En lezzetli kuru nasıl bisirilir

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
murat.122a

murat.122a

Üye
    Konu Sahibi
En lezzetli kuru nasıl bisirilir
En lezzet li kuru fosulye nasıl yapılır tarifini verin lütfen
 


gokhan_oznur06

gokhan_oznur06

Üye
MALZEMELER

2 su bardağı kuru fasulye
2 soğan
Yarım kg kuşbaşı et (tercihen koyun ya da kuzu)
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak su
Pul biber
Tuz,
karabiber
Fasulyeleri akşamdan, bol suda ıslatın, süzün. Bir tencerede üzerini geçecek kadar suda yarı yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün. Soğanı incecik doğrayın. Bir çömleğe (güvece) soğan, et, salça, tereyağı ve tuz koyarak harmanlayın. Üzerine yarı haşlanmış fasulyeleri ekleyin. Suyunu ilave edin. Çömleğin kapağını kapatıp, kapağın etrafını un, tuz ve suyla hazırlayacağınız bir hamurla veya ekmek hamuruyla hava almaması için sıvayın. Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın; yemeği fırının orta rafında veya kısık ateşte et ve fasulye yumuşayıncaya kadar pişirin. 15-20 dakika dinlendirip servis yapın.

NOT: Karadeniz’in o enfes kuru fasulyelerinden yapmak istiyorsanız, İspir’in fasulyesini öneririm. Ve eğer mümkünse su yerine fasulyeleri süt ile ıslatıp bir gece buzdolabında bekletirseniz lokantalardaki lezzetine kavuşabilirsiniz.

- - - Eklendi - - -

oktay usta tarifi ben yemek konusunda onu bilirim inşallah işini görüp
 
murat.122a

murat.122a

Üye
    Konu Sahibi
Tesekürler ustam
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt