabilecekleri bildirildi. İdefix.com sitesinde başlatılan ve kitapları elektronik ortamda okuma olanağı veren e-kitap projesine katılan Yapı Kredi Yayınları, ilk etapta 70’i aşkın kitap ile projeye dâhil olacağını açıkladı. Açıklamada romandan şiire, sanattan anıya, tarihten felsefeye kadar türünün en iyi örnekleri e-kitap olarak okura sunulacağı ve e-kitapların bilgisayar, cep telefonu ya da e-kitap için üretilen cihazlarla okunabileceği ifade edildi. Verilen bilgiye göre her ay yeni eserleri okura sunmayı hedefleyen Yapı Kredi Yayınları, kitap sayısıyla idefix.com’da en çok e-kitabı bulunan yayınevi konumunda.




Yaşar Kemal’in, röportaj türünün en iyi örnekleri arasında gösterilen ve iletişim fakültelerinde okutulan Bu Diyar Baştan Başa serisindeki Nuh’un Gemisi, Yanan Ormanlarda Elli Gün, Peri Bacaları ve Bir Bulut Kaynıyor adlı kitapları, e-kitap formatına aktarılan eserler arasında yer alıyor. Türk şiirinin önde gelen şairleri de yine bu listede. Oktay Rifat, Behçet Necatigil, İlhan Berk, Edip Cansever, Metin Eloğlu, Lale Müldür ve Samih Rifat bu şairlerden sadece birkaçı. Asaf Halet Çelebi, Nezihe Meriç, Selçuk Baran, Tarık Dursun K. ve Kâmuran Şipal gibi ustaların kitapları da artık e-kitap formatında.
Edebiyat dünyasının genç yazarlarından Kaya Genç, Yalçın Tosun, Orçun Türkay ve Menekşe Toprak’ın kitapları da bundan böyle e-kitap olarak okunabilecek. Yakın tarihe ışık tutan kitaplar arasında sayılan Kâzım Karabekir’in büyük ses getiren Günlükler’i, Cemil Koçak’ın hazırladığı 27 Mayıs Bakanlar Kurulu Tutanakları, Talat Aydemir’in bütün anılarını kapsayan Hatıratım bu kapsamda hazırlanan kitaplardan bazıları...
 
  • Beğen
Tepkiler: mlty
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt